Goede voornemens

Januari alweer.

2016 is kicking in en vandaag start ik officieel met mijn vierdaagse werkweek. Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag werk ik in Bilthoven. En vanaf maart wordt de donderdag mijn studiedag. Dan start mijn cursus Nima B (Marketing & Communicatie).

Soort vagevuur

En er is meer nieuw(s). Vanaf nu ben ik officieel niet meer in dienst bij mijn oude werkgever. Ik moet zeggen, dat raakt me best. Na driehonderdjaar trouwe dienst, is het gek om helemaal weg te zijn. De afgelopen maanden leefde ik in een soort vagevuur, het kon nog alle kanten op, het voelde alsof ik nog een keus had.

Vertrouwd kantoortje

Niet dat ik dingen zou willen veranderen, welnee, daarvoor heb ik het veel te leuk op mijn nieuwe werk, maar toch. Mijn oude, vertrouwde kantoortje, waar ik zoveel uren heb doorgebracht, mijn collega’s, mijn broer en alle herinneringen die ik aan mijn tijd daar heb. Best wat om zo achter te laten.
En ik ben veel minder thuis. Ook dat is wennen. Kwam ik er gisteravond achter dat het parkietenzaad op was, tja, wanneer moest ik nieuw halen? Normaal deed ik dat soort dingen tussendoor, nu moet ik er over nadenken. Donderdag? Of stuur ik een van de kinderen uit school?

Extra viering

Gisteren vierden we Liz haar dertiende verjaardag. Officieel is ze dinsdag pas jarig, maar we vieren het ‘traditioneel’, de eerste zondag van het nieuwe jaar. ‘De beste wensen’ en ‘fijne verjaardag’ wisselen elkaar af en we vieren alles tegelijk. Dit jaar vierde ik iets extra’s, vanaf nu kon Liz weer zelf op de fiets naar school! Het doet me afvragen, hoe zal het komende jaar gaan, met haar knie. (En met ons aller gezondheid?)

Blog blijft

2016 is kicking in en vandaag start ik officieel met mijn vierdaagse werkweek. Ik sta aan het begin van een nieuw avontuur en ik laat een stukje van mijn oude ‘ik’ achter in 2015. Maar mijn blog gaat voorlopig gewoon mee, het nieuwe jaar in. En ik ga er vanuit dat jullie ook gewoon blijven.

Sommige dingen veranderen en sommige dingen niet. Vandaag ben ik daar een beetje droevig over. Dus doe mij op de eerste werkdag van mijn nieuwe vierdaagse werkweek een pleziertje, en laat een berichtje voor me achter.

22 Responses to "Goede voornemens"

 • Miran
  4 januari 2016 - 09:02

  Fijne werkdag! En succes met de 4 dagen! X

 • moimoi
  4 januari 2016 - 09:06

  Natuurlijk laat ik een berichtje achter om je heeeel veel plezier te wensen met de vierdaagse werkweek.
  En niet te sentimenteel worden hoor, straks zitten we met z’n alleen een potje te grienen achter de pc.

  Trouwens dat parkietenzaad: iets met online bestellen is ook ng een optie 😉

  Succes vandaag en blij te lezen dat je schrijft: ik blijf schrijven. Gelukkig voor ons maar 😉

 • Godelieve van den Broek
  4 januari 2016 - 09:27

  Het zijn ook wel grote veranderingen allemaal, en dat ook nog eens aan het begin van het nieuwe jaar. Logisch dat het weemoedig stemt. Dus hierbij mijn all-time favorite levenswijsheid: “komt wel goed, schatje”!

 • Blf
  4 januari 2016 - 09:33

  Komt goed! Heb net even stiekem beetje gegluurd en je jongste ging fluitend op weg, dus die had er zin in.

  Wordt een mooi jaar!

 • corrie
  4 januari 2016 - 09:43

  Gefeliciteerd met de grote meid.

 • IngeV
  4 januari 2016 - 09:52

  Succes met je nieuwe baan en studie. Natuurlijk is het raar de vertrouwde dingen achter te laten maar vaak is het juist mooi om wat nieuws te gaan doen.

  Na jaren van ‘niet aan de bak komen’ ben ik inmiddels een bedrijfje gestart als financieel adviseur. Hoop dat 2016 voor mij ook kicking wordt.

  Het leuke is dat mijn bedrijfsnaam geïnspireerd is door jouw blog, ik heb namelijk achter mijn achternaam ook Financiële Diensten gezet. Zo zie je maar.

  Een fijn en gezond nieuwjaar voor jou en de familie en dat je blog maar lang mag bestaan. Is bij mij vaak even een momentje van ontspanning, vaak even lachen of ontroerd zijn.
  Dank daarvoor.

 • Daniëlle
  4 januari 2016 - 10:27

  Ik ga dit jaar ook weer naar vier dagen, dus ik weet hoe het voelt. Succes Esther!
  Groetjes!

 • dine
  4 januari 2016 - 11:01

  alles sal reg kom….:-) heel veel plezier met je baan, geniet van je familie en vooral…blijf schrijven !

