Es-Bruiloftstress!

Hallo, hier Es-bruiloftstress!

Nog één dag en dan gaat het gebeuren. Ik ben er helemaal zenuwachtig van. Alsof ik zelf ga trouwen! Mijn mobiel staat vol met noodnummers, mijn tas zit vol schema’s en mijn speech is af. Pfoe. Ik heb het nu al warm en dan heb ik nog niet eens mijn zwarte pak aan!

Gelukkig zijn de kinderen bij mijn moeder. Kan ik me in alle rust concentreren op het feit dat ik me nergens op kan concentreren. “Ga toch eens rustig zitten,” zegt Paul een beetje geïrriteerd. Rustig zitten?! Rustig zitten! Wat denkt hij wel?! Over één dag vinden er twee Belangrijke Bruiloften plaats! Dan kan ik toch niet rustig gaan zitten?!

Wat nou als mijn broer de ringen vergeet? Of als de foto’s bij vriendin N. allemaal mislukken? En stel dat de taart te laat komt? “Taarten komen áltijd te vroeg en blijven te lang,” zegt Paul rustig. “En bovendien, er zit daar een Albert Heyn om de hoek. Dan haal ik wel een kersenvlaai.” Leuk. “Jij kan helemaal geen taart halen want je moet zorgen dat Lizzy en Annabel de kerk niet afbreken.” Mopper ik.

En dan gaat de telefoon. Het is mijn broer. “Spannend hoor,” zegt hij, “ik hoop maar dat alles goed gaat.” “Natuurlijk gaat het goed,” zeg ik, “daar heb je mij toch voor?” Broer grinnikt en zegt: “Nou, we zijn anders behoorlijk zenuwachtig.” We kletsen nog wat en hangen dan op. “Ik ga mijn speech oefenen,” roep ik nog snel.

Zenuwachtig. Tsssk. Hij is zenuwachtig. Wat een onzin zeg. Waarvoor dan? Als er iets misgaat is dat toch mijn probleem? Pff. Sommige mensen kunnen ook níets hebben hè? Alles uit handen geven en dan nóg zenuwachtig zijn!? Waarom in Godsnaam? Waar gaat het nou helemaal om. Beetje in een mooie auto rijden, leuk glimlachen op de foto’s. En het énige belangrijke; ‘ja’ te zeggen. Dat lijkt me nou niet echt iets om zenuwachtig over te zijn.

Ik grinnik om mijn eigen flauwe grap en ga mijn speech oefenen.

10 Responses to "Es-Bruiloftstress!"

 • Flowerpower
  4 mei 2006 - 11:39

  Dat komt me bekend voor, die ceremoniemeesterstress!!! Pas maar op, als je het goed doet wordt je nog vaker als ceremoniemeester gevraagd en heb je nog vaker die stress!!!
  Maar het is wel heel erg leuk natuurlijk om van alles en nog wat te regelen.
  Ik wens je héél veel plezier morgen en weet zeker dat alles goed komt!!!

 • Karen1
  4 mei 2006 - 11:50

  Pff, kan het me helemaal voorstellen, zou bloednerveus zijn (dat was ik bij eigen bruiloft ook wel iets, maar manlief die nooit zenwachtig is stond juist het meest stijf vd stress!).
  Maar, niet goed opgelet ws, maar trouwt broer nou morgen en vriendin zaterdag, of andersom of allebei op 1 dag? 🙂 . Anyway; heel veel plezier! En..ut komt altijd goed!!

 • alex
  4 mei 2006 - 11:57

  He? begrijp het niet helemaal meer. Heb je nou morgen 2 bruiloften op 1 dag? Of vrijdag en zaterdag.

  Hoe dan ook, veel plezier

  gr,
  alex

 • Anoniem
  4 mei 2006 - 14:03

  Het is mij ook niet helemaal duidelijk, maar twee bruiloften op 1 dag lijkt mij wel veel van het goede. Zeker als je op beide bruiloften ook nog verantwoordelijkheden hebt. Maar hoe zit het nou? ❓

 • vriendin N
  4 mei 2006 - 15:17

  Het zijn 2 bruiloften in 2 dagen.

  Es, relax, het komt helemaal goed. Het is een feestje, geen examen 🙂 ! Het wordt gewoon leuk.

 • Gast
  4 mei 2006 - 16:09

  Uh Es, je gaat wel een ander pakje uitkiezen? Zwart kan écht niet als het 30 graden is! Leuk zomerjurkje?

 • NW
  4 mei 2006 - 16:14

  Ik ben het met vriendin N eens… relax… alles komt goed, er loopt helemaal niets fout en als er wel iets fout loopt, is dat net leuk, dat geeft dat extraatje aan feest waar nog jaren over gesproken wordt.

  Het is een feest, en het enigste wat er fout kan gaan dat is dat het niet gezellig is, maar dat ligt aan de genodigden en die heb jij niet in de hand. Je bent zelfs een genodigde, zorg dus dat je voor ’s avonds een makkelijk en goeduitziend topje draagt en je je hevig vermaakt… 😉

 • EstherVuijsters
  4 mei 2006 - 17:26

  Inderdaad, vrijdag trouwt vriendin N. En overmorgen mijn broer.

  Wat betreft de kleren op de bruiloft vrijdag: ik heb een heel leuke rok, die wilde ik aan. Nou heb ik daar net coole laarzen en cool topje bijgekocht, maar nou vind ik eigenlijk die rok er weer niet leuk bij. * zucht *

  Verder wordt ’t zaterdag gewoon mijn pak, maar dan alleen de broek met een knalroze topje erop en open schoenen eronder. Dat gaat helemaal goedkomen!

 • Goose
  4 mei 2006 - 18:28

  Veel plezier op beide bruiloften! Knalroze topje klinkt goed!
  Ik heb zelf helaas geen bruiloft dit jaar 🙁

 • Chaja
  5 mei 2006 - 21:52

  In ieder geval heel veel plezier 😀 Wanneer ik dit schrijf heb je de eerste bruiloft al bijna achter de rug en mag je hopelijk ook aan de champagne.

Leave a Reply