Gevaar voor het vliegverkeer op Vaderdag

Vrouwen doe je – op Moederdag – meestal geen plezier met een apparaat.

Mánnen daarentegen, krijgen niets liever. Een gadget is leuk, iets origineels is grappig, maar een cadeau waar knopjes aan zitten dát is toch het leukst. Op de voet gevolgd door ‘iets’ voor de barbecue.

Apparatenman

Paul is zo’n apparatenman. Hoewel hij altijd zegt van niet – “een zak drop is ook goed” – vindt hij het heerlijk om iets te krijgen waarmee hij lawaai kan maken, iets mee kan slopen of snelheid kan maken. En aangezien een Porsche dit jaar financieel niet tot de mogelijkheden behoorde, zochten de meiden en ik een alternatief.

Bij voorkeur ongevaarlijk

We waren wél kritisch. Het apparaat moest leuk zijn, bij voorkeur ongevaarlijk en de functionaliteit moest duidelijk zijn. Dus geen cadeau a la de onkruidverbrander, waarmee mensen nogal eens hun huis in de fik zetten. Ongelooflijk hoeveel reacties ik – vooral van mannen – op die blog kreeg.  En hoeveel verontruste mailtjes met de vraag ‘of dit bij ons was’.

"Ik ben ook zo'n man. (....) Echt weer mannen hé? Eerst doen en dan pas verdiepen in het apparaat!!" (reactie op blog Nationale Kärcherdag)

Niet stinken

Geen apparaten waarmee je brand kunt veroorzaken dus. En ook geen dingen waarvan je niet zeker weet of ze doen wat ze beloven (3D printer, nachtkijker, afluistersnufjes). Of die gevaar opleveren voor het vliegverkeer (ja, zo’n illegale laserpen is heel leuk, maar ze storen vliegtuigen en zijn voor niets illegaal), stinken (wederom onkruidverbrander maar ook bepaalde soorten eau de toilette) want dat doen mannen al genoeg van zichzelf, of roken want dat is zó vorige eeuw!

"Flikker eens op met dat ding, ik sla 'm zo uit de lucht en dan is hij kapot!"

Wat we uiteindelijk kochten? Iets dat we al eerder hadden, maar dan nu de nieuwere versie. Glow in de dark, dus altijd zichtbaar, niet gevaarlijk en tamelijk geruisloos.

Vliegverkeer op Vaderdag

Of het geen gevaar oplevert voor het ‘vliegverkeer' echter, daar ben ik nog niet zeker van. De vogels hier vinden het in elk geval helemaal niets. Zodra het speeltje de lucht in gaat weten ze niet hoe snel ze richting hun kooi moeten gaan. Kuif omhoog en blazen.

Maar ergens is dat ook wel weer handig. Opgeruimd staat af en toe best netjes.

Meer lezen? Op Vrouwonline gaat het vandaag over Taalkundig Tutti Frutti en leuke verspreeksels! Klik hier voor de column.

 

20140616-114005-42005508.jpg

2 Responses to "Gevaar voor het vliegverkeer op Vaderdag"

 • Granny
  15 juni 2014 - 14:56

  Leuk speeltje….
  Volgende keer drone: gluren bij de buren!

 • Tanja
  18 juni 2014 - 04:04

  Arme vogeltjes 😉 Maar het is toch heel wat , een ongevaarlijk apparaat voor mannen te vinden 😛 Hier een voetbalkrant- abonnement, een paar slippers en het spel Mens erger je wel. Dus dit jaar hebben we het veilig gehouden 🙂

Leave a Reply