Gastblogger Inge roept ‘Bekijk het lekker zelf!’

Het gaat zo snel!

In mijn vorige blog beloofde ik dit keer meer over Peru te vertellen. Maar inmiddels ben ik al weer even terug in Brazilië en is er hier ook van alles gebeurd. Carnaval is achter de rug en de WK-gekte begint zijn intrede te doen. Het hostel begint steeds “echter” te worden en ik heb mijn eigen Braziliaanse telefoonnummer. Nu alleen de verblijfsvergunning nog. En mijn terugkeerdatum komt langzaam in zicht. Peru lijkt alweer zó lang geleden…

Klooster in Arequipa

Klooster in Arequipa

Warm welkom

Na drie busritten kwam ik, na 24 uur, vanuit Chili aan in Arequipa, Zuid-Peru. In de laatste bus leende ik, vlak voor aankomst, de reisgids van mijn Australische buurman. Ik had nog geen idee waar ik ging slapen en we kwamen aan in de avond. Minpuntje voor mijn voorbereiding. Maar ik was moe en ieder ho(s)tel voldeed dus ik pikte er willekeurig eentje uit. De taxichauffeur probeerde me om te praten want ik zou een slecht hotel hebben uitgekozen. Maar dat bepaal ik nog altijd zelf wel dus breng me er toch maar naartoe. Mopperend zette hij me af voor een metershoge houten deur/poort. Het Peruaanse dwergje dat open deed stond in schril contrast met deze enorme poort. Eenmaal binnen bleek dit hotel een pareltje. Het was een gerestaureerd koloniaal herenhuis met prachtige binnenplaatsen en luxe kamers. Ik stond er uren onder de fijnste en heetste douche ooit. Hello Peru!

Waar is Suus?

Plaza des Armas Arequi

Plaza des Armas Arequi

Uren heb ik rondgestruind, op terrassen gezeten en genoten van de eeuwige lente, waar Arequipa om bekend staat. En ik heb hier Alpaca met roquefortsaus gegeten. Het deed me nog het meest aan kalfsvlees denken. Daarbij eindelijk een goed glas wijn. Wat een genot. Mijn vriendin alias “tweede zus Suus” en ik noemen dit ‘geluksmomentjes’, waarvan we er samen ook al zoveel hebben gedeeld. Op dat moment had ik Suus graag even bij me gehad.

Kinderen in Colca Canyon

Kinderen in Colca Canyon

Bekijk het lekker zelf!

Op één van de zonnige terrasbalkonnetjes aan het Plaza des Armas bepaalde ik de rest van mijn route; via de schitterende Colca Canyon zou ik verder reizen naar Puno om daar Lake Titicaca te bezoeken. Het hoogstgelegen meer ter wereld. Na Puno zou ik naar Cusco gaan en de oude Inkastad Machu Picchu bezoeken. Ik kan een halve reisgids schrijven. Vol met superlatieven over hoe mooi het was. Hoe ik genoten heb van de prachtige natuur, kleurrijke bevolking en zelfs de (meeste) busritten waren redelijk aangenaam. Het zou een één en al “owww en ahhhh” worden. Maar sommige dingen zijn lastig te beschrijven, die moet je gewoon zien. Dus niet al te veel woorden dit keer, maar foto’s…. Aproveite!

 

Kleurrijke mensen onderweg

Kleurrijke mensen onderweg

Arequipa

Arequipa

 

Verkoopsters langs de weg

Verkoopsters langs de weg

Colca Canyon

Colca Canyon

Rieten en bewoonde eilandjes in het Titicaca meer

Rieten en bewoonde eilandjes in het Titicaca meer

Met filtertje, Machu Picchu

Met filtertje, Machu Picchu

Hoogtepunt Machu Picchu

Hoogtepunt Machu Picchu

Titicaca meer

Titicaca meer

Centrum Cusco

Centrum Cusco

Nabij Puno Titicaca

Nabij Puno Titicaca

Cusco

Cusco

6 Responses to "Gastblogger Inge roept ‘Bekijk het lekker zelf!’"

 • debby
  2 april 2014 - 11:10

  Gaaaaaaaf!!! Geniet er van!

 • Marloes
  2 april 2014 - 17:04

  Nice pics! Heimwee!

 • Suus
  2 april 2014 - 18:57

  Geluksmomentje:-) love you X

 • Tanja
  3 april 2014 - 08:16

  Wat prachtig is het daar! Door je mooie foto’s geniet ik ook een beetje mee met je reis 🙂 Het grappigst vond ik de kopfoto met jouw en die twee dametjes, heel lief!

 • Inge
  3 april 2014 - 14:28

  Die vind ik zelf ook erg lollig Tanja! Vooral die koppies van de dames. En een lol dat ze hadden! Ik ook trouwens. 😀

  Suusje, love you too! X

 • Agnes
  3 april 2014 - 21:32

  Wow, wat een herkenning. 2003 in Peru geweest, ff terug naar toen. Vond het ook een prachtig land.

Leave a Reply