Esther, s’éveille …

Daar gingen we weer, op de fiets.

Voor de derde keer, in vrij korte tijd, trapten Liz en ik richting de Beugelbakker. Het draadje in  één van slotjes schoot steeds los. Ik had het er met mijn worstenvingers al een paar keer ingefrot – de laatste keer hield het kind er bijna een gescheurde mondhoek aan over –  en het was ook al eerder vastgezet, maar het bleef maar losgaan. Superirritant.

Net begonnen

Halverwege de route - mooi weer, kletspraatje - begon Liz over ‘eind groep 8’. Ik wilde nog roepen ‘joh, je bent net een week begonnen?!’ maar daar kreeg ik geen tijd voor. Enthousiast vertelde ze over de tripjes die haar klasgenoten in het vooruitzicht gesteld waren.

Nou weet ik niet hoe het bij jullie is, maar hier is er iets Heel Erg Veranderd sinds het moment dat ík naar de middelbare school ging. Zo is het tegenwoordig heel normaal, wat zeg ik, gebruikelijk zelfs, om met je aankomende brugpieper een reisje te maken. Eén op één, dus écht samen. Parijs, Londen, Wenen. En eerlijk is eerlijk, ik heb zelfs de Antillen en New York voorbij horen komen.

Paris s’éveille

Nou had ik ook wel iets meer dan een bos bloemen in gedachten – een my first laptop of misschien een tweedehands smartphone – maar kennelijk kom je daar anno 2014 niet mee weg. Althans, niet hier. En natuurlijk is het ook best een leuk idee, zo samen met de brugsmurf er even tussenuit. New York gaat het niet worden, maar met de trein naar Antwerpen of Parijs, dat lijkt me best wat. Ik zie ons daar wel lopen, zo lekker samen onder de rook van de Eiffeltoren. Ik ben al zo lang niet meer in Paijs gewest. Samen lunchen, samen…

Keuzes, mamma, keuzes

Maar dan onderbreekt het (niet) meewerkend voorwerp mijn gedachten. “Maar wie moet ik dan kiezen? Om mee te gaan? Pappa of jou?” Ik open mijn mond om te reageren - geen moeilijke keus lijkt mij, wie is altijd degene die ALTIJD overal mee heen gaat? Nou? – maar ik kan hem meteen weer sluiten. Het orakel spreekt alweer. “Ik denk dat ik dan met papa ga. Want met jou doe ik natuurlijk al heel veel. Naar de orthodontist en zo.”

Goed. Mijn rol in de gemeenschap is wel weer duidelijk. En wat ook duidelijk is, madame wordt groot. (Bijna) eind groep 8, toch?!?! Nou, dan ga je volgende keer maar lekker alleen naar de ortho.

Onlangs verscheen dit artikel over Mommy Bloggers in Nederland. En wat denk je? Ik sta in de Top 15 van de leukste Mommy Bloggers. Is me dat even een compliment?!

inf

Verrassingsvrijdag? O ja! Heb je al meegedaan aan de Zeemanactie? Lees mee, reageer en maak kans op één van de vijf shopbonnen.

9 Responses to "Esther, s’éveille …"

 • albertien
  5 september 2014 - 09:14

  Wel leuk voor papa natuurlijk ; 0)

 • miran
  5 september 2014 - 09:16

  GEWELDIG! Wat een wijf is t ook!

 • Esther Vuijsters
  5 september 2014 - 09:19

  O, dat vind jij geweldig?! Lekker weer. Zullen wij dan samen naar Parijs, Miran? 🙂

 • Eline
  5 september 2014 - 09:27

  Ik zag dit artikel, waarbij staat dat je bij de 15 leukste Mommybloggers van Nederland hoort! Ben ik het helemaal mee eens!
  http://www.blogtoday.nl/de-15-leukste-mommy-blogs-uit-nederland/

 • Esther Vuijsters
  5 september 2014 - 09:30

  O ja, goeie! Die link kan ik er wel even onderzetten. Thanx

 • dine
  5 september 2014 - 10:06

  De dingen zijn zo te zien inderdaad heel erg veranderd….een reisje een op een voor een aanstaande brugpieper was ook in de tijd van mijn kind niet echt een optie, en dat is nu dan nog maar 15 jaar geleden….zo slecht gaat het dus nog niet in Nederland…..of is het misschien toch lang niet overal zo ? Wel fijn voor haar vader, of misschien draait de wind nog tegen die tijd en mag jij misschien toch mee ? : – )

 • KarenH
  5 september 2014 - 19:44

  Ik heb vorig jr ook meegedaan aan die trend, superleuk idee nl die een op een aandacht een keer. Maar wel low budget. Mikki heeft t er nog steeds over (wij gingen met een vriendinnetje en haar moeder).
  Vreselijk gelachen om je stukje! Troost je, je hebt er 2. Elke ouder een kind, moet je hoogstens wat langer wachten ;).

 • Tanja
  6 september 2014 - 00:11

  Hahaha, ik heb smakelijk moeten lachen omdat ze al zoveel met jou doet gaat ze maar met haar vader 🙂 Haar vader mist al die leuke uitjes naar de orthodontist al 😉

 • Mariella
  6 september 2014 - 12:46

  Goh…….ik kreeg niks toen ik brugpieper werd.
  Nou ja wel wat natuurlijk…..nieuwe schoolboeken, nieuwe schooltas en nieuwe schoonzus.
  Oh! en halverwege het schooljaar gescheiden ouders.
  Nee brugpieper was mijn jaar niet 😛

Leave a Reply