Even een schouderklopje voor mezelf

Pubers zijn intens, zoveel is mij inmiddels duidelijk. En regelmatig rijzen de haren mij te berge (of ik zit er met mijn handen in/wil ze uit mijn kop trekken), omdat ik het gewoon even niet meer weet.

Moment
Maar soms is daar dan opeens dat moment dat alles in elkaar past.Dat je je realiseert dat je het zo slecht nog niet gedaan hebt. Afgelopen weekend was zo'n moment.
En dat deel ik graag met jullie.

Eh, hóe laat?!
Liz gaf een feestje en had ons min of meer het huis uit gezet. Wij zouden met vrienden gaan eten en wat gaan drinken. In de tussentijd kwam Annabel ook aan met een feestje en dat feestje zou tot middernacht duren. Dat vond ik eigenlijk te laat maar de moeder van de vriendin waarmee ze zou fietsen, vond het wel goed. Mits de meisjes zouden appen als ze vertrokken en naar huis zouden fietsen langs een van te voren afgesproken route.

In de kroeg
Die avond zat ik in de kroeg met mijn telefoon naast me. Niet omdat ik het ding niet kan missen maar omdat ik bereikbaar wilde zijn. We stuurden een foto van ons met drankjes naar de meiden en kregen een duimpje omhoog terug. Om twaalf uur werd het spannend. Eerst appte Liz: "Hoe laat zijn jullie thuis? Dan gaan we zo opruimen." En precies om twaalf uur appte Annabel: "We gaan nu weg."

Om half één was iedereen thuis. Liz stond met een vriendin de laatste dingen in de keuken op te ruimen en Annabel kwam net binnen. Iedereen had een leuke avond gehad, niemand was dronken en om één uur lag iedereen in bed.

Ik lag wakker
Maar niet iedereen sliep. Want ik was nog wakker. Ik dacht na. Over hoeveel geluk ik toch eigenlijk had met van die verantwoordelijke, prachtige meiden van mij, onze leuke vrienden en mijn lieve man.

O vast. Er zullen avonden komen waarop ik de boel hier hartgrondig vervloek, maar dit nam niemand mij meer af. Deze avond waarop ik me realiseerde dat ik het als moeder helemaal niet slecht had gedaan, had ik in de pocket.

En toen ik dat allemaal had bedacht, viel ik heerlijk in slaap.

Wat was het moment waarop jij je realiseerde dat je het 'nog niet zo slecht gedaan' had?

One Response to "Even een schouderklopje voor mezelf"

  • Misssannah
    1 juli 2019 - 06:44

    Ai leuk!

Leave a Reply