Gastblogger Claire: het loopt uit de hand!

Hi. Ik ben Claire. Sinds kort schrijf ik hier een gastblog. Meer over mij lees je hier.

Ik heb het gezegd. Ik heb tegen mijn leidinggevend gezegd dat ik het niet prettig vind, dat ze persoonlijke dingen deelt in algemene gesprekken (zie vorige blog). Ze keek me aan alsof ik gek geworden was. En nu is ze kwaad op me. Ze zegt het niet, maar ik merk het aan alles.

Directe collega's

De hele situatie heeft nu ook invloed op mijn twee directe collega’s. Een collega kiest duidelijk voor onze leidinggevende, de andere staat aan mijn kant. Ze zegt dat ze zich gesteund voelt, dat ze blij is dat ik voor haar ben opgekomen (ik heb haar verteld wat ik heb gedaan). Het voelt al met al een beetje als een soort Koude Oorlog op kantoor momenteel.

Chocolade 

Nou ja, denk ik als ik mezelf ’s avonds troost met een stuk chocolade en een glas rode zijn. Nou ja, ik wil er toch weg. Alleen nu zal solliciteren nog lastiger worden, mijn collega (de leuke) wil inmiddels ook een andere baan. En we doen ongeveer hetzelfde werk. Ze weet niet dat ik solliciteer, maar ik weet het nu wel van haar.

Vriendin

Inmiddels heb ik er weer drie brieven uitgestuurd. Eentje daarvan betreft een functie  is bij een heel leuk bedrijf, waar ook een vriendin van me werkt. Ze zou een goed woordje voor me doen, wie weet helpt dat. Ik heb toch het idee dat netwerken tegenwoordig beter werkt dan solliciteren. En met die situatie nu op kantoor – er wordt, heel kinderachtig, voor de één wel koffie gehaald en voor de ander niet – zeg ik ‘ja’ tegen elk bedrijf dat me wil hebben.

Thuis gezellig

Gelukkig is het thuis in elk geval weer gezellig. Mijn man vindt het vervelend voor me dat de sfeer niet goed is op mijn werk en hij is weer lief als vanouds. Al zei hij laatst wel dat ik van hem wel helemaal mocht stoppen met werken.

Daar ben ik maar niet heel serieus op ingegaan.

Tagged

One Response to "Gastblogger Claire: het loopt uit de hand!"

  • Moi
    21 oktober 2015 - 12:13

    Misschien een idee als tussenweg: je zou ook kunnen kijken of je ergens vrijwilligerswerk kunt doen in een functie die bij je past. Als je toch niet perse voor het geld hoeft te werken, dan heb je daar natuurlijk ook nog mogelijkheden.

Leave a Reply