Esthers Nieuwsbericht over de poepbacterie

Geen tijd om de hele week mee te lezen? Het nieuws misschien gemist?

Vandaag behandelen we de poepbacterie, Prinsjesdag en krokodillen. En wie o wie wordt DE nieuwe topman? Lees hier: het nieuws op macro- én microniveau, in vogelvlucht.

De week begon wederom met … poep.

Aspartaam, zo bleek namelijk maandag, is gemaakt van een póepbacterie. Of eigenlijk, van de uitwerpselen van Escherichia coli (E. coli) bacterie. Volgens Coca Cola, die de poepende bacterie nogal eens gebruikt in zijn light-varianten, kan het allemaal niet zoveel kwaad. Nee, allicht. Een fabrikant die een sapje op de markt brengt waarvan je skelet op termijn uit elkaar valt, die hoor je niet zo snel!

Suger is sweet my love

Voor de zekerheid nam ik die maandagavond toch maar een wijntje. Dat had ik ook wel nodig, want ik had een ouderavond achter de rug en zo’n heel jaar in vogelvlucht, dat valt niet mee. Ondertussen waren Lizzy (groep 7, op sloffen) en Annabel (groep vijf, met hakken)  die avond voor het eerst écht alleen thuis. Visioenen van ruige feesten in de woonkamer en een geplunderde drankkast, trokken aan mijn geestesoog voorbij. Gelukkig bleken de meiden gewoon heel zoet samen op de bank te zitten toen we thuiskwamen. Ze dronken ranja met een rietje en keken een Barbiefilm.

Hoedje

Dinsdag was het Prinsjesdag. Met mijn hoed op stond ik het ontbijt van de meiden klaar te maken. Al snel bleek echter dat ik zó niet naar buiten kon. De meiden vonden het namelijk not-done dat ik me zó op het schoolplein zou vertonen. Op mijn argument dat Maxima vandaag óók een hoed op had, kreeg ik te horen dat zíj Koningin was en in een Gouden Koets reed en ik ‘gewoon’ moeder was.  Iedereen is gelijk, alleen sommige zijn gelijker. Boe, daar ging mijn hoed!

Het grootste gedeelte van Prinsjesdag heb ik overigens gemist, omdat ik zat ondergedoken in de kelder. Wat deed ik daar, al die tijd en met een vreemde man? Ik sprak één derde deel van mijn boek in, ik praatte tegen een mobiele studio en las me de blaren op mijn tong. Deze week gaan we weer verder en ik kan niet wachten tot de gesproken versie van “Je kan er maar beter om lachen” uitkomt. Al is het alleen maar omdat het zo fijn zou zijn wanneer er éindelijk eens iemand naar me luistert.

See you later alligator

De nacht van dinsdag op woensdag sliep Annabel slecht. Ze had een enge droom en ze wilde niet meer alleen in haar kamer zijn. Het kostte me de grootste moeite haar in haar eigen bed te houden. Ze vroeg om een verhaaltje en ik vertelde dat er in de krant had gestaan dat er in Zimbabwe een meneer woonde die er ’s ochtends achter kwam dat er een krokodil onder zijn bed lag! “Wees blij dát je alleen in je kamer bent!” besloot ik het verhaaltje. Gek genoeg ging ze er niet bepaald beter van slapen.

Het moge duidelijk zijn dat ik woensdag en beetje duf opstond. En ik had nog wel zo’n drukke dag! Zó druk dat ik bijvoorbeeld niet kon  meedoen aan de Rollatorloop in Amsterdam. Anders had ik dat natuurlijk zeker gedaan want zoals bekend sta ik altijd open voor nieuwe ervaringen. Behalve dan als die nieuwe ervaringen te maken hebben met enge dieren onder je bed dan.

Groene mannetjes

’s Middags op kantoor surfte ik een rondje langs de nieuwssites en daar trof ik het volgende bericht aan: ‘nieuwe topman DE komt van Mars’. Kan zó door naar de achterkant van het tijdschrift Onze Taal (bij de bloopers) want ik stelde me al een groen mannetje voor aan het hoofd van de koffiegigant. Helaas bleek het bericht minder exotisch; de topman kwam van de huidige fabrikant van Mars. Flauw hoor.

Vrijdag was het hier – in tegenstelling tot in Mexico – prima weer. Gelukkig maar want ik moest mijn voeten beurslopen op een kinderkledingbeurs en dan is het wel fijn als het goed weer is zodat de kinderen de speeltuin in kunnen en het bezoek niet en masse thuisblijft (wat nog wel eens gebeurt in Nederland als het regent, behalve dan op het traject waar jij op dat moment in de file staat). En als je dan na zo’n beursdag denkt dat je alles gehad hebt krijg je bij thuiskomst te horen dat Sanoma in de problemen is geraakt. Verdorie, als je ook éven niet oplet!

