Happy Birthday!

Paul wordt zesendertig.

“Misschien moeten we het dit jaar weer eens vieren,” zeg ik. (Zoals ik elk jaar zeg). Neuh, antwoordt Paul. (Zoals hij elk jaar antwoordt.) Geen zin. “Maar doordat we het nooit vieren komen er de hele dág mensen langs.” “En?” “En dan weet ik niet of ik taart, borrelhapjes of avondeten moet halen.” Paul antwoordt op een manier zoals alleen mannen kunnen antwoorden. “Ach. We zien wel.”

Tja, we zien wel. Natuurlijk. Toch schrijf ik voor de zekerheid een zak patat, bitterballen, cola en drie flessen witte wijn extra op het boodschappenlijstje. En samen met Lizzy scheur ik nog even snel naar de Hema om een taart en saucijzenbroodjes te scoren. “En haal jij nog maar even een fles bacardi,” zeg ik tegen Paul. (Was achteraf niet nodig; hij kreeg er twee ‘voor zijn verjaardag’.)

De rest van de dag verloopt zoals altijd. Rond tien uur staat de eerste taarteter voor de deur. Gevolgd door een paar koffieleuten. Die vervolgens gezellig blijven lunchen. Een vroege borrellaar rond twee uur, een late theedrinker om vier uur en een paar patatgangers rond zessen.

Het is inmiddels een uur of negen. We willen net de tuinhaard aansteken als een paar verse borrellaars hun hoofd om de deur steekt. (Ik vroeg me later af of ik die nou ’s middags ook al had gezien, maar daar ben nooit achtergekomen.) “Géfélícítéééérd!” Smak-smak. Smakkerdesmaksmak.

Rond één uur rollen we - lekker aangeschoten - ons bed in. “Druk dagje.” “Tja. Ik had je gewaarschuwd.” “Hmmm.” “Wel supergezellig!” “Jazeker. Jammer dat we geen chips hadden.” “Tja. Dat krijg je hè? Volgend jaar toch maar écht vieren dan?”

Maar het feestvarken antwoordt niet meer. Hij slaapt al.

7 Responses to "Happy Birthday!"

 • Nemo
  22 oktober 2006 - 10:16

  Nog gefeliciteerd!!! Leuk stukje, Esther en erg herkenbaar! 😀 Dit jaar hebben wij het anders gedaan, we hebben iedereen een mailtje gestuurd en gezegd dat ze of ’s middags of ’s avonds na half 8 konden komen en we zijn zelf lekker uit eten geweest! Misschien een tip voor volgend jaar ? 😉

 • anna69
  22 oktober 2006 - 11:54

  gefeliciteerd nog!

  toch wel gezellig he Paul je verjaardag vieren 😉

 • Llinda(niet ingelogd)
  22 oktober 2006 - 14:48

  Gefeliciteerd nog. Wat herkenbaar zeg. Toevallig was ik vorige week zelf ook jarig en zoals altijd vierde ik het niet. Volgens de mensen die gewoon komen moet ik niet zo ongezellig doen en zoveel wijntjes later ben ik het roerend met ze eens. De volgende dag besluit ik dan zoals elk jaar trouw het volgend jaar toch maar gewoon te vieren. 😀

 • Anoniem
  22 oktober 2006 - 15:13

  Nog gefeliciteerd en het zet me aan het denken…
  Ik vier het dit jaar voor het eerst ook niet, misschien toch maar even wat in huis halen morgenvroeg 🙄 😆

 • vall64
  22 oktober 2006 - 15:59

  Wat klinkt het weer aanstekelijk gezellig, zou bijna langsgekomen zijn 8)

 • Karen 1
  22 oktober 2006 - 16:14

  Van harte Paulus!

 • johnpiek
  23 oktober 2006 - 14:31

  Let je éven niet op, is er iemand jarig. Gefeliciteerd!

  Ik vier het ook nooit. En doordat dat al heel lang zo is, komt er behalve mijn moeder en mijn zussen ook niemand. Wel krijg ik behoorlijk veel kaarten en ook veel telefoontjes die dag. Ik heb het sinds mijn kindertijd maar twee keer groots gevierd, en de laatste keer is dit jaar 20 jaar geleden 🙂

Leave a Reply