 • CBL
  4 januari 2016 - 11:44

  NATUURLIJK laat ik een berichtje achter. Dat doe ik sowieso veel te weinig, maar op deze bijzondere eerste werkdag van het nieuwe jaar, doe ik extra m’n best en klim in m’n pen (nou ja, soort van, op een aaipet 😜).

  Want naast wat al eerder is geschreven, veel plezier, maak er iets van en alles komt goed, moet ik toch nog 1 extra dingetje kwijt: RESPECT! Want dat heb ik voor jou, 4 dagen werkend straks ook nog aan de studie en 2 opgroeiende meiden incl. bijbehorend huishouden: ik vind het knap dat je het doet Esther!!!

  Maak er een mooi en gezond jaar van! Heerlijk dat we weer met je mogen meegenieten dit jaar!!!

 • Kim
  4 januari 2016 - 11:56

  Succes Esther! Volgens mij heb je goede keuzes gemaakt, maar ik snap heel goed dat de overhang moeilijk is. Ik ben na de Kerst verhuisd, ook een prima keuze maar niet minder lastig om uit ons buurtje weg te gaan. Ik lees je al jaaaaaren met heel veel plezier, fijn dat je blog voorlopig blijft!

 • Marloes
  4 januari 2016 - 15:15

  Beste wensen, gefeliciteerd met je dochter, succes met je 4daagse werkweek en blijf lekker leesvoer plaatsen hier 😉

 • Marre
  4 januari 2016 - 16:40

  Heel veel plezier en succes met je nieuwe stekkie! Loslaten is ook een stukje afscheid nemen van oude gewoontes. Er komen weer nieuwe voor in de plaats. Dus probeer los te laten en geniet! En ja, komt allemaal wel goed ! 😉

 • Missannahcake
  4 januari 2016 - 20:38

  Succes en fijn dat je blog blijft 🙂

 • femke1
  4 januari 2016 - 23:32

  Heel veel succes met alle veranderingen, maak er wat moois van! En goed nieuws dat de blog blijft, wij hopen dat dat zo blijft!’

 • versiermoeder I
  5 januari 2016 - 00:52

  Meisjes van dertien die kunnen lachen..uren lachen om niets. Ik weet nog dat ik samen met mijn vriendinnetje Monique urenlang op de keukenvloer kon liggen en dat we om niets konden lachen en dat maakt mij moeder knettergek..ha haha heerlijk en nu ben jij al zo een moeder maar lach lekker mee, je andere bezigheden zijn al serieus genoeg! liefs van de versiermoeder, kerst is trouwens thuis ook al weer verdwenen! gefeliciteerd met de nieuwe baan en met de lachende 13 jarige!

 • Linda van der Klooster
  5 januari 2016 - 13:59

  Ik ben blij dat je blijft!

 • Suzanne
  5 januari 2016 - 15:41

  Hoi lieve Esther, ik ben blij dat één ding hetzelfde blijft dit nieuwe jaar: Jouw blog, ik geniet iedere keer als ik jouw stukjes lees. Zet ‘m op en een genoeglijk, knus en vredig 2016!

 • Muts
  5 januari 2016 - 22:22

  Veel geluk, gezondheid, werkplezier, en gezelligheid gewenst voor 2016! (en ook voor de jaren daarna, hoor!)

  Druk leventje heb je! Succes met alles. En ook ik ben razend blij dat je blijft bloggen 🙂

 • Angeliek
  6 januari 2016 - 09:03

  Hoi Esther,
  Veel werkplezier en succes met je studie! Snap je dubbele gevoel, ben ook 1-1 begonnen bij nwe werkgever, energie van nwe uitdaging wint het meestal van wat jammer vanwege afscheid.
  Groetjes,
  Angeliek

 • KarinH.
  6 januari 2016 - 15:06

  Niet op de eerste werkdag van het nieuwe jaar, maar nog wel in de eerste werkweek.
  Droevig zijn om het oude en wat is geweest lijkt mij alleen maar goed.
  Veel plezier en succes met alles wat komen gaat dit jaar!

 • Jolanda
  7 januari 2016 - 12:19

  Wat leuk, zoveel reacties voor je! Ik voeg er ook nog eentje toe, naast veel succes voor het komende jaar wil ik nog even zeggen dat ik geniet van jouw combi tussen een soort ‘melancholie’ observatievermogen van de dingen die tijdelijk zijn en de humor. Altijd een glimlach in mijn dag!

 • Tanja
  7 januari 2016 - 20:52

  Zo’n beetje alles is al genoemd ik je vele reactie’s dus weet ik echt niets nieuws 😉 Maar nu de kerstspullen weer opgeruimd zijn en je misschien enkele kilo’s gewichtiger bent is het weer tijd om de ballonnen en slingers op de hangen! Niet alleen voor Liz haar verjaardag maar voor het feestje van jullie allemaal. Je zegt immers vaker : Het leven is een feestje, je moet alleen zelf de slingers ophangen! Dus maak er wat van in het nieuwe jaar, laat het feest maar beginnen 🙂

Leave a Reply