Even een boom opzetten

Nou, hieperdepiep hoera, even een vluggertje korte blog dan.

Niet te lang he,   dat is me een beetje te ingewikkeld vandaag. Ik ben tenslotte ook geen achttien meer, dan ga je die feestjes wel voelen. (Alhoewel, op één van mijn verjaardagskaarten stond ‘ik ben achttien met tweeëntwintig jaar levenservaring', dat vond ik wel een goeie!)

Het was echt een superleuk feetje. In mijn zelf ingenomen jurk (de jurk die ik droeg was eigenlijk te groot dus had ik hem met een steekjes op de rug vast gezet, waarop mijn buurman grapte dat ik ‘wel een zelfingenomen type was’) voelde ik me behoorlijk jarig (niet harig) en verwelkomde ik de ene leuke gast na de andere.

ladress

Pink ladies

Eerst dacht ik dat het toeval was, dat iedereen een roze accessoire droeg, maar ineens hoorde ik iemand zeggen: “dat moest van die-en-die” en toen ik eens ging doorvragen, bleek dat er een keur van netwerkjes was ontstaan binnen mijn vriendenkring. Niets van gemerkt! Buurvrouw C. speldde iedereen gekke Estherbuttons op, vriendin M. dook heel geheimzinnig de keuken in en vriendin C. was opeens verdwenen. En ik maar denken dat ik het altijd zou doorhebben wanneer wanneer mensen malle complotjes gingen smeden!

Dazzeling Esther

Ineens gebeurde er van alles tegelijk. Er werd gezongen, er werd iets gezegd en binnen no-time stond iedereen met cocktail “Dazzeling Esther” in de hand. De cocktail, zo kreeg ik te horen, was speciaal voor mij door vriendin M., en een heuse bartender, ‘bedacht’. Vervolgens kwam er een kleed op tafel dat volledig bedekt was met foto’s, kunstwerken en tekeningen van alle mensen op mijn feest! Mijn eigen personaliseerde tafelkleed, hoe koel was dat?! Op de foto zie je mij wijzen naar een oude schoolfoto van vriendin F. en mij. "Kijk", zeg ik tegen Liz die naast me staat "mamma was daar toen al een beetje raar!". Aan mijn arm zie je trouwens het cadeau dat ik van Paul kreeg, een armband van Pandora. Hij had ook al ’s nachts om twaalf uur een vuurpijl voor me afgestoken, hoe romantisch was dat?!

Maar het tafelkleed was nog niet eens het échte cadeau, enkele minuten later werd er zowaar een boom mijn tuin in gedragen! Ja, het was de Perzische slaapboom (ook wel Albizia), die ik op vakantie had gezien en ja, die had ik op mijn verlanglijstje gezet omdat ik hem zo graag in de tuin wilde hebben. Ik had alleen nooit gedacht dat iemand zo gek zou zijn om me een boom voor mijn verjaardag te geven. Nou, er was dus wel iemand zo gek. Sterker nog, het bleek een heel stel gekken bij elkaar!

Lekker warm he?

De rest van de avond genoot ik van het feit dat al die leuke mensen daar bij elkaar stonden, familie, vrienden, mijn broertje, dat er lekker eten en drinken was en dat de kinderen het zo naar hun zin hadden. Ik was blij dat we een tent en hittekanon hadden want superwarm was het niet, maar zo met elkaar was het goed te doen. En het belangrijkste: de stemming zat er goed in.

Helemaal aan het einde van de avond zat ik met Paul samen op onze oude rode bank die we speciaal als tuinbank hadden aangehouden voor het feestje. (Echt, hij zit nog steeds zo lekker!) Ik nam een slokje Dazzeling Esther en keek naar de Perzische slaapboom. Hij was moe, hij had zijn blaadjes al toegedaan.*

Best een goed idee, om twee uur ’s nachts. Ik moest ook maar eens iets gaan toedoen. Dazzeling Esther stond op en ging tevreden naar bed.

Een van mijn cadeautjes, een roze hoed!

rozehoed*De Perzische Slaapboom 'sluit' 's nachts zijn blaadjes.

9 Responses to "Even een boom opzetten"

 • leeuwtje
  1 september 2013 - 11:38

  Heerlijke blog weer.
  Ook al ben je pas 40, je schrijft als de beste!
  Fijn dat t gisteren een geslaagde dag was.
  Geniet nog even lekker na vandaag.
  En je bent dus echt goed verwend, heerlijk!

  • esther
   1 september 2013 - 11:39

   Dank u :-))

 • Kusje
  1 september 2013 - 11:42

  Dat klinkt als een topverjaardag! Mijlpalen moet je ook enorm vieren! Gefeliciteerd Esther, blijf genieten!

 • soxx
  1 september 2013 - 11:46

  Klinkt supergoed! en wat kun je je dan gelukkig voelen he? geniet nog ff lang na!

 • Tanja.h
  1 september 2013 - 11:50

  Zo te horen een verrassend avondje 🙂 eindigend op de rode bank ;-)Vuurwerk, mooie en originele cadeaus, dresscode rose Een eigen cocktail (wie heeft dat nu) en allemaal gezellige mensen om je heen die zich vermaken. Een feestje om nooit te vergeten 🙂
  40, mooi he?

 • Granny
  1 september 2013 - 17:22
 • Granny
  1 september 2013 - 17:23

  Geen tekst??ik schreef:
  Echt SUPER GEZELLIGE AVOND!!!
  Xx

 • Muis
  1 september 2013 - 19:15

  Klinkt als een verjaardag die maar mogelijk overtroffen kan worden. En heel speciaal voor je 40e verjaardag, tof! Om maar even in die tijd te blijven met taal

 • ju
  1 september 2013 - 20:27

  Klinkt erg leuk!

Leave a Reply