Gastblogger Claire gaat op gesprek!

Hi, ik ben Claire. Sinds kort schrijf ik hier een gastblog. Meer over mij lees je hier.

Nou, dat was me het sollicitatiegesprek wel! Er in, er uit, ik weet niet wat ik ervan moet denken. Met gemengde gevoelens denk ik terug aan die ochtend, enkele dagen geleden...

Om te beginnen kwam ik vijf minuten te laat binnen. Echt té dom. Ik wilde net weggaan, bleek dat mijn fietsketting eraf lag! Dus toen moest ik alsnog met de auto. Maar het bedrijf waar ik ging solliciteren, ligt in een drukke wijk, dus eerst ergens parkeren. Garage 1 was vol, op naar garage 2, grrrr.

Hoezo sneller met de auto?!

Gelukkig moest ik evengoed nog wachten – het vorige gesprek liep uit, zei de receptioniste - maar ik was inmiddels flink gestrest en mijn haar zat alle kanten op. En dat terwijl ik het nog wel zo netjes in de krul had gezet, die ochtend. Ik probeerde er nog wat van de maken in de wc, maar het werd alleen maar erger.

Stel je niet zo aan, zei ik tegen mezelf, je solliciteert niet als model!

Uiteindelijk kwam er een meisje om me op te halen. Ze bleek de secretaresse van de HR-afdeling. Haar baas en één van de directeuren waren bij het gesprek aanwezig. Ik moet zeggen, ik deed het best goed. Al snel was ik mijn verwaaide kapsel vergeten en vertelde ik alles over mijn kennis en ervaring. Hun vragen waren prima, net als mijn antwoorden.

Ik kon zien dat ik hen beviel. Er werd zelfs hier en daar een grapje gemaakt en er was maar zo een uur voorbij. “We laten einde van de week horen of we met je verder gaan”, zeiden ze, “we hebben nog twee andere kandidaten waar we graag een gesprek mee willen voeren.”

Nou, dat zag ik wel zetten, die baan daar!

Met een goed gevoel liep ik naar buiten. Ik voelde me zeker van mezelf en ik zag het helemaal zitten. Tot ik de hal inliep. Want daar, op dezelfde plek waar een uur geleden zélf nog had gezeten, zat één van mijn collega’s. De stomme!

Geschrokken keek ze me aan. En ik keek minstens zo geschrokken terug.

Tagged

3 Responses to "Gastblogger Claire gaat op gesprek!"

 • MLotte
  11 november 2015 - 11:50

  Aj, dat is schrikken!
  Eerlijk gezegd niet zo netjes van het bedrijf om jullie op dezelfde dag uit te nodigen. Ze zien toch dat je bij hetzelfde bedrijf werkt… en meestal solliciteer je toch “stiekem”.
  Zal rare situatie nu geven bij je op werkvloer. Lekker doen of je neus bloedt.

  En hopelijk krijg jij de baan. lekker puh voor je stomme collega 😉

 • Linda
  11 november 2015 - 13:59

  Dat zul je nou net altijd zien!

 • Liva
  11 november 2015 - 16:23

  Ik had een keer een sollicitatiegesprek een dag nadat ik terug kwam van een vakantie met een vriendin. En wie zag ik toen ik na het gesprek de vergaderruimte uitkwam? Die vriendin! We waren in de avond thuisgekomen, hadden de brief gelezen en waren zonder elkaar te spreken naar de sollicitatie gegaan. Zij heeft de baan gekregen en werkt er nog steeds. 🙂

Leave a Reply