Examen doen!

De afgelopen dagen was ik druk aan de studie.

En terwijl ik daar zo met mijn neus tussen de boeken zat, viel me een aantal zaken op. Allereerst: ik vind het vak financiële dienstverlening nog steeds leuk. Ja, dat vond ik ook verrassend. Ik vermoed dat het vooral de theorie is, de vakinhoudelijke achtergrond, die mij enthousiast maakte, maar toch. Het verbaasde me.

Bijzonder talent

Daarbij mocht ik maar weer eens ervaren hoe relaxed studeren eigenlijk is. Lekker, op de bank met een studieboek en a damn good cup of coffee, de stof in je opnemen en tot je door laten dringen. Herhalen, herkauwen en verteren. Echt, ik word daar heerlijk rustig van. Ik kan zelfs studeren terwijl de kinderen tegen me praten, heb ik ontdekt. Dat is een best een bijzonder talent, toch?!

Geheugen

En tenslotte, wat wéét ik eigenlijk nog veel. Ik haalde destijds al mijn vakdiploma’s (ik mag mijzelf makelaar in assurantiën noemen) maar het is opvallend hoe goed die kennis is blijven plakken. Terwijl het toch alweer zo’n vijftien jaar geleden is dat ik de verschillende examens aflegde. Met mijn geheugen is niets mis. Een geruststellende gedachte!

Conclusies?

Nu heb ik verder geen idee wat voor conclusie ik uit deze conclusies trekken moet, maar op de een of andere manier lijk ik hier iets mee te moeten. En daar ga ik dan nu eens over nadenken. Dat is vast ook heel rustgevend.

Maar eerst morgen mijn eerste examen afleggen. Wish me luck!

4 Responses to "Examen doen!"

 • Sonja hubregtse
  7 april 2015 - 09:03

  Goed bezig zeg !! En succes natuurlijk !

 • Esther Vuijsters
  7 april 2015 - 09:06

  Thanx 🙂

  • Odette
   7 april 2015 - 10:00

   Heel veel succes morgen.

 • KarinH.
  15 april 2015 - 12:18

  Inderdaad knap. Wat lekker dat je het zo relaxed vond. Las al dat je een 8 voor je examen kreeg dus het is helemaal goed gegaan. Gefeliciteerd!

Leave a Reply