Extra ontvettend!

Een tijdje geleden kreeg ik een leuk cadeautje! Dacht ik.

Vriendin J. had badproducten van Lush voor me gekocht. Yaj, dat werd genieten! Het pakketje bevatte een bruisbal met de suggestieve naam ‘seksbom’ (de geuren zouden afrodiserend werken, hoe spannend!) en een soort glitterster 'voor een subtiel glitterlaagje over de huid'. Bijzonder geschikt voor de feestdagen natuurlijk!

“Kan jij vast leuk een stukje over schrijven”, zei J. nog.

En of ik dat kon!

Op tweede Kerstdag - tijdens een  aanval van compleet en allesoverheersend altruïsme - besloot ik dat de kinderen in bad mochten met de glitterster. Dat leek me wel leuk, dat ik dan straks bij oma aankwam met twee shiny happy kindjes.

bal2Dat laatste gebeurde inderdaad, de meiden straalden letterlijk, maar er gebeurde ook nog iets anders. De ster bleek gemaakt van een soort zeep en de substantie hechtte zich niet alleen aan de haren van de meiden (drie keer wassen diezelfde avond nog bij oma) maar ook aan de rand van de badkuip.

“Heb je de badkuip in de was gezet?” vroeg Paul de volgende ochtend verwonderd. “Goed spul zeg, kan je mijn snowboard ook even doen?”

Even de boel ontvetten

Afijn, jullie begrijpen het al. Ik kon aan de slag. Met speciale keukenreiniger, afwasmiddel (extra ontvettend) én een set ruwe sponsen trok in ten strijde. Ik heb mezelf werkelijk in het zweet moeten poetsen om het bad weer schoon te krijgen. Mán, dit leek de Boterberg wel! Lush gebruikt uitsluitend natuurlijke producten, dat staat er op hun site. Wat hadden hier in hemelsnaam in verwerkt dan?! Walvisvet of zo?!

“Goeie workout,” zei Paul, toen ik zwetend en uitgeput weer beneden kwam. “Je hebt niet alleen de badkuip, maar ook jezelf ontvet!” Nou, dat kon je wel zeggen, ik had het kerstdiner wel weer verbrand op deze manier. Alsof ik een compleet sterrenstelstel had moeten verwijderen.

Sorry schatje

Nou ja. Mijn badkuip was in elk geval weer schoon. En ik had goede sier gemaakt met mijn glitterkindjes. Evengoed blijft de seksbomb nog maar mooi even in de kast liggen.

Voorlopig heb ik namelijk géén energie meer voor seks!

bal1

5 Responses to "Extra ontvettend!"

 • Brenda Greven
  30 december 2013 - 09:43

  Hahaha, mijn hemel wat een ellende! Gelukkig zie je ook de grappige kant ervan in.
  Fijne jaarwisseling!!

  • esther
   30 december 2013 - 09:45

   Thanx, zie quote van gisteren 🙂 en same to you Brenda 🙂

 • Marianna
  30 december 2013 - 10:31

  Haha, kijk, dat zeg je dan ook weer eerlijk 🙂

 • Dr.Kikker
  30 december 2013 - 12:20

  Toch hou ik ontzettend van Lush

 • Tanja
  30 december 2013 - 14:38

  Verkoopt Lush ook reinigingsmiddelen voor het bad? 😉 Die zijn vast wel blij met je blogje :-)Maar wel weer heel eerlijk! En er zit vast geen walvisvet in als ik terug denk aan de levertraandruppels vroeger 🙁 Maar elk nadeel hebt z’n voordeel he, deze persoonlijke vetverbranding 🙂 Minpuntje is wel dat je geen energie meer hebt voor een van de leuke dingen van het leven 😛

Leave a Reply