Gastblogger Inge… is druk!

Sinds ik weer in Nederland ben ...

Krijg ik geregeld de vragen; “Ben je weer geland? Wat doe je nu? En wanneer schrijf je weer een blog? Tijd zat toch, als 'Toos Werkeloos'?" Mooi niet dus! Toos is druk. Na terugkomst uit Afrika gunde ik mezelf de feestmaand om 'te landen'. Maar vanaf januari is het credo: baan of geen baan, bezig blijven met je derrière! Zodoende keerde ik, for the time being, terug naar mijn jeugdliefde. Op professioneel gebied dan. Twee a drie avonden per week werk ik in de horeca. En toen mijn yogastudio vrijwilligers zocht wierp ik me direct op. Tijd zat! 's Avonds onder 'de pannen' en overdag alle tijd voor sollicitaties.

in4Alleen als het écht leuk is

Regelmatig scan ik het internet op 'communicatieadviseur' of 'tekstschrijver'. Maar ik reageer alleen als ik van een vacature net zo enthousiast word als van een zojuist geboekt vliegticket. Als ik mezelf echt in het profiel herken en als er, het liefst, ook nog een ontwikkelpuntje in staat. Maar zulke pareltjes tref je niet dagelijks op de vele vacaturesites. Dan hou je tijd over, toch? Nou nee... Ondertussen word ik om de haverklap benaderd door Jan en alleman of ik mee wil kijken, denken, helpen, organiseren, schrijven. En dat doe ik. Omdat ik het écht leuk vind. En omdat ik mijn derrière nou eenmaal opdracht had gegeven bezig te blijven.

In de yogastudio

In de yogastudio

Coq-au-vin mét of zonder streepjes?

Zo herschreef ik een businessplan en zette de schrijfster met een aantal vragen opnieuw aan het werk. Dankbaar meldde ze vrij snel daarna dat de financiële toezegging binnen was. Hoera! Voor Columbus Reismagazine stond ik vier dagen op de Vakantiebeurs. Ik redigeerde een menukaart voor een nieuwe Franse bistro. En passant leverde ik geheel nieuwe webteksten, SEO-proof natuurlijk. "Kun je dan ook gelijk een persbericht schrijven Inge?" Mais oui! Twee dagen later was er een interview afgenomen en stond er een artikel in de krant. Zij blij. Ik blij. Next!

Uw benefietcommunicatieadviseur (+ model)

Of ik een propositie en webteksten wil verzorgen. En meedenken over de structuur en portfolioselectie. "Tuurlijk schat! Als ik klaar ben met die benefietavond in de Vondelkerk. Het drukwerk is klaar maar de speech moet nog.” Als ik voor al die liefdadigheid rekeningen had kunnen sturen had ik leuk geplust. En dan de grootste giller het volgende verzoek; een klus 'plus' voor een visagie- en stylinglabel. Of ik, naast copy leveren, tevens model wil zijn! Studio, styling en fotograaf zijn al geregeld. Ja hoor, voer de druk maar op... Moet ik ook nog op korte termijn naar maatje 'vorig jaar' zien te krimpen.

Sociaal doen ...

Sociaal doen ...

Toos Werkeloos, mon derrière!

Ik ben dus druk. En ik krijg er energie van. Jammer alleen dat ik energie niet kan overmaken naar mijn hypotheekverstrekker. Die wil iedere maand keiharde pegels. Zo banaal. Kunnen we niet terug naar de tijd van de ruilhandel? Ach, ik maak me geen zorgen. Ik sta te trappelen om weer (betaald) aan de slag te gaan. Als ik hard genoeg trappel dan komt die baan heus. En als het krap wordt kan ik altijd nog voor mezelf beginnen. Werk zát!

Sociaal doen

Ik sta te trappelen ....

Ik sta te trappelen ....

Tot die tijd ga ik lekker door met tekst- en communicatieklussen en allerhande bemoeienis op pro deobasis. Met het serveren van mooie gerechten en bier tappen. Met receptie draaien op de yogaschool. En natuurlijk met solliciteren op functies waar ik écht van ga kwispelen. De spaarzame gaatjes in mijn agenda vul ik met sociaal doen. Of ik weer 'geland' ben? Joh, het is alsof ik nooit ben weg geweest!

Veel liefs van Toos. (Die staat te trappelen!)

3 Responses to "Gastblogger Inge… is druk!"

 • Evelyn
  10 maart 2015 - 08:16

  He Toos Topper!
  Erg Leuk weer een blog van je te lezen, enne,
  Trippel, trappel, trippel, trap…;)
  Lieve groet, Evelyn

 • Esther Vuijsters
  10 maart 2015 - 11:30

  De werkgever die jou ‘krijgt’ mag zijn handjes dichtknijpen! Zoals jij alles altijd aanlevert … x

 • Toos
  10 maart 2015 - 11:57

  Dank lieve dames! X

Leave a Reply