Geef jezelf een compliment (spoedcursus)

Naast mijn werk en mijn blog schrijf ik ook regelmatig - pro deo - voor school. Mijn bijdrage aan de vrijwilligersvijver, waarin steeds minder vissen zwemmen.

Het schrijven van de stukjes voor school past goed bij mijn versierwerkzaamheden. Elk jaar zorgen wij, de versiermoeders, ervoor dat de school er gepast/stemmig/feestelijk (doorhalen wat niet van toepassing is) uitziet. Meestal komt de Ouder Vereniging dan ook vragen om een stukje over het betreffende feest.

Opzetje

Dit jaar ging het echter anders. Ik kreeg een 'opzetje' via de e-mail. “Wil jij er even naar kijken en waar nodig aanpassen?” Met die woorden werd het stukje gepresenteerd. “Fijn”, dacht ik. “Dat scheelt werk.”

Ik las het stukje door en was aangenaam verrast.

Prima verhaal. Goeie zinnen, uitstekende opbouw en hier en daar zelfs een verrassende metafoor. Als de Ouder Vereniging zelf zulke puike stukjes kon schrijven, waar hadden ze in hemelsnaam mij dan voor nodig?

Complimenten!

Voor de vorm veranderde ik hier en daar nog een woord, plantte ergens een komma tussen, en mailde het stukje terug. “Ik snap niet dat jullie mij nog vragen. Ik kan dit echt niet beter of zo. Compliment aan de schrijver!”

Ik kreeg direct een reactie terug.

“Bedankt Es. Dit is jouw stukje van vorig jaar. Ik heb alleen de datum veranderd.”

3 Responses to "Geef jezelf een compliment (spoedcursus)"

 • Gironia
  8 december 2015 - 21:46

  🙂

 • Ellen
  9 december 2015 - 16:57

  😀 😀 :_D
  Geweldig!!

 • Tanja
  13 december 2015 - 13:19

  Hahaha heerlijk! Dus je eigen tekst beviel je nog wel 😀

Leave a Reply