Esthers Weekoverzicht

Geen tijd om de hele week mee te lezen? Het nieuws misschien gemist?

Vandaag behandelen we het overlijden van Nelson Mandela en de verjaardag van mijn blog. En natuurlijk: van Sint naar Kerst (en is dat nou nog wel geloofwaardig?) Lees hier: het nieuws op macro- én microniveau, in vogelvlucht.

De week begint goed.

Op maandag is er leuke post: de bevestiging van de geboekte vakantie. Wij gaan in de zomer weer op vakantie! Naar Kroatië! Camping Krk, in Krk op Krk. Als ik ben uitgelachen over de krknd ondertoon van de bestemming, vertelt Paul dat de Kroaten toevallig vandaag massaal tegen het homohuwelijk hebben gestemd. Oei. We gaan naar een land waar de bevolking kortzichtig is, en ouderwets. (We gaan natuurlijk wel, aanbetaling en zo, maar onder protest.)

Mijlpaalzitten

Dinsdag is de dag van de mijlpalen. Ons onderwijs scoort hoog met wiskunde, Nick Cave maakt ‘album van het jaar’ en Maxima wordt benoemd tot nieuws9121Regentes. Maar ook op persoonlijk vlak is het een belangrijke dag. Ik spreek de laatste pagina’s van “Je kan er maar beter om lachen” (het luisterboek) in (binnenkort meer hierover) en mijn blog is jarig! Uit een bescheiden onderzoekje blijkt dat deze weekoverzichten erg gewaardeerd worden. Ik ga dus nog maar even door.

Sorry, ik versta u niet?

Op woensdag blijkt dat de NSA wereldwijk mobieltjes checkt. Vijf miljard gegevens worden dagelijks verwerkt. Verrassend. Not. Zou mij niet verbazen als de NSA zelfs die man op de Boliviaanse hoogvlakte afluisterde, de laatste spreker van het Uru. Ik kan me er niet meer druk om maken. De NS haalt de gele perronborden weg, dát vind ik pas erg! Uit cultureel oogpunt dan, qua vertrektijden maakt het niet uit, treinen rijden toch nooit op tijd.

Het zweet staat op mijn voorhuid

De donderdag begint met een prachtige roze lucht. Het is vijf december dus ik beschouw het maar als mijn eerste cadeautje. Het tweede komt ’s middags in de vorm van een prachtig (anoniem) gedicht van ‘De TuttiFruttiSint’. Hou je van de taalverhaspelingen die hier regelmatig op de site staan? Dan moet je het zeker nog even lezen. (De schrijver blijkt uiteindelijk niemand minder dan onze eigen gastblogger Judith.)

Tenslotte bereikt ons het bericht dat op 5 december Nelson Mandela is overleden, wat natuurlijk allesbehalve een cadeautje is. Wel opvallend overigens, dat hij nou juist op de verjaardag van Sinterklaas overlijdt. Ik hoorde al een Zwarte Piet fluisteren: “Dat is géén toeval!”

Wii-kend

nieuws9122Op vrijdag is alles weer een beetje normaal. Behalve in Zeeland want daar bereikt het waterpeil de hoogste stand sinds 1953. Gastblogger Inge houdt het in Brazilië ook niet droog. Ze heeft een beetje heimwee, haar zus is zwanger en ze pinkt een traantje weg. Annabel is ziek en pinkt ook een traantje weg. Gelukkig hebben we tegenwoordig een Wii om het leed te verzachten en zo gaan we gamend het weekend in.

Zaterdag is Annabel weer beter. We vieren Sinterklaas, dan wil je niet ziek zijn! Na afloop kijk ik nog even snel op nu.nl. De Grieken krijgen geen geld meer en Vitesse verlaat PSV, het balletje is rond en de tijd van cadeautjes is weer voorbij.

Kerstquote

Zondag zetten we dan ook de Kerstboom, Annabel piekt op het juiste moment en stelt ook nog eens een hele goede vraag. “Mam? Ik weet het nu van Sinterklaas en de Pieten. Maar Kerst, met Jezus en zo, is dát dan wel echt?”

Tja. Geef daar maar eens antwoord op.

piek

4 Responses to "Esthers Weekoverzicht"

 • Marianna
  9 december 2013 - 12:57

  Goeie vraag van Annabel en wat Mandela betreft: tja, puntje!
  Afijn, ik ben weer bij.

 • odette
  10 december 2013 - 07:05

  Zo ik ben weer helemaal bij.
  Krk wat een gekke naam.

 • Tanja
  11 december 2013 - 02:02

  Weer eens krt maar krachtig samengevat voor ons, Ik zou bel antwoorden : Miljoenen mensen denken van wel maar ook miljoenen denken van niet. En het is zo lang geleden, moeilijk te bewijzen. Daarom heet het geloven 🙂

  • esther
   11 december 2013 - 09:06

   Precies! :-)) mooi gezegd Tanja!

Leave a Reply