Esthers Weekoverzicht

Geen tijd om de hele week mee te lezen? Het nieuws misschien gemist?

Vandaag behandelen we komeet Ison, de komst van de Wii U en 'foute' kledingwinkels. En ook: wat zegt Annabel nou weer over cremeren?! Lees hier: het nieuws op macro- én microniveau, in vogelvlucht.

nieuws2123Dat was weer een bewogen week!

Niet dat ik nou zelf zoveel heb bewogen, nee zeg, daar was ik véél te verkouden voor. Werkelijk, dat je in zoveel holtes tegelijk snot kan hebben! Nou schijnen we elke dag minimaal een kopje snot door te slikken (lekker!), maar dan nog. Dit was een complete high tea!

Waterige toestand

Afijn, door de waterige toestand waarin ik verkeerde, haalde ik af en toe de nieuwsberichten door elkaar. Zo schreef ik op maandag in mijn agenda dat er een Okapi is overleden (op 79 jarige leeftijd) en dat Gerrit Krol op de lijst van bedreigde diersoorten werd gezet. Wat, achteraf gezien, waarschijnlijk niet helemaal correct is.

Wii-ha!

nieuws2122Op dinsdag voel ik me alweer een stukje beter. Ik ben die dag in afwachting van de spelcomputer Wii U die ik de komende maanden mag gaan testen voor Vrouwonline.nl en Libelle.nl. Grappig genoeg vinden mijn kinderen – die normaal altijd mopperen dat ik teveel achter de computer zit – mijn werk opeens buitengewoon interessant en bieden zich spontaan aan als P.A.  Annabel is die middag toevallig even bij mij op kantoor en ik moet zeggen, ze valt niet eens op tussen mij en mijn piepjonge (want nog geen veertig) collega M.

Hier volgt een waarschuwing

En nu we het dan toch over kinderen hebben, op woensdag komt het bericht naar buiten dat – na de Diana 35 pil - nu ook de Nuvaring niet ongevaarlijk is. Het blijft oppassen met die voorbehoedsmiddelen. Zónder ook trouwens. Want zonder voorbehoedsmiddel loopt namelijk kans dat je zwanger wordt! Dat betekent dat je dan een kind krijgt en dát is pas echt eng!

Aan de andere kant, het hebben van kinderen is ook wel weer heel leuk!

En lucratief, want zoals je hier kan lezen is Annabel nogal wat van plan. We hebben de laatste tijd sowieso wel veel lol om onze jongste dochter. Zo hadden we het laatst over cremeren en uitstrooien (ja, wij voeren altijd erg leuke gesprekken tijdens het eten) waarbij ik vertelde dat mensen vaak een plek kiezen waar ze veel van houden. Omi is bijvoorbeeld over zee uitgestrooid. Annabel denkt even na en zegt: “Nou, strooi mij dan maar uit in Kidzcity!”

Niet bepaald cool

Op donderdag blijkt dat een e-sigaret toch schadelijk is. Dat wist ik natuurlijk allang. Schadelijk voor je imago. Ziet er niet uit. Net als kleding van de Coolcat, dat ziet er ook niet uit. En met de het huidige beleid van het bedrijf is het kopen van die kleding ook niet zo cool cat. Nu nog proberen dit aan mijn kinderen uit te leggen.

En bedankt schat!

nieuws2124Mijn blog over mijn wimperextentions doet het ondertussen erg goed. Alhoewel Paul naar aanleiding van mijn selfie-met-extentions ‘Ie! Blair Witch Project!’ appt. Gelukkig vindt hij het in echt wél mooi, moet ook wel, met bijna negentig likes is het één van de populairdere berichten.

Vrijdag is D-day voor komeet Ison, die door de atmosfeer van de zon heen moet om onze nieuwe Ster van Bethlehem te worden. Jammer genoeg zien we hem  uiteindelijk niet meer terug. Het lijkt erop dat hij toch verband is. Gelukkig stralen er die avond alweer andere sterren want buurvrouw C. komt me helpen met het ‘testen’ van de Wii U. Hoe dat afloopt, dát lezen jullie van de week!

En waar sta ik?

Op zaterdag publiceert de Volkskrant de Top 200 van meest invloedrijke Nederlanders. Nou heb ik geen abonnement (en ik ben vergeten hem te kopen) maar ik schat dat ik zou ergens tussen de 50 en de 100 sta. Iemand het gezien? Of sta ik er dit jaar weer niet bij en moet ik weer wachten op de Quote 500 (waar ik ook niet insta)?

Janken met Linus

We sluiten de week af op de eerste dag van het Advent. Dat betekent niet alleen dat de onbemande Indiase marssonde die dag de lucht in gaat, maar ook dat Kerst met Linus eindelijk weer is begonnen. Allemaal zakdoeken bij de hand, dat wordt weer ouderwets janken.

Maar eerst: nog even genieten van Sinterklaas natuurlijk. En van de kinderen. Want wat zei Annabel nou gisteren, toen we met oma over de Winterfair liepen en oma heel enthousiast riep: “Kijk! Een Zwarte Piet!”

“Mama? Denk je dat oma het geheim van Sinterklaas weet?”

nieuws2121

Proost! Tot de volgende keer! 

6 Responses to "Esthers Weekoverzicht"

 • Jelte
  2 december 2013 - 13:03

  “We slikken elke dag een kopje snot door, dit was een complete high tëa” 🙂

  Lekker, ik zat net te eten.

 • Jelte
  2 december 2013 - 13:03

  O en ik het vanochtend inderdaad Linus gekeken. Was idd janken geblazen 🙂

 • Tanja
  3 december 2013 - 18:39

  Och jee, zo verkouden en de winter begint pas 🙁 Mooie vergelijken kopje thee- high tea, maar ik geef duidelijk de voorkeur aan de high tea bij Margje 😛 Veel nieuws wist ik al en het mooiste vond ik hoe Bel weer uit de hoek kwam ” Mama? Denk je dat oma het geheim van Sinterklaas weet? ” Zo schattig 🙂 Je bent al helemaal in wintersfeer he? Met al die vallende sneeuwvlokjes. Ik vind sneeuw heel mooi maar laat het pas rond 24-25 december vallen 🙂

  • esther
   3 december 2013 - 20:01

   Haha 🙂 leuk Tanja! Weet je wat ze vandaag nou weer zei: “mama, kerst is toch wel echt?!”

 • Moniek (sprankje)
  3 december 2013 - 21:24

  Is Annabel nou aan ’t werk op een typemachine?
  Oldschool!!!

 • Tanja
  3 december 2013 - 22:45

  Och gut, ze moet toch even bevestigd zien wat nog echt is. Kun je nagaan hoe ze er mee bezig is 🙂

Leave a Reply