Hamsterweken

Nou, we hebben hier weer wat hoor. Een nachthemdjesdief. Serieus!

Eerst had ik het niet zo door. Ik nam gewoon aan dat die hemdjes 's ochtends in de was gegooid waren. Of dat ik ’s avonds niet goed had gekeken. Ik ben tussen die twee momenten tenslotte toch al niet op mijn best, dus zoiets had bést gekund. Ik ben net een supermarkt, tussen tien en acht zijn de luiken dicht.

Slinkende stapeltjes

Maar gek genoeg kwamen die shirtjes vervolgens niet meer úit de was. Het stapeltje in mijn kast begon te slinken. Nog steeds vond ik dat niet echt verontrustend. Niet alles in het leven is te verklaren, zeg ik altijd. Soms moet je je gewoon richten op het Grote Geheel. Ik ging verder met de stapel wat oudere T-shirts.

Santa’s helpers

Toen ik echter op een dag constateerde dat ook díe stapel gehalveerd was – en ik inmiddels rondliep in een rood/wit hemd met daarop ‘Santa’s helpers’ – begon ik me toch echt wel zorgen te maken. OMFG, dit was freaky. Wie of wat zat hierachter?!

Zwarte Gaten

Waren het de Zwarte Gaten? Maar die waren toch nooit zo gulzig?! Meestal hielden ze het bij een enkele sok of een paar fijne pennen. Nooit eerder slokten ze nachthemden in zulke hoeveelheden op! Of was er misschien sprake van een nocturale Bermuda (hemdjes) driehoek? En stalker? Nee toch? Je hoort soms van die rare verhalen!

Foto van oma

Het mysterie werd groter en groter. Tot ik op een ochtend het bed van Liz ging verschonen. Normaal gesproken moeten de meiden vóór die tijd zelf hun rommel (knuffels, verjaardagskaart, foto van oma enzovoorts) eruit halen, maar daar waren ze dit keer niet aan toegekomen. Dus deed ik het.

Die, en die, en die ook!

Afijn. Je raadt het al. Mijn complete kastinhoud trof ik daar aan. Een roze T-shirt, twee hemdjes, een sportshirt en warempel, daar lag ‘Santa’s helpers’ ook al gezellig onder het kussen! Over Hamsterweken gesproken!

“Maar mamma!” zei de dief verongelijkt, toen ik met het vergrijp confronteerde. “Die ruiken zo lekker naar jou!”

Bekend verschijnsel

Het is een bekend verschijnsel, dat ouders luchtjes van hun eigen baby (meer dan) waarderen. Zelfs de wat minder welriekende. Maar kennelijk draait dit na een jaar of elf om. Nog even en mijn dochter gaat mijn kleren klaarleggen! Of erger!

Hamsteren

Liz is – na een goed gesprek - op hemdjesrantsoen gezet. Maximaal twee, geen bonuskaart en niet combineren met andere acties! Want ik mag dan de luiken dichtdoen tussen acht en tien - en op de kleintjes letten - maar verder houdt de vergelijking met de welbekende supermarktketen wél op. Dus nee, géén drie halen, twee betalen. En zéker niet hamsteren in bed!

Meer lezen? Op Vrouwonline gaat het vandaag over de verzonnen blog van Paulien (klik)!

3 Responses to "Hamsterweken"

 • Loh
  8 juli 2014 - 19:11

  Haha, weer briljant geschreven Esther!

 • Saskia
  8 juli 2014 - 19:28

  Ha Esther, wat leuk om te lezen! En zo raak ik na al die jaren weer een beetje op de hoogte van jouw leven. Wel een beetje anders dan op onze zestiende hè 😉

 • Gabrielle
  8 juli 2014 - 21:05

  Wel lief!!!

Leave a Reply