Nieuwsblog over Publeaks en de Esvertorial

Geen tijd om de hele week mee te lezen? Het nieuws misschien gemist?

Vandaag behandelen we Publeaks, de beusgang van Twitter en de diefstal bij de daklozenkrant. En hoe zou jij het vinden om in de kist van een ander te liggen? Lees hier: het nieuws op macro- én microniveau, in vogelvlucht.

Maandag

Publeaks breidt uit en ik ben erbij!

Afijn, ik me aangemeld, blijkt het hier helemaal niet te gaan om geroddel in de kroeg! Nee, publeaks is een website die het voor klokkenluiders mogelijk maakt om anoniem en beschermd documenten te lekken naar de media. O. Nou ja. Jullie kunnen hierheen lekken hoor. Nu ik eenmaal veertig ben kan ik best eens een blogje over incontinentie doen.

Dooie boel

Of over de uitvaartbranche, want daarin schijnen behoorlijk wat veranderingen gaande te zijn! Ik schreef daar al eerder over, maar wisten jullie bijvoorbeeld dat uitvaartondernemingen overwegen om kisten te gaan hergebruiken? De column ‘Om de dooie dood niet’ verschijnt binnenkort in AssurantieMagazine, zal die daar de boel even flink opvrolijken?! (En even tussen twee haakjes, zou jíj in de kist van een ander gaan liggen?! Ik niet hoor!)

Gat

Als de column af is, lees ik op nu.nl dat het vrijdag gesloten akkoord van coalitie en oppositie een gat van 650 miljoen in de begroting van dit jaar slaat. Op dit moment zoekt het kabinet koortsachtig naar dekking van de extra uitgaven. Wíj hebben die avond op school Algemene Leden Vergadering waarin de Ouder Vereniging het budget voor ons komende jaar presenteert. De ouderbijdrage hoeft niet omhoog! Ook wordt de begroting van het afgelopen school jaar gecontroleerd: hij klopt tot op de cent en iedereen is binnen zijn budget gebleven.

Misschien willen ze in Den Haag onze penningmeester een tijdje lenen?

Dinsdag

De dinsdag begint met een blog op Vrouwonline over pesten, waarna ik me moet haasten om op tijd op school te zijn. Ik ga met Annabel en haar klas naar de boerderij.

nieuws213Al snel ligt er een kind in de poep maar dat heeft dit keer gelukkig niets met pesten te maken. Deze Handige Harrie heeft gewoon niet uitgekeken. En over uitkijken gesproken, de intelligente blindenstok die negen jaar geleden door Nederlanders werd ontwikkeld, komt deze maand eindelijk op de markt. Ik had daar een paar leuke grappen over in gedachten maar die durf ik, nu de discussie over ons Sinterklaas- en minderhedenfeest zo hoog is opgelopen, niet meer te maken. Voor je het weet krijg je de zwarte piet toegespeeld, komt de lamme de blinde helpen en wordt het je zwart voor de ogen. Oeps, nu doe ik het toch. Sorry.

’s Avonds krijg ik een vriendenverzoek van via Facebook. Van mijn man! “Welkom in 2013, lieverd!” reageer ik direct en het bericht heeft binnen een uur vijftig likes.  Paul, die speciaal een account aanmaakte om op zijn dochters boek te kunnen stemmen, is in zijn nopjes! “Ik vind allemaal vrienden van vroeger terug!” zegt hij opgewonden. Hij kruipt zowat ín zijn telefoon. Hm. Ik ben dan nu wel vrienden met hem op Facebook maar IRL is er zo niet veel aan.

Woensdag

Gelukkig is er ook positief nieuws: in Adformatie staat een heel stuk over de Optimel-campagne waaraan ik via bloggersnetwerk Blogtoday heb meegewerkt. In het artikel zijn zelfs twee reacties opgenomen die rechtstreeks van mijn blog afkomstig zijn! Goed nieuws voor de Esvertorial!

Dus: adverteerders, als jullie nog eens iemand zoeken voor een leuke influenceblog! Kies voor een Esvertorial. Ik kan nog wel een opdrachtje gebruiken want ik heb óók een begrotingstekort. Mijn nummer? Dat staat wel ergens op Publeaks.

Tja, je moet toch een manier vinden om je geld te verdienen. Dat dacht Bert van der Roest waarschijnlijk ook toen hij zeker 40.000 euro bij de daklozenkrant verduisterde. (“VerRoest, dat gaat makkelijk!”) Wel verdrietig hoor, dat je nou juist de dáklozenkrant moet rippen om je eigen hypotheek te betalen…

Donderdag

Donderdag bereikt het ‘gedoe’ met de Russen een nieuw dieptepunt maar daar durf ik eigenlijk niet zo goed over te schrijven (voor het weet gaat het via Publeaks of Wikileaks rechtstreeks naar Poetin en dan heb ik het gedaan. Russen intimideren niet, Russen nemen maatregelen, zoals het zo mooi op Twitter stond. Hangt er zo’n drone achter je PC en ja, dan hang je.) Dus. Einde onderwerp.

