Shine!

Facelooks wedstrijd

Nee, mijn meiden gebruiken geen make-up. Dat wil zeggen: niet naar school en zeker niet elke dag.

Maar als ze eens een keertje komen vragen om een schaduwtje kleur boven hun ogen, of als er een leuke wedstrijd voorbij komt, dan ga ik het ze niet verbieden. Waarom zou ik? Leuk toch, beetje met make-up rommelen? En zolang ze niet als Lady GaGa rondlopen doe ik niet moeilijk. Verbieden werkt niet, experimenteren binnen de grenzen van een veilig nest wél.

Harde grens

shineliz1

Ik heb wel één harde grens: mascara. Dat vind ik rotspul. Komt in je ogen en veroorzaakt irritatie. Voor je ’t weet heb je een hoornvliesbeschadiging. Ik weet dat er bij Liz in de klas meiden van tien, elf jaar zijn die het zwarte goedje al vaak aanbrengen, maar ik wil het niet hebben. Met Kerst mogen ze mascara, en als er een speciaal feestje is, maar verder blijven ze eraf. Het is ook niet nodig trouwens, die dames zijn sowieso getooid met prachtige zonneluifeltjes, die hebben The Look van nature. (Alhoewel ze dat zelf natuurlijk anders zien, de mascara lonkt, nu al!)

 

Shine!

Voor de wedstrijd van Demake’up Facelooks mochten ze helemaal losgaan. Onder het motto ‘it will come off’ kregen de vrije hand. Ik schreef er een blog over (klik) en inmiddels is het resultaat van de eerste ronde bekend. De dames zijn – met hun zelfbedachte en glimmende look ‘shine’ – dóór naar de volgende ronde.

Ook meedoen? Meedoen (en stemmen op de meiden) kan via deze link! Vanaf half september staat er elke maand een 'look' in de spotlights. Jij kan dan jouw eigen look oefenen en plaatsen op Facebook! De beste looks winnen een professionele beautymasterclass. Kans maken op deze prijs kan tot eind december!

Alleen stemmen kan natuurlijk ook!

5 Responses to "Shine!"

 • Jelte
  4 september 2013 - 10:53

  Grappige wedstrijd! Leuk opgepakt!

 • Pantervrouw
  4 september 2013 - 11:39

  Beide meiden hebben hele mooie sprekende ogen met inderdaad prachtige zonneluifeltjes. En ze zien er geweldig uit met die shine-look, dus daar heb ik op gestemd (stiekem 3 keer hihi). Ze doen het best goed tussen al die volwassen vrouwen, maar het moet beter kunnen dan 2% toch?

 • esther
  4 september 2013 - 12:08

  Oooo Pantervrouw… boefje… 🙂 Ik zie nergens 2% maar de dames zijn inderdaad heel trots (en inmiddels weer make-up loos)

 • Tanja.h
  4 september 2013 - 12:41

  Inmiddels 3% :-)Ik heb ook op ze gestemd, ze zien er schitterend uit !! Addertje onder het gras is dat je eerst Demake’up moet liken voordat je kan stemmen.

 • esther
  4 september 2013 - 13:30

  O echt? Ja, dat is dan weer jammer….

Leave a Reply