Er is één ding erger dan de was ophangen…

De droger is kapot.

Dat is hij eigenlijk al een tijdje maar toen hij het begaf, was Paul net naar Rusland. En ik ben meervoudig gehandicapt nogal onhandig als het gaat om Grote Apparaten; die vallen onder de jurisdictie van De Man. Dus spande ik lijntjes in de kelder, hing sokje voor sokje de was op en wachtte tot Paul terug was.

Mooie verhalen

Inmiddels is hij terug. Met mooie verhalen en dito commentaar. Hij vindt ‘de was ophangen’ mooi en ‘ambachtelijk’. Met een glimlach op zijn gezicht gaat hij de kelder in – tomtiedom – en komt er vrolijk weer vandaan. “Zo schat, onze onderbroekjes hangen weer gezellig naast elkaar!”

Ambachtelijk

Nou heb ik niets tegen ambachtelijk, dat wil zegen, als het eetbaar is. Ambachtelijk brood, ambachtelijk gerookte paling; prima. Maar een droger kun je niet eten en de was ophangen vind ik ronduit vervelend. Bovendien droogt het voor geen meter in de kelder en komen de handdoeken van de lijn als schuurpapier.

Dus zei ik dat er een nieuwe droger moest komen.

En toen werd het Pasen en kreeg Paul een lumineus idee: op tweede Paasdag zijn meubelboulevards open en vaak ook de witgoedwinkels. En dan heb je vaak mooie korting! Hij zei het heel verheugd, alsof het over een leuke stedentrip ging.

"WTF is er met deze hánddoek? Het doet vet-zeer als je je ermee afdroogt!" - De Puber

Wij gaan nergens heen

Afijn, zojuist heb ik weer een lijntje gesnoven in de kelder en hangt de was gewoon weer te drogen. Wij gaan helemaal nergens heen met Pasen. Morgen bellen we Cool Blue om een nieuwe droger te bestellen en als daar dan een levertijd op zit, hang ik gewoon nog even ‘ambachtelijk’ door.

Want er is één ding erger dan de was ophangen en dat is met Pasen naar een meubelboulevard gaan.

7 Responses to "Er is één ding erger dan de was ophangen…"

 • Gjans
  2 april 2018 - 15:20

  Helemaal mee eens!!!! 😉

 • Moi
  4 april 2018 - 09:01

  Exact! Nou heb ik sowieso nog nooit een droger gehad, maar goed….ik haat meubelboulevards op gewone dagen al, maar met Pasen helemaal!

  • Esther Vuijsters
   4 april 2018 - 09:52

   😂

 • Denise
  4 april 2018 - 09:11

  Haha, ik had al een tijd niet meer bij je gelezen, maar je hebt je humor nog steeds. “Nou heb ik niets tegen ambachtelijk, dat wil zeggen, als het eetbaar is.” LOL.
  Overigens hang ik inmiddels ook alweer 6,5 ambachtelijk de was op (in de winter over alle cv’s in huis en in de zomer aan een rekje in de tuin), maar ik zal volgende keer even genieten van hoe heerlijk ambachtelijk dat is. 😉
  De afwas doe ik ook ambachtelijk trouwens. Dat vind ik nog erger. Maar ja. 😉

  • Denise
   4 april 2018 - 09:13

   Er kwam een foto van ons langs van 7 jaar geleden. Ongelofelijk dat die blogger meet up met Margje en jou en onze lezers alweer zó lang geleden is!

   • Esther Vuijsters
    4 april 2018 - 09:51

    Was wel superleuk!!!!

  • Esther Vuijsters
   4 april 2018 - 09:52

   Hahaha nou, geniet ervan 😁

Leave a Reply