Gastblogger Inge roept: “Off we go!”

Kijk Sig, dit is een leukerd! Het is zondagmiddag en ik laat Sigrid mijn zojuist ontstane Tinder-match zien. “Goh, alweer een leuke match Ing? Durf je deze keer dan wél een date aan, of ga je weer afhaken na tien zinnen over de chat?”

De laatste poging

Touché. Leuk die matches, maar na een paar beleefdheden ben ik het altijd snel zat en hef ik de match op. Datzelfde geneuzel steeds. Hetzelfde gevlij over ogen en uitstraling, dezelfde vrijdagmiddagberichten: “Heb je nog leuke plannen?” Blablabla. Maar dit exemplaar lijkt anders. Ik beloof mezelf dat dit mijn laatste poging is en ik me voor één keer echt zal openstellen. Nu of nooit. All or nothing. En anders flikker ik Tinder definitief van mijn telefoon.

Wát zegt ze nou?!
Bijna alsof je een roze bril op hebt. Prachtig plekje!

Bijna alsof je een roze bril op hebt. Prachtig plekje!

Maar hij blijkt verrassend boeiend. Boeiend genoeg om dezelfde dag nog telefoonnummers uit te wisselen. De hele zondag zijn we 'in gesprek'. Maandagavond bellen we. Twee uur lang. En verdomd, aan het eind van het gesprek durf ik het aan... We maken een afspraak. Voor volgende week maandag. Eerder lukt niet want donderdagochtend vroeg vertrekt hij naar Portugal. Deels werk, deels privé. Hij is maandagmiddag weer terug en komt dan direct naar mij voor een kop koffie. We appen verder. Dinsdag. En woensdag. Dan appt hij: “Ik baal ervan dat we elkaar pas maandagavond zien. Ik ben zo nieuwsgierig naar je. Maandag duurt nog zo lang.” Ik grap terug; “Als het je te lang duurt moet ik maar mee naar Portugal”.

Vliegende start

Maar dát blijkt hij serieus een goed idee te vinden. Oeps! En als hij appt: “Ik daag je uit...” besluit ik, onder het motto; Je date goed of je date niet, dat ik mee ga. Vreemd genoeg voelt het na drie dagen appen al dusdanig goed dat ik de uitdaging aanga. Hij zit al achter internet en boekt me direct op dezelfde vlucht. Morgenochtend om 8.00 uur haalt hij me op. Daadkrachtig en ondernemend. Pluspuntje. Hysterisch stuiter ik het laatste uurtje van de werkdag door. Nog hysterischer gooi ik 's avonds wat spullen in een tasje. Zelden heb ik zó chaotisch een reistas gepakt. Vriendin Sanne, die in Faro woont, laat ik snel nog even weten wat er gaande is. En dat als mijn date tegenvalt, ik op de trein stap en dit weekend een paar dagen bij haar op bezoek kom. Ze antwoordt direct dat ik van harte welkom ben maar dat ze hoopt dat ze me niet ziet verschijnen.

por6

Klotsende oksels

Na een rusteloze nacht gaat om 7.50 uur mijn deurbel. Met klotsende oksels open ik voorzichtig de deur. Op een kiertje. Een prachtige rij witte tanden lacht me stralend tegemoet. Ik zet de deur helemaal open. Een tikkie ongemakkelijk volgt er een “Hoi reisgenootje, leuk je te ontmoeten” en een halve omhelzing/schuifzoen over de wang. Dan gooi ik mijn tas achterin de auto.

How is that for a first date?

How is that for a first date?

Zelfs mijn eigen geblaat is ineens leuk

Wat is hij leuk. Ook in 3D! Het ijs is direct gebroken. Voor zover er ijs lag, het voelde eigenlijk gelijk goed. En, gek genoeg, vertrouwd. Mijn neus heeft lang scheef gestaan van de vorige deksel, dus dit gevoel is nogal... verrassend. Onderweg naar het vliegveld vertelt hij over zijn reizen, zijn werk, zijn privé, heden en verleden. Hij maakt grappen en lacht om die van mij. En luistert met evenveel interesse naar mijn geblaat. Wat ineens een stuk interessanter klinkt nu ik het hém vertel.

Een avontuurlijk typje!

Een avontuurlijk typje!

Vliegtuigflirt

Omdat we niet gelijktijdig online hebben ingecheckt zit hij in het vliegtuig drie rijen achter me. Voor we opstijgen en de telefoons uit moeten krijg ik nog een appje van drie rijen achter me: “Jij bent leuk!!!” Ik draai me om en kijk recht in zijn lachende gezicht. Nou mister... jij ook! Vier dagen van veel praten, lachen, plagen en weinig slaap volgen. Op de terugweg zitten we wél naast elkaar. Heel dicht. Als ik doodmoe thuis kom haal ik een antibioticakuurtje voor mijn blaasontsteking (wat ís dat toch?!) en duik mijn bed in. Maar niet voordat ik Tinder van mijn telefoon delete.

All or nothing. Zoals ik mezelf een week geleden beloofde.

We gaan voor 'all'...  Allebei.

(Foto header: fotograaf in actie!)

por1

Tagged , ,

13 Responses to "Gastblogger Inge roept: “Off we go!”"

 • Eline
  24 augustus 2015 - 11:01

  Klinkt inderdaad als een sprookje 🙂 Hopelijk eindigt het met ‘ze leefden nog lang en gelukkig’ 🙂

 • Miran
  24 augustus 2015 - 11:02

  Man, wat een rot leven heb jij! Echt… ongekend! Ik zou zowat medelijden krijgen.

  Maar onwijs leuke blog! Wens je veel succes en liefde met je tinder-man!

  x

  • Esther Vuijsters
   24 augustus 2015 - 11:04

   Hahahaha Miran 🙂

 • MdG
  24 augustus 2015 - 11:25

  Haha wat een cool verhaal! You go girl 🙂

 • Granny
  24 augustus 2015 - 12:02

  Mooi stel zijn jullie.
  Spannend!!
  Good luck!!

 • Esther Vuijsters
  24 augustus 2015 - 12:03

  Is het heel gek als ik zeg dattie op een voetballer lijkt?

 • Femmy Duivenbode
  24 augustus 2015 - 12:58

  Heb genoten van je verhaal Inge! Wat een avontuur! Stralend stel!
  Hele mooie tijd samen gewenst. X

 • Marloes
  24 augustus 2015 - 12:58

  Das nog eens een veelbelovend begin! Ziet er goed uit chica!

 • Inge
  24 augustus 2015 - 17:58

  Wát een leuke reacties weer! Dank jullie wel. Erg leuk om te lezen. <3

  @ Miran, inderdaad… rotleven. Ben echt blij dat ik hier af en toe even kan ventileren anders was het niet vol te houden hoor 😉
  @ Esther, voetballer zeg je?! Topscoorder, wat ik je brom!

 • Karin
  24 augustus 2015 - 23:17

  Superleuke blog schat!! Ik ben zo happy voor je!! ????

 • Tanja
  25 augustus 2015 - 15:15

  Hallo Inge, wat leuk je weer hier te zien en zo’n prachtig verhaal van je te lezen! 🙂 Ga ervoor, laat de vlinders maar toe! Ik ben heel benieuwd naar het vervolg 😀

 • Inge
  26 augustus 2015 - 09:30

  Dank je Tanja! Ik zal de vlinders de ruimte geven en ook met een vervolg komen. 😀

  En Ka, SMAK! X

 • KarinH.
  26 augustus 2015 - 13:30

  Wauw! Heerlijk verhaal, lekker vrolijk, spannend. Veel geluk samen!

Leave a Reply