En, welke dag is het vandaag?

IMG_7485.JPGIk heb het gevoel dat de dagen hier langzaam versmelten tot één grote Kerstblur.

Gisteren voelde het nog heel erg Silent Night - dat kwam natuurlijk door de sneeuw - en vandaag is het dusdanig helder & klaar dat het lijkt alsof het oude jaar al helemaal af is en het nieuwe op een presenteerblaadje wordt aangeboden. En dat terwijl we nog een paar dagen moeten! Verwarrend, zo’n interbellum.

Eigen gang gaan

De kinderen hebben we naar oma gebracht. Fijn, want na vier dagen feestvreugde waren we elkaar wel een beetje zat. Ik bedoel, als er mensen (we noemen geen namen) tijdens de nieuwe film van Annie in de bioscoop gaan roepen: “Ik zou Annie wel willen zijn, die heeft dan wel geen ouders maar dat is ook wel een keer lekker!” dan weet je dat het tijd is om even afstand te nemen.

Snee door sneetje

Verder was de Kerst heel gezellig hoor, er zijn geen gewonden gevallen - de snee die Liz opliep tijdens het snijden van een sneetje kerstbrood niet meegerekend! – en ik heb erg gelachen om mezelf iedereen.

"De dagen versmelten langzaam tot één grote Kerstblur. Een beetje zoals Dalí met zijn slappe klokken!"

Kerstrestjes

Het is zondag vandaag, dat heb ik net op de kalender gezien. (Eerst zien dan geloven! Dat heb ik altijd heel sterk rond Kerst, jullie dan?!) Maar belangrijker: vandaag is de dag dat ik vriendin F. weer zie! Die komt samen met haar man de kerstrestjes grillen, zij hebben hun kinderen ook uitbesteed dus hoef ik eindelijk eens een keer alleen maar op te letten dat ikzelf niet in de fik vlieg. Heerlijk.

Witte wereld

Maar nu eerst even genieten van de relatieve rust. De zon op de witte wereld. Paul die Candy Crush speelt op de bank, de kwartels die zachtjes lopen te kwartelen. De top 2000 en het fotoalbum van de vakantie dat ik net heb afgemaakt.

Nog vier dagen! Son, give up your guns and face the law..... We komen er wel.

4 Responses to "En, welke dag is het vandaag?"

 • Mariella
  28 december 2014 - 14:44

  Die kalender heb ik deze dagen ook ontzettend nodig.
  Vooral ook omdat we in deze dagen nog een paar jarigen hebben die ook gefeliciteerd moeten worden en anders vergeten worden.

  Hier geen witte wereld, maar eerlijk gezegd vind ik dat zo erg niet.

  Die opmerking bij Annie…..die heb ik 30 jaar terug ook wel eens gemaakt, was alleen een iets andere Annie 😉

  Fijne avond samen!

 • corrie
  28 december 2014 - 15:30

  Ben zo blij dat het voorbij is en mijn handen jeuken om de kerstboom en andere kerstzooi op te ruimen.
  Heb de koelkast al ontdaan van alle restjes, en eindelijk 2 van de 3 kerstpakketten open gemaakt en opgeruimd.
  Wat mij betreft gaan we volgend jaar op vakantie, ergens waar het lekker warm is en geen hele dag kerstliedjes op de radio te horen zijn.

 • Esther Vuijsters
  28 december 2014 - 17:02

  Hahaha Mariella, tja, misschien heb ik dat toen ook wel gezegd 🙂

  Corrie, doen wij altijd op NY-dag, ook zo’n lekker schoonschipklusje 🙂

 • Tanja
  30 december 2014 - 13:50

  Ik verzamel nog even moed om de kerstspullen weer op te ruimen 😉 Meestal na Driekoningen, 6 januari. Maar ook ik ben constant de dag kwijt en kijk dan maar even op de pc.Nu nog een gezellig oud en nieuw en dan in j
  anuari bijkomen 🙂

Leave a Reply