Es de thrillseeker (over zwakheden en zuigbehoeftes)

Wat ben ik toch een slappeling.

Eerst mezelf helemaal weer in shape sporten en lijnen om daarna – op het gewenste gewicht – weer als een plumpudding in elkaar te zakken. Ik doe niets meer. Niets. Erger nog, ik heb weer elke avond zin in lekkers. (En ja, ik neem het dus ook!)

Resetten

Ik had gedacht dat ik mezelf – door streng te zijn – wel even kon resetten. En ik héb de koolhydraten langzaam weer opgebouwd. (Althans, soort van). Maar die avonden, die zijn écht mijn zwakke punt. Lekker op de bank, Downton Abbey kijken. Met paar nootjes. Of een stukje chocolade. Of … ach, kom hier met die zak.

Genietmoment

Vroeger had ik het met roken. Overdag had ik daar nooit behoefte aan, maar ’s avonds genoot ik van het moment. En daar kon ik dan bij wijze van spreken bij de lunch al zin in hebben. Ik heb ook heel lang standaard twee glazen wijn gedronken. Dat begon destijds een beetje na het roken. Totdat ik ontdekte dat ik daar eigenlijk de volgende ochtend gewoon last van had. Zelfs één glas wijn merk ik tegenwoordig al.

Chips? Behoefte aan zout. Een lollie? Zuigbehoefte. Ijs? Tja. Het is nogal warm.

Thrillseeker

Maar op de één of andere manier kan ik gewoon niet zonder ‘thrill’ ’s avonds. En wat eten betreft, heb altijd wel een excuus. Het gevolg: ik vul het ene gat met het ander. Dé tip volgens de gemiddelde lijn-site is om altijd iets ‘voor nood’ in huis te hebben. Maar serieus, die noodvoorraad waar zij mee aankomen, daar raak ik echt niet opgewonden van. Die laat ik op zo’n moment links liggen. (Een handje goji-bessen? Serieus!) En daarbij, ik ben elke avond ‘in nood’, dan ben je er ook snel doorheen!

Gepimpte yoghurt

Koolhydraten moeten het zijn. Of suikers. Of vetten. Liefst two out of three, want dat betekent een bonusscore! En waar ik ook goed in ben, is mezelf voor de gek houden. Neem ik een schaaltje ‘gezonde’ yoghurt, dusdanig gepimpt dat je er een dag van kan eten. Of ik vergrijp me aan de groentechips. Alsof die minder erg zijn dan de gewone. Wel nee. Ze zijn alleen duurder.

Hoezo 'papa zit in Rusland?' dan heeft hij die dropjes zeker opgegeten voor hij vertrok!

Wie heeft de gouden tip?

Maar goed. Dé gouden tip om de avond een beetje mager door te komen heb ik dus nog niet gevonden. Binnenkort ga ik me er maar eens écht in verdiepen. Misschien moet ik gaan breien of zo. Evengoed, vanavond heb ik er geen tijd voor want het is weer pubquiztijd. Over verslavingen gesproken.

Hopelijk hebben ze veel vragen over voedsel dit keer. Daar weet ik namelijk érg veel vanaf.

Tagged , ,

10 Responses to "Es de thrillseeker (over zwakheden en zuigbehoeftes)"

 • Tessa
  16 juni 2015 - 11:04

  Mijn tip: poets je tanden om 20:00 uur. Daarna kun je niks meer eten omdat je je tanden al hebt gepoetst. Het zou natuurlijk zonde zijn als je daarna weer gaat eten (omdat je anders daarna wéér je tanden moet poetsen) en bovendien is het niet lekker.

  Voor mij werkt het!

  • Esther Vuijsters
   16 juni 2015 - 11:05

   O, dat is wel een goeie ja!

 • Eline
  16 juni 2015 - 11:07

  Ja, dat noemen we nou Jojo-en 🙂
  Nee serieus, volgens mij hebben we dit allemaal wel in meer of mindere mate.
  Ik geloof dat het 21 dagen duurt voordat een gewoonte uit ons systeem is. Dat wordt dan 21 dagen tandenpoetsen, breien en afzien. 🙂

 • rebels
  16 juni 2015 - 11:48

  Heul herkenbaar en voor mij 1 op 1 gelinkt aan het tv kijken. Als ik ga sporten of werken (achter de pc) heb ik er geen last van. Wat ook helpt: HEEL vroeg naar bed 😀
  En door de week iedere dag wegen. Ik weet dat daar ook weer veel dingen op tegen zijn, maar zo blijf ik al jaren op gewicht. Ik weeg me door de week iedere dag en in het weekend kijk ik nergens naar. Dus op maandag vaak +1,5 of +2 kg, maar die zijn er dan op vrijdag weer af.
  Als ik dan op dinsdagavond zin heb in iets lekker, denk ik aan de weegschaal van de volgende ochtend en dat houdt me meestal wel tegen.

 • Lonneke V
  16 juni 2015 - 11:50

  (H) heerlijke blog …

 • Lonneke V
  16 juni 2015 - 11:50

  Eh. (h)eerlijke blog bedoelde ik natuurlijk 🙂

 • rebels
  16 juni 2015 - 11:50

  Haha, wat zal deze blog trouwens weer veel gelezen worden (zuigbehoefte :D)

 • Linda van der Klooster
  16 juni 2015 - 20:05

  Had ik geschreven kunnen hebben…

 • Granny
  18 juni 2015 - 13:36

  De tandenpoets tip. Doe ik ook wel eens.
  Of lekker op bed TV kijken…[Moet je eerst helemaal naar beneden]
  Stuk zoethout kauwen…
  Succes…

 • Joolzz
  19 juni 2015 - 09:45

  Haha, herkenbaar!
  *zucht*

Leave a Reply