Go with the Flow

Een zwembad? In de kelder??

Jazeker! Gisteren hadden wij een echt zwémbad in de kelder. Én een sierfontein in de WC. Ons huis bleek te zijn veranderd in een soort Romeinse domus compleet met nymphaeum. Ik zat net met een vriendinnetje op de bank toen Paul kwam melden dat er ‘iets mis’ was gegaan bij het ontluchten van de centrale verwarming.

“We maken water!”

En toen werd het koud

Wat bleek? De radiator in de WC was geknapt met alle gevolgen vandien. In de kelder lag een vieze gele plas water. Alsof er een mega-hond had staan piesen! Jakkie! Een stapel handdoeken en een flink aantal emmers later was de lekkage verdwenen. Samen met alle warmte uit het huis…

We sliepen die nacht onder drie dekens en de volgende ochtend was het ZO koud in huis dat er een denkbeeldige ijspegel aan mijn neus hing! Ik kon natuurlijk niet douchen (geen warm water) dus at ik yoghurt met bevroren handen. “Bah”, mopperde ik tegen Paul. “Waarom gebeurt zoiets nou niet gewoon in de zomer?” “Nou”,  zei Paul. “Misschien omdat je dan de kachel niet aanhebt?”

Ik ben weer chill... en warm

Afijn. Inmiddels is de verwarming weer gemaakt (altijd fijn als je samenwoont met een soort kruising tussen MacGyver en Bob-de-Bouwer) en hebben we géén zwembad meer in de kelder. Ik ben weer  ‘chill’ en warm tegelijk. Van Paul heb ik op mijn kop gekregen. Dat ik me niet zo druk moet maken, dat het altijd allemaal weer goed komt. “Go with the flow!”

"Go with the Flow!"

The Flow. Ik weet het niet met The Flow. Ik vond The Flow in de kelder eigenlijk nogal bedreigend. Ik vind The Flow vooral leuk als ik in een warm bad lig. Met een kop thee of een glas wijn erbij.  Jullie ook? Dan heb je geluk, want vandaag is het weer VerrassingsVrijdag!

Flow winnen

flowEn vandaag deel ik The Flow met jullie! Er zijn er weer superleuke tijdschriften te winnen, waaronder de Flow van januari/februari met invulschriftje én boekenkaartjes! En heb je er zin in dit weekend? Dan doe ik er speciaal voor jou de Kek Mama bij!

Like, reageer of deel en… go with the Flow.

15 Responses to "Go with the Flow"

 • Mariella
  31 januari 2014 - 09:08

  Vreselijk, een verwarming die het niet doet terwijl ie juist op volle kracht moet loeien!
  Maar fijn dat ie weer gemaakt is!

  Hier moest de ketel ook nodig bijgevuld worden. (maar dat vergeet ik dan met mijn duffe hoofd, dus ik doe eergister mijn ochtend ritueel, woonkamerdeur open, zwiep verwarming aan, loop naar de douche, draai m open en stap eronder. was nog zo slaperig dat ik na 2 minuten pas doorhad dat ik onder een ijskoude douche stond! Toen was ik dan ook goed wakker 😉 )

  Inmiddels is de ketel weer gevuld, doucht toch beter met warm water 😀

  Ik heb liever een zwembad in de tuin….hoewel in de winter een binnenzwembad dan wel weer leuk…maar alleen met niet te koud, schoon, water!

 • esther
  31 januari 2014 - 09:24

  Precies 🙂

 • Muis
  31 januari 2014 - 09:39

  Wat een timing, zo ongeveer op de koudste dag van dit jaar

 • Muis
  31 januari 2014 - 09:41

  Dat is raar, ik had een veel langer verhaal getypt

 • corrie
  31 januari 2014 - 10:09

  Go with the flow? Persoonlijk vind ik het heel moeilijk om los te laten, niet de volledige controle te hebben. Kost heel veel inspanning om dat te doen, en ben ik dus eigenlijk zelf mijn grootste vijand.