’s Avonds ga ik naar een borrel van school terwijl bekend wordt dat Buckingham palace op instorten staat. Gelukkig is de borrel gewoon bij iemand thuis. Het programma van Derek Ogilvie levert de mooist tutti frutti van de week: “Ik ben flink op mijn neus gedrukt!” zegt één van de deelnemers. Toet-Toet! Ik neem nog maar een wijntje.

Vrijdag

De vrijdag begint met een sentimenteel blogje over Lizzy. ‘Nu ze me nog nodig heeft’. Allemaal naar aanleiding van een fotootje dat door een oude juf van Lizzy op Faceboek werd geplaatst. Het stukje zorgt voor veel ontroering en er zelfs iemand die in de titel van de blog een nieuw hit voor Marco Borsato ziet.

De Aex bereikt deze dag de hoogste stond 2013. Jammer dat ik net mijn aandelen heb verkocht. De vogels stellen voor dat ik ga investeren in de beursgang van Twitter. Volgens hen gaat het een vlucht nemen en kunnen zij het weten omdat ze helicopterview hebben

Zaterdag

Het weekend begint met oma die opeens ook of Facebook blijkt te zitten (ben ik dan nérgens meer veilig?!) en ook zij geeft al snel toe dat ze uitsluitend een account heeft aangemaakt om op Lizzy te kunnen stemmen. Ook bij haar lukt stemmen via de e-mail niet.  Volgens mijn vader is ze inmiddels zó gefrusteerd dat haar tandafdrukken in het toetsenbord staan. Ai. (Lukt het jou nou ook niet? Probeer het dan eens via de rode button 'Inloggen' bovenaan de pagina, onder het Boekenbakkerslogo!)

nieuw212Die middag gaan Paul, Liz, Annabel en ik naar een opname van Lingo waar ik tot mijn opluchting constateer dat ze allemaal hun kleren aanhebben. Ook Lucille, die overigens niet de moeite neemt het publiek even te groeten/ gedag te zeggen, waardoor ze wat mij betreft uiteindelijk toch nog flink in haar hemd staat.

Zondag

We eten die avond vrolijke gehaktballen bij vrienden (zeer goed passend bij de vrolijke avond), met een zalig toetje, en we worden zondag helemaal uitgerust en Zen wakker.

Het is wederom een zalige dag met mooi weer, en na een gezellige verjaardag nemen opa en oma ’s middags spontaan de kinderen mee waardoor man ik de handen vrij hebben om ’s avonds héérlijk de open haard een potje… voetbal te kijken 😉

9 Responses to "Nieuwsblog over Publeaks en de Esvertorial"

 • Gabrielle
  21 oktober 2013 - 10:10

  Leuk weer! Een esvertorial! 😉

  • esthervuijsters
   21 oktober 2013 - 14:04

   Dank 🙂 ik zat te twijfelen of ik met deze rubriek zou doorgaan maar ik krijg opeens allemaal van die leuke reacties 🙂

 • Moi
  21 oktober 2013 - 14:14

  In de kist van een ander…tja, ik laat me toch cremeren t.z.t., dus wat boeit het…als de prijs dan ook omlaag gaat van het gebruik, een lease kist zullen we maar zeggen, je bent er je dan toch niet meer bewust van….ben helemaal voor hergebruik. Verder leuke blog weer!

 • Muts
  21 oktober 2013 - 21:03

  Dit is de leukste online krant, en nog gratis ook! Thanks!

 • Tanja H.
  21 oktober 2013 - 22:49

  Tandafdrukken? Zeg nu niet dat ze haar eigen tanden nog heeft! Of lukt dat ook met een kunstgebit ? :-)Leuk dat de hele familie zo WIL stemmen he? Niet kunnen stemmen per mail? Sabotage!! ;-(

 • rebels
  22 oktober 2013 - 12:42

  Niet stoppen hoor, ik vind ze geweldig; je weekupdates. Kan die halve gare bij DWDD (hoe heet ie ook alweer? Nico…?) nog een puntje aan draaien! 😉

 • Jelte
  22 oktober 2013 - 15:22

  I love them!!!!

 • Mariella
  24 oktober 2013 - 09:31

  Ik geniet me suf van je week updates!
  Al lees ik ze dan een paar dagen later 😉

  • esther
   24 oktober 2013 - 10:04

   Dat is erg leuk om te horen Marialla 🙂

Leave a Reply