Bijna...

Zaterdag ontplofte er bijna een kernbom in de VS. Ik nam bijna een verkeerde afslag, maakte bijna ruzie met iemand, maakte bijna een optelfout op de beurs en slaagde er bijna in om me aan mijn dieet te houden. ’s Avonds dronk ik een fles prosseco bijna leeg op het succes van de verkopen en de volgende ochtend had ik (bijna) geen hoofdpijn.

We sloten de week af zoals we hem waren begonnen, met shit en zoetstof. Als ik een (lichte) kater heb drink ik namelijk altijd erg graag cola en de uitwerpselen van de E-coli weerhielden me er niet van om mezelf een groot glas in te schenken. Overigens was het qua gifgas en biologische wapens deze week trouwens wel erg rustig. Zijn ze in Syrië eindelijk verstandig geworden? Of zou het komen omdat mijn man al een paar dagen in Rusland zit?

Le roi est mort...

Tenslotte stapte ik gisteravond weer zeer tevreden mijn bed in, na een fijne week. Ik pakte mijn dwarsligger (boek, niet het kind) en las een paar hoofdstukken voor ik ging slapen. Met een half oog keek ik naar het late nieuws. Nieuwe Revue, Viva en Flair gaan waarschijnlijk verdwijnen.

Nou ja, gelukkig hebben we altijd mijn blog nog!

(Meer lezen? Op Vrouwonline gaat het vandaag over vieze handtassen! Klik!)

Bel

6 Responses to "Esthers Nieuwsbericht over de poepbacterie"

 • Pantervrouw
  23 september 2013 - 10:02

  Nou ja zeg, is er eindelijk een dag dat jij een goed excuus hebt om met een hoed op rond te lopen (van mij mag je elke dag hoor trouwens) en dan krijg je protest van de modepolitie! Wel lief dat je geluisterd hebt, want je schamen voor je moeder is nooit leuk 🙂

  Stoer dat ze alleen thuis zijn geweest. Lijkt me geen makkelijke drempel voor mama’s om over te gaan.

  Blij eindelijk te weten wat jij met die man in de kelder deed!! Gaaf dat je het inspreekt!!!

  Esther!! Hoe kun je een bang kind nou gaan vertellen over enge beesten onder het bed!! Alsof ze dat zelf al niet bedenkt!! Ik ben vroeger een tijdje bang geweest voor een heel eng gemeen konijn onder mijn bed die in mijn tenen zou bijten als ik mijn voet uitstak. Geen idee waar ik dat vandaan had gehaald hihi. ‘ Gek genoeg ging ze er niet bepaald beter van slapen’ whahahahaha zou je wel denken hè? 🙂

  Die associatie met het groene mannetje van Mars had ik ook een flits voor het tot me doordrong waar ie echt vandaan kwam. Jammer, van de planeet zou wel verfrissend zijn om eens mee te maken, misschien hebben ze daar wel leuke gewoontes?

  Zo’n Sanoma-bericht is niet leuk, lijkt me helemaal met jouw Viva-achtergrond. Triest voor alle mensen die er werken. Hoorde dat de werkloosheidscijfers voor het eerst dit kwartaal niet erger waren geworden, maar dat betekent nog steeds iedere dag heel veel ontslagen.

  Zal ik bij deze opbiechten dat ik een kleine Cola-Light verslaving heb? Drink 2 flessen per week, kan soms een of twee weken zonder maar dan moet ik echt weer. En zelfs die poepbacterie heeft daar geen invloed op. Proost!

 • Nicky
  23 september 2013 - 10:13

  Wat schrijf je toch ontzettend leuk! Heerlijk om te lezen en op deze manier bijj te blijven 😉
  Jouw leven klinkt altijd zo leuk en je lijkt mij een super moeder!

  • esther
   23 september 2013 - 10:28

   Dank je voor je mooie compliment Nicky! Supermoeder ben ik niet hoor 😉 vanochtend nog lopen sjagerijnen tegen de meiden 😉

 • Tanja H.
  23 september 2013 - 10:27

  Hahahaha, ik heb erg hard moeten lachen om je blog en de reactie van pantervrouw! 🙂 🙂 En tuurlijk heeft Paul dat in Rusland geregeld!! En wat er niet allemaal BIJNA gebeurd he? Daar had ik nog niet zo bij stil gestaan 🙂
  Tja, dat het in de “papieren uitgevers branche ” slecht gaat is toch voor een groot deel het gevolg van internet, denk ik. Elk voordeel heeft ook een nadeel, Johan 😉

 • esther
  23 september 2013 - 10:32

  Pantervrouw, wat een leuke reactie, dank je wel!! 🙂

 • Brie s
  23 september 2013 - 13:33

  Leuk een week overzicht! Gelijk weer op de hoogte van allerlei zaken en een glimlach op mn gezicht! 🙂

Leave a Reply