Gastblogger Inge … gaat off road

In de tent
We gaan als een speer mijn nieuwe liefde en ik! Sinds onze eerste date, die bestond uit vier dagen Portugal, zijn we niet bij elkaar weg te slaan. Onze plannen reiken tot ver in de hemel. Die plannen bespreken we in onze 'tent'. Als twee avonturiers (of kleine kinderen, het is maar hoe je het bekijkt), trekken we 's avonds in bed de dekens ver over ons hoofd. We wanen ons dan wildkampeerders in een Afrikaanse woestijn en bespreken onze wildste reisplannen. Het eerste plan is al gesmeed...

Op Rally van Moskou naar Peking

Op Rally van Moskou naar Peking

Ik word rally (bij-)rijdster!
Mijn nieuwe liefde werkt als journalist/fotograaf in de rallywereld (je weet wel, crossen met auto's en motoren op zogenaamde 'off the road' parcours'). Hij is daarvoor veel in het buitenland want die rally's vinden overal plaats. Onlangs vroeg hij of ik zin had om mee te gaan naar een perspresentatie in Parijs over de Silkway Rally. De Silkway is een rally van Moskou, via Kazachstan, naar Peking. Natuurlijk wil ik mee naar een presentatie in Parijs, maar dan ga ik óók mee met de rally zelf! “Deal!”, zei mijn moppie. Zijn landcruiser (zie de foto in de header!) wordt momenteel helemaal custommade gemaakt, met stalen kooiconstructie en alles. En ik? Ik stap dus ook in straks, om die 9.000 km van Moskou naar Peking mee te crossen. Hoe gaaf is dat?!

Minor detail... mijn rij-angst

Perspresentatie in Parijs!

Perspresentatie in Parijs!

Klein onhandigheidje alleen, ik heb al jaren geen auto meer gereden. Gevalletje rij-angst. Maar de beste manier om angst te overwinnen is de confrontatie aangaan toch? De rally is pas in de zomer dus tijd zat om nog een paar lesjes te nemen en me over mijn onverklaarbare angst heen te zetten. Het slaat ook nergens op, ik durf uit een vliegtuig te springen maar geen auto te besturen? Hoe moeilijk of eng kan het zijn? Je hoeft niet bepaald te kunnen inparkeren ofzo, daar op die Russische steppe. Tijd om die rij-angst eindelijk eens de nek omdraaien. Daar ga ik in het nieuwe jaar werk van maken.

"Met Kerst zit ik in India! Daarna: Thailand!"

Maar eerst nog even...
Over werk gesproken, ik weet nog steeds niet of mijn contract wordt verlengd. Financieel gezien is het dan ook misschien niet zo slim om een vakantie te boeken zonder dat ik weet of ik na 1 januari überhaupt nog werk heb. Maar inmiddels ben ik bijna een jaar terug uit Afrika en kan ik de reiskriebels niet langer onderdrukken. Wachten tot het rally-avontuur van volgend jaar zomer is geen optie, dat duurt te lang. Ik wil nu weg. Met Kerst zit ik dus in India. Waarschijnlijk vlieg ik na oud & nieuw door naar Thailand. Tegelijkertijd zit mijn stoere rallydude dan in Zuid-Amerika voor de Dakar rally. Goeie timing, allebei tegelijk weg. Hoeven we elkaar ook niet al te lang te missen.

In zak en 'Asch'? We komen er samen wel uit hoor...

In zak en 'Asch'? We komen er samen wel uit hoor...

Samen in (zak en) Asch?!
Vanavond zetten we onze tent weer op en mijmeren we verder over slapen onder sterrenhemels in woestijnen, rally's verslaan en op avontuur gaan. Maar we fantaseren stiekem ook over een plekje voor ons samen, hier in Nederland. Voor wanneer we niet de hort op zijn. Dat is lastiger. We willen overal ter wereld samen heen, maar als het om een plekje hier in Nederland gaat zitten we een beetje in zak en “Asch”. Ik wil in de buurt van de stad blijven maar hij vindt dat dorp van hem, Asch, wel een ontspannen tegenhanger van een druk en reizend leven. Nou heb ik op zich geen moeite met een dorp, zolang er maar wat winkels, restaurants, terrasjes, kortom, léven, binnen handbereik is. Maar er is daar NIETS. Asch heeft 330 inwoners en telt slechts zéven straten! Niet te verwarren met de gezellige 7 straatjes in Amsterdam. Er is geen supermarkt. Wat zeg ik, nog geen SRV-wagen! Zelfs thuisbezorgd.nl levert er niet. Je hebt er dus voor álles, daar is'tie weer... een auto nodig.

Kortom; stad vs. 'de 7 straatjes', ook dáár hebben we nog wat tentjes over op te zetten in het nieuwe jaar.

5 Responses to "Gastblogger Inge … gaat off road"

 • IngeV
  18 november 2015 - 09:14

  Ik woon in de buurt van Asch, ook in een dorp waar verder niets is. Maar kom op, het ligt op loopafstand van het mooie Buren, je kan op de fiets naar Geldermalsen, Beusichem, Culemborg, Tiel. Zat plaatsen waar je naar de kroeg kan en leuke winkels hebt. Heerlijk buiten wonen in de Betuwe wat wil je nog meer. Ik kwam ook uit de stad, mij krijgen ze met geen tien paarden terug. Kan je vriend dus goed begrijpen. Heerlijk in de natuur en je zoekt de reuring op als je daar behoefte aan hebt.
  Een auto is natuurlijk handig en zoals je zelf zegt, als je uit een vliegtuig kan springen dan kan je hier ook wel autorijden op de landweggetjes waar je nauwelijks wat tegen komt.
  Je moet even de knop in je hoofd omzetten.

 • Marloes
  18 november 2015 - 11:29

  Ik hoor het graag als je dé remedie tegen je rij-angst gevonden hebt 😉

 • Michelle
  18 november 2015 - 15:26

  Hoi!
  Is jou nieuwe vriend toevallig een goede vriend van Jeroen van Oers?
  X

 • Trijntje
  18 november 2015 - 20:02

  OOOOOO Inge hoe krijg je het toch weer voor elkaar om zo,n fantastische man tegen te komen. Wat heb jij het weer leuk met die stoere rallydude. Geniet ervan en ik denk dat je Asch wel erg leuk gaat vinden. Drukte en vertier kan je opzoeken. Nu eerst maar genieten van je geplande vakanties en droom samen lekker over jullie eigen stekkie. Dikke tút en knuffel

 • Granny
  19 november 2015 - 00:17

  Hallo Inge,

  Goed weer over jullie te horen.
  Grappig …..jij rij- angst???
  Zoveel spannends doen…en niet durven rijden op onze snelwegen.
  Het is ook mijn probleem.
  Laat mijn rijbewijs steeds verlengen maar rij al 20 jaar niet meer.
  Wens je veel reis plezier samen!!

Leave a Reply