 • Marianna
  31 januari 2014 - 10:17

  Oei, niet fijn 🙁

 • Moeke
  31 januari 2014 - 10:23

  hahah sorry ik moet even om je ellende lachen. Je hebt het zo leuk beschreven dat ik het al helemaal voor me zag. Maar het is inderdaad erg naar als het zo koud is in je huis.

  en ik ben wel van the flow.. bevalt me wel, dat heerlijk tijdschrift..:-)

 • Ing
  31 januari 2014 - 10:59

  Brrrr, oh ik heb er zo’n hekel aan als het koud is in huis. Enne makkelijk gezegd go with the flow, maar het lijkt me nog wel een behoorlijke uitdaging! Fijn dat het allemaal opgelost is.

 • Jolanda
  31 januari 2014 - 12:34

  Haha, je moet maar zo denken: het levert weer een mooi verhaal op. Zo ging mijn McGyver eens de verwarmingen ontluchten in een pasgestucte en geverfde hal. Hij draaide het ontluchtingsdingetje toen zover open, dat er een bruingele fontijn ontsprong die muren en plafond meteen nat maakten. Toen we boven alles opgeruimd hadden, vielen de lichten uit. Bleek dat er lekwater door het plafond in de lampen was gekomen, wat weer kortsluiting veroorzaakt had (en ook nog eens viezigheid in de huiskamer). Achteraf dacht ik ‘nou ja, je kunt er maar beter om lachen!’ 😉

  Maar voor de Flow ben ik altijd in! Dus ik doe graag mee!

 • odette
  31 januari 2014 - 13:10

  Lijkt wel net dat altijd dat soort dingen in de winter gebeuren, nooit eens op een lekkere warme zomerdag. Een koud huis is zo erg! Een zwembad in de kelder klinkt wel heel erg luxe, dat gele water weer wat minder.
  Mannen denken altijd zo simpel over een calamiteit van die orde….”niks aan de hand, heb ik zo weer opgelost”…. jaja, maar ondertussen zitten we in de kou/nattigheid/rommel of wat dan ook/

  The flow vind ik ook zo leuk…. daar wordt je vanzelf relaxed van.

 • Loh
  31 januari 2014 - 22:29

  Ook mijn bericht is niet overgekomen:s….grrrr, alleen daarom verdien ik al een goede flow….;)

  • esther
   31 januari 2014 - 22:33

   Hi loh! Als je voor de eerste keer pist hier moet ik de reactie goedkeuren 🙂

   • esthervuijsters
    31 januari 2014 - 22:35

    O help! Schrijf ik nou gewoon ‘pist’ ?!! 🙂 haha. Post natuurlijk!

 • Laura
  1 februari 2014 - 00:42

  Vreselijk, in de kou zitten!! De hele week deed de verwarming op het werk het niet goed. Pfff, das echt niet meer grappig! Gelukkig zitten jullie weer in de warmte.

  We hebben ook al een keer een weekend zonder stroom gezeten in de kou, toen lag er buiten heel veel sneeuw. En wij onder fleecedekens, met kaarsen aan, dikke kleren aan, koken op de skottelbraai in huis. Gekkenwerk!

  En idd, mannen denken zo makkelijk. Hier had manlief gisteren per ongeluk het toiletblokje mee doorgespoeld. Dan denk ik al: ‘Hoe krijg je het voor elkaar?’ Dat was gisteravond, maar voordat we het vandaag konden gaan proberen op te lossen, ging hij vrolijk weer naar de wc (uiteraard niet meer bij stilgestaan). Uiteindelijk heeft mijn vader het gelukkig allemaal weer gefixt. Dus voortaan weer aan de Mr. Muscle discs dan maar.

 • christina
  1 februari 2014 - 11:18

  Gelukkig heb je altijd nog een open haard achter de hand, dan kun je de kou nog een beetje tegengaan….

Leave a Reply