Flappie en de kwartels

ei1“Alsof ik opnieuw moeder word!” appte ik een vriendin toen ik een tijdje geleden ons eerste kwartelei in mijn hand hield. Ik kreeg een gierende smiley terug. De tekst: “Oma bedoel je zeker?!”

Trotse (o)ma

Hoe dan ook, ik was trots. Onze koeten begonnen te leggen en dat was niet alleen leuk omdat we dan misschien in het voorjaar minikuikentjes zouden hebben, maar ook omdat we vanaf nu lekker kwarteleitjes konden eten. Een delicatesse, nom nom.

Lekker eitje!

In gedachten zag ik ons al zitten, op Kerstavond. Traditionele grillplaat voor ons neus, tafel mooi gedekt. En naast de garnalen en schijfjes komkommer zou daar dan een bakje met onze eigen kwarteleieren prijken. En ik wist nu al; dat zouden de lekkerste eitjes ooit zijn!

Eitje toch?!

De dag na ei 1 kwam ei 2. En daarna was het afgelopen. Geen ei meer te bekennen. En toen ei 2 ook nog eens íets te hardhandig werd ‘gevoeld’ door Klein Neefje zag ik het Kerstdiner een beetje in de soep vallen. Dat werd hongerleiden!

ei2Twee ei is geen ei

Afgelopen weekend kreeg ik wel weer even hoop, opeens lagen er weer twee eitjes. “Nou, elke dag twee tot drie eitjes”, moedigde ik de Tokkies aan, “tot Kerst, dan wordt het nog wel wat!” Maar kennelijk zijn die beesten daar zó van geschrokken dat ze meteen weer van de leg raakten.

And counting...

De 23e is het inmiddels en de teller staat op drie eitjes. Het eerste ei heeft inmiddels de status van relikwie gekregen –dus dat mag niet gegeten worden – en die twee andere liggen samen op een veel te groot bord.

De Flappie-act

“Schiet niet zo op he, met die beesten”, zei Paul toen ik weer eens onverrichter zake uit het hok terugkeerde. “Maar dat geeft niet hoor, want kwartelpaté op Kerstavond is ook heel lekker!”

Vrede op aarde. Boehoeeeeeee.

Tagged , , ,

One Response to "Flappie en de kwartels"

  • Tanja
    23 december 2014 - 21:22

    Mannen hebben geen geduld! 🙁 Moeders meer omdat ze meer met de kinders omgaan 😛 Maar ze leggen in ieder geval, is toch al iets. En kuikentjes? Heb je er dan ook een kwartel haantje bij? Dan zou ik de eitjes beslist niet eten. Stel dat ze bevrucht zijn Brrrrrrrr

Leave a Reply