Het geluksmoment voor twee – ADV –

Geluk. De één zoekt het ver weg op een verlaten strand. De ander hoopt ‘gewoon’ op een gunstige loop van omstandigheden.

g5dMaar één ding is zeker, geluk hebben is fijn. En hoewel geld hierbij niet altijd een rol speelt is het wél een handig middel om wensen te kunnen vervullen. Vijf mensen mocht ik in aanloop naar de Staatsloterij Gelukstrekking een ‘geluksmoment’ geven. Vijf mensen! Blij maken! Je hebt geen idee hoe blij ik daar zélf wel niet van word. 

Vandaag lees je alles over het geluksmoment (5 van 5) van Frances en haar Man.

Trouble in Paradise

 “Als ik een glas wijn drink, word ik een ander mens, en die ander heeft altijd geweldige dorst.” - Simon Carmiggelt.

Vriendin Frances en haar Man hebben het dit jaar goed voor elkaar. Ze hebben een reis geboekt naar het Spaanse Emporda en vertrekken vol goede moed richting Spanje. Op naar de bergen, grotten en… lekkere wijnen! Maar wat denk je? Al na een paar dagen wordt Man ziek! Ach, slokje wijn teveel, dachten ze eerst – mannen denken nou eenmaal nogal snel dat ze doodgaan - maar na een paar dagen zaten ze wél mooi in het ziekenhuis. Diagnose: urineweginfectie. Auw.

“Mooi balen! Man knapt langzaam op maar mag nog steeds niet drinken door de zware kuur. Zit je dan, in je wijngebied. Soort Tantaluskwelling.” (App van Frances.)

g5b

Over de app

Ikzelf ben ondertussen gearriveerd in Kroatië en via de app word ik op de hoogte gehouden. Mijn vriendin Frances slaat zich er dapper doorheen (“Man onder de wol en ik in mijn eentje op terras met fles wijn binnen handbereik. Lekker joh, vakantie!”) maar echt gezellig klinkt het niet.

Super-Es

Dus! Komt Super-Es in actie mét een geluksmomentje van de Staatsloterij. Als iedereen weer terug is van vakantie scheur ik naar het altijd bruisende… Bussum.

Ik heb van te voren ge-appt dat ik eraan kom. En dat ze een fles wijn klaar moeten klaarzetten. In mijn tas zit een cadeau: een prachtig versierde Capri-Sundoos. De inhoud heeft echter niets met sinaasappelsap te maken. Maar alles met… wijn!

Wat leuk! Een... doos CapriSun ...

Wat leuk! Een.. doos Capri Sun ...

Wat leuk dat je er bént!

Op tafel staat een fles roze bubbels. Spaanse Cava! Zo koud dat het condens langs de smalle hals omlaag druipt. Oe! Ik krijg acuut last van een verschroeiende dorst. Man drinkt ook weer, dus ik stel vast dat hij inmiddels is opgeknapt. Genietend neemt hij een slok Cava en ondertussen schuif ik mijn cadeau in hun richting. “Geluksmomentje!” roep ik jolig.

“En om alle gemiste wijn goed te maken, mogen jullie je er nu in…. onderdompelen!”

g5aDe reactie is goehoed!

Bij het zien van de Capri-Sundoos schiet Frances in de lach. Ze is duidelijk in verwarring. Maar dan ontdekt Man de envelop van ‘Geef een droom cadeau’ die ik erin gestopt heb. Langzaam en met gepaste spanning wordt hij geopend. Hun reactie? Die valt niet tegen….

“Waaaaahahaha! Nee! Es, een overnachting in een wíjnvat!? Dat meen je niet? Wat ontzettend cool & grappig!”

Frances lees voor: “Vier originele Zwitserse wijnvaten van 14.500 liter elk, zijn omgebouwd tot geriefelijke, uiterst sfeervolle hotelkamers. Elk "hotelvat" is voorzien van een zitkamertje met tv, radio en douche en toilet. Ontbijt, fles wijn op ‘de kamer’ en 4-gangendiner inbegrepen!”

wijnvat

Als Frances en Man zijn uitge-ohh-en-aahhh’t heffen we het glas. Ook mijn laatste geluksmoment is weer een groot succes. Dank je wel staatsloterij, voor deze mooie opdracht, en veel plezier lieve vrienden in jullie wijnvat.

Proost!

Staatsloterij Gelukstrekking

staatsloterij1In de blog van vandaag zijn Frances en Man de geluksvogels. Maar ook jij maakt kans op een geluksmomentje! Op 1 oktober is de Staatsloterij Gelukstrekking met maar liefst 100 hoofdprijzen van €100.000. Wat je daar niet allemaal mee kan doen…. Laat mij weten waarom jij een geluksmomentje verdient, of met wie je er ééntje zou willen delen, en wie weet kan ik jou een gratis Gelukslot overhandigen! Reageer via het onderstaande contactformulier en wie weet wordt 1 oktober jóuw geluksdag! Meedoen kan tot zondag 28 september.

Zeker zijn van een ‘lot uit de loterij’ voor de Staatsloterij Gelukstrekking? Koop nú online je Gelukslot

 

5 Responses to "Het geluksmoment voor twee – ADV –"

 • Vriendin F.
  19 september 2014 - 15:36

  Volgend weekend is het zover, dan reizen de Man en ik af naar Stavoren om het wijnvat aan een nadere inspectie te onderwerpen! We hebben er echt onwijs veel zin in, dank je lieve Es!

  Maar, het echte geluk is natuurlijk dat jij al zo lang mijn supervriendinnetje bent, dat zijn een heleboel geluksmomentjes bij elkaar! (nee dat is niet slijmen, zo is het gewoon)

 • Eline
  19 september 2014 - 16:29

  Wil IK OOK!!!!!!

 • Granny
  19 september 2014 - 20:07

  Hai Francis…
  Wat ziet het er super leuk uit!!
  Wens jullie een lekker weekend.
  XX

 • Man van vriendin F.
  19 september 2014 - 21:05

  Bruist echt wel in Bussum, heb je die rosé cava niet geproefd dan? Verder wel een leuk verhaal. Wanneer kom je weer?

  • Esther Vuijsters
   19 september 2014 - 21:14

   Dat ligt eraan wanneer jij weer zo’n fles koel zet 🙂

Leave a Reply