Esthers Weekoverzicht

Geen tijd om de hele week mee te lezen? Het nieuws misschien gemist?

Esthers Weekoverzicht. Vandaag behandelen we het uitsterven van de talen (mijn blog blijft bestaan hoor!) , het eerste restaurant op de maan en de verjaardag van mijn schoonmoeder. En natuurlijk: hoe is ons huis versierd? Lees hier: het nieuws op macro- én microniveau, in vogelvlucht.

De week begint met goed en slecht nieuws.

Untitled 1Op maandag 9 december winnen de Nederlandse hockeyvrouwen de Hockey World League. Maar ondertussen luidt Hongaarse taalkundige András Komai de noodklok! Van de 7000 talen op de wereld worden er ruim 3000 met uitsterven bedreigt! Gaah! Straks kunnen we elkaar niet meer verstaan!  Gelukkig maar, dat de hockeyvrouwen een Argentijnse trainer hebben en niet eentje die Uru spreekt! Spaans en Engels gaan het redden. Nederlands ook hoor, mijn blog sterft niet uit.

Dislike

Evengoed, taal is natuurlijk een organisch iets, dat ontwikkelt met de mensen mee. Zo hoorde ik laatst een kind roepen: “Blijf van me af, ik ben geen touchscreen!” en zei Lizzy laatst tegen een vriendinnetje: “Hou op, anders dislike ik je!” Talen sterven uit, maar mijn kinderen verzinnen aan de lopende band nieuwe woorden. Dat verzacht de pijn!

"Ik zal je disliken!" Dat is schelden 3.0!

Sambal bij?

Dinsdag wordt bekend dat de Chinezen de computers rondom de G20-top gehackt hebben (ben je net van de NSA af, beginnen zij!). Eigenlijk is het raar dat ze daar tijd voor hebben, want op een andere nieuwssite lees ik dat er – ondanks de recessie – in 2013 tóch weer meer restaurants geopend zijn. Inderdaad, voornamelijk Aziatisch! Hoe ze wisten dat het Chinezen waren die de computers gehackt hadden? Simpel, het codewoord was: “Sambal bij?”

Levende have

nieuws163Hier thuis staat ondertussen alles in het teken van de kerstversiering. Oma wordt zeventig en we gaan naar het tuincentrum voor een cadeautje. We kunnen natuurlijk niet om de enorme kerstmarkt heen en kopen iets nieuws voor in de boom. Eigenlijk is dat laatste niet echt nodig want zoals bekend zijn de meiden creatief met van alles en nog wat. De nieuwste trend hier: levende have als decoratie! (Zie de foto links.)

Opletten!

Op woensdag verschijnt er een bericht dat India homoseks weer strafbaar gaat stellen (we gaan lekker! Op maandag onderbrak Elton John  zijn concert in Rusland ook al om zijn bezorgdheid te uiten inzake de lokale anti-homowetten!) Ramachandra Guha, India’s bekendste historicus, noemde het besluit op Twitter “een stap terug richting barbarisme en de Middeleeuwen”. Wat natuurlijk niet correct is want in de ‘Barbaarse tijden’ (Griekse oudheid) én een groot deel van de Middeleeuwen was homoseks een stuk meer geaccepteerd en niet strafbaar! Wel opletten he, Ramachandra!

Gezeik

Inmiddels is het donderdag en plaats ik foto’s van mezelf met houten poot. Throwback Thursday is inmiddels een vast item op mijn site net als Beauty 40+. Ik laat die dag ook mijn wimperextentions bijwerken. Ander nieuws: er komt toch een toilet op de stoptreinen en daarmee is de plaszak (ooit genomineerd voor woord van het jaar geloof ik) definitief verleden tijd. Een beetje zeikerig nieuws, dat wel.

Bijna weekend

Vrijdag liggen de Bloggers onder vuur (ik niet hoor, ik krijg juist weer een leuke nieuwe - en vooral nette - opdracht) en ondanks dat het een ongeluksdag is, gaat er heel veel goed. Ik ga naar een voorstelling van het Thrillertheater (erg leuk!), drink een biertje in een kroeg en ga helemaal tevreden (maar veel te laat) naar bed.

(Gehoord aan de bar:) "Mag ik de wifi-code?" "Mevrouw, die hebben we niet. Wij zijn een café waar de mensen met elkaar práten!"

nieuws162Zaterdag is het weer vroeg dag en om tien uur sta ik al met Liz, Annabel en Vriendinnetje bij de Emté in Renswoude waar Liz haar boek “De verloren verhalen” mag signeren. Ondertussen landt het Chinese ruimtevaartuig Chang’e-3  veilig op de maan. Goh, gaan ze daar nou ook al een restaurant beginnen? Het moet niet gekker worden.

nieuws161

Pink & Gold

’s Avonds hebben we een verjaardag en de gastvrouw schenkt prosecco Pink & Gold wat er niet alleen cool uitzien, maar wat ook nog eens waanzinnig lekker is! Na een paar glazen is de hele avond Pink & Gold en het is maar goed dat ik eerder die dag de kinderen op de trein heb gezet naar oma zodat ze de volgende ochtend niet geconfronteerd worden met hun totaal ontspoorde moeder.

Zondag wordt Mandela begraven in Quno, is er sprake van een Bijenmakelaar die naar Nederland wordt gehaald (Bijenmakelaar? Ja. Bijenmakelaar, het gaat slecht met onze bijenvolkjes, net als met de woningmarkt dus of zo'n makelaar nou veel zin heeft..) en krijgen wij bezoek van een vriendin.

Alles gaat voorbij mijn lief

De kinderen worden teruggebracht en zo eindigt de week zoals hij begon, met goed en slecht nieuws. Want het is heerlijk om zo weer met z’n allen bij elkaar rond de open haard te zitten, maar het is erg jammer dat het weekend alweer voorbij is.

Tot volgende week!

Meer lezen? Op Vrouwonline.nl gaat het vandaag over spieken!

nieuws164

2 Responses to "Esthers Weekoverzicht"

 • Granny
  16 december 2013 - 10:51

  Leuk weer….
  X

 • Ineke
  16 december 2013 - 17:53

  Mooi om weer te lezen Esther!

Leave a Reply