Flink zuur!

Ik zal het maar zeggen. Ik ben flink zuur.

Ik heb namelijk een fles azijn laten vallen op de hagelnieuwe (!), glimmende terrazzovloer in de keuken. En ik dacht nog: ‘O, azijn, dat moet ik snel opdweilen!’ en dat deed ik dus ook. Ik dweilde meteen ook de gang. De WC. En daarna ging ik naar boven.

keuken7Uitgebeten

Maar toen ik weer beneden kwam, schrok ik me dood. Middenin de keuken zag je een grote uitgebeten plek! De glimmende toplaag was verdwenen, en op het zwart zag je lichte plekken. Een soort spijkerbroek met chloorvlekken. Maar dan niet hip.

Wie is er dood?

Snel dweilde ik nog een keer. En nog een eens. Maar dat hielp natuurlijk niet. Toen belde ik Paul die net voor een week was vertrokken naar Rusland. Aan de telefoon moest ik huilen ('Ik heb de vloer verkloo-ho-ho-oot') en dus kwamen de kinderen naar beneden om te vragen of er iemand dood was. Liz troostte me door te zeggen: “Mam, er is vast wel iemand die dit kan maken.”

Azijn op natuursteen

Die iemand bleek ik uiteindelijk (deels) zelf want met een kleurherstellende beschermolie kreeg ik de oorspronkelijk kleur weer terug. Maar de doffe plek bleef, je zag het vooral als het licht erop viel. Azijn op natuursteen is écht slecht nieuws. Dus nu is het wachten op de aannemer (die is direct na onze verbouwing naar Sri Lanka gevlucht, zal hij wel een reden voor hebben gehad). Als het goed is kan hij de toplaag herstellen.

Biohazard

En daarna ga ik nooit meer azijn in de keuken zetten. Met mijn motoriek zijn dat dodelijke biohazards! En hoewel mijn tranen inmiddels gedroogd zijn – en ik volop van mijn schitterende nieuwe keuken geniet – kan ik je wel zeggen:

Ik was er goed zuur van.

7 Responses to "Flink zuur!"

 • Moi
  9 maart 2015 - 10:15

  Vreemd dat ze op zo’n vloer die in de keuken wordt toegepast geen coating doen die tegen azijn e.d. kan. Want zo’n ongelukje moet zo’n vloer toch tegen kunnen lijkt me. Sterkte, komt vast wel goed, maar kan me je verdriet wel voorstellen. Net als bij een nieuwe auto: de 1e kras is het ergste.

 • Esther Vuijsters
  9 maart 2015 - 10:21

  Hi Moi,
  Zit zeker coating op, daarom glimt-ie ook zo mooi. Maar het schijnt (heb ik na flink googlen begregen) dat tegen azijn, bleek en nog diverse andere zuren en bijtende stoffen echt geen kruid gewassen is. Gelukkig was ik er snel bij en heb ik direct gedweild. hierdoor is de ‘vlek’ oppervlakkig. Ik denk dus dat het inderdaad vrij makkelijk hersteld kan worden.
  Maar toch …

 • Moi
  9 maart 2015 - 10:54

  Oef, dat wordt dus uitkijken met de poetsmiddelen in de keuken., of overstappen op niet bijtende natuurzuivere schoonmaakmiddelen……hopelijk wordt het netjes hersteld.

 • kim
  9 maart 2015 - 11:00

  Getsie, daar kun je echt buikpijn van hebben ja, succes met het herstellen ervan!

 • Annette - Ann Ages Gracefully
  9 maart 2015 - 11:20

  Ow wat een narigheid. Ik herinner me mijn tranen nog toen op onze nieuwe gietvloer een hamer viel tijdens de verhuizing en dus de eerste ‘pit’ een feit was.

 • Ellen
  9 maart 2015 - 17:55

  oh wat balen, de vloer is zo mooi!! Fijn dat het hersteld kan worden, wel stom dat ze nog geen toplaag kunnen bedenken die wel tegen azijn kan, want dat is toch een heel normaal keukenproduct, en zelfs een schoonmaakproduct!

 • KarinH.
  10 maart 2015 - 13:22

  Wat balen! Inderdaad flink schrikken, een potje janken en natuurlijk buikpijn.
  Hoop dat de aannemer snel terug is.

Leave a Reply