Welk boek/ welke boeken las jij op vakantie?

kroaboek1Denk aan mij - Sabine Durrant (TIP!)

De thriller “Denk aan mij” van Sabine Durrant is perfect om langzaam in vakantiestemming te komen.

In het verhaal volgen we Lizzie, een jaar na de dood van haar man Zach. De scherpe randjes van zijn dood zijn er inmiddels af en langzaam probeert Lizzie het leven weer op te pakken. Ze bezoekt zelfs de plek waar hij is verongelukt en zijn oude huisje aan de kust. Maar dan gaat het mis: iemand stuurt Lizzie berichtjes uit het verleden. Is het Zach? Of?

Heerlijk sfeertje

De eerste overnachting in Duitsland zit ik er al goed in. Die spanning, de dreiging en dat alles tegen zo’n heerlijke Engelse achtergrond. Ik ben fan van Durrant!

Naarmate we meer over Zach te weten komen beginnen we de angst van Lizzie te begrijpen. Maar het duurt lang voordat de Engelse mist is opgetrokken. Het einde komt onverwachts en maakt het boek des te verrassender. Want wie is nou wie, in dit verhaal?

Denk aan mij van Sabine Durrant, Uitgevrij Q, 300 pagina's, ISBN 9789021457406 is hier te bestellen

Alstublief, Mevrouw! - Tialda Hoogeveen (TIP!)

kroaboek2Na deze heerlijke thriller is het de beurt aan “Alstublieft, Mevrouw!” Een vertelling van Tialda Hoogeveen over de rol van Nederlandse dienstmeisjes in de periode 1920 – 1960. Ze ‘interviewde’ zelfs haar eigen grootmoeders voor dit boek. Saai? Echt niet!

Alstublieft, Mevrouw! is een kleurrijke serie portretten van dappere, hardwerkende vrouwen voor wie de tijd van ‘dienen’ heel gewoon en toch bijzonder was. Schitterende tijdgeest. Leest als een roman en schenkt je dezelfde ‘geschiedkundige’ guilty pleasures als Netflix’ Call the midwife en Dowton Abbey.

En ja, het maakt je ook ietwat beschaamd. Als je daar op je luie kont aan het strand ligt te lezen hoe hard die meiden vroeger moesten werken.

Inmiddels was er alweer een week van de vakantie voorbij. Op de een of andere manier leek ik steeds sneller te gaan lezen. Of had ik gewoon meer tijd omdat we wat minder ondernamen dan andere jaren, nu mijn dochter invalide was?

Alstublieft, Mevrouw! van Tialda Hoogeveen, Thomas Rap, 256 pagina's, ISBN 9400402392  is hier te bestellen.

Door naar de volgende thriller. “Bloedverwanten” van Els Ruiter.

kroaboek3In Bloedverwanten (vanaf 17 augustus in de winkel) volgen we de keiharde 'cop' Ava van Amstel in haar zoektocht naar de daders rondom een schietpartij. Het slachtoffer: vriend en hoofdcommissaris Havinga. Ook dit boek is zo uit, maar het laat me wat onbevredigd achter. Het verhaal is best spannend maar de ontwikkelingen rondom het liefdesleven van Ava leiden af (en zijn eigenlijk nogal raar). Daarbij valt ‘het grote schandaal’ wat ons steeds wordt voorgehouden - kinderpornonetwerk - voor mijn gevoel een beetje tegen. Ik blijf maar wachten op die 'bekende' die erbij is betrokken.

Aardig boek voor op het strand. Meer kan ik er niet van maken. (Behalve dan dat je hoopt dat dit soort dingen echt echt écht nooit gebeurt!)

Bloedverwanten van Els Ruiter, The Crime Company, 300 pagina's, ISBN 9789461091475 is hier te bestellen, vanaf 17 augustus.

Muren van Glas - Marique Maas

Eens kijken dan of Nadine in “Muren van Glas” (Deel I, De Ontmoeting) ons wél kan bevredigen. Deze dwarsligger (in mijn geval) van Marique Maas (pseudoniem van Esther Verhoef) lees ik noodgedwongen omdat mijn ereader het halverwege de vakantie heeft begeven.

kroaboek4"Luxe, knappe man, vastbinden, gáááp."

Ik moet zeggen, het leest lekker weg. Wel een beetje oud nieuws na de 50 tintenserie (ook hier overdaad van luxe, knappe man, vastbinden, gaaap) maar het is een prima boekje voor ’s avonds in bed. Soort doktersromannetje 3.0. Ik mis wel de humor. En het taalgebruik had iets creatiever gekund. Hoofdpersoon was wel erg vaak ‘op de rand van het bewustzijn’ en voelde voorts ‘haar onderlichaam vloeibaar worden’ maar Esther schrijft niet voor niets onder pseudoniem, lees ik. Nou. Vooruit dan maar. Er zijn meerdere delen begrijp ik, maar die hoef ik niet te lezen. Ik ben er wel meer 'klaar' mee.

Muren van Glas van Marique Maas, Uitgeverij Anthos, 333 pagina's, ISBN 9789041424198 is hier te bestellen.

Niets dan de waarheid - David Baldacci (TIP!)

De laatste dagen van de vakantie verdiep ik me in een oudje. “Niets dan de waarheid”, van David Baldacci. Baldacci vind ik echt zo’n mannenschrijver en het boek was ook eigenlijk voor Paul bedoeld. Maar die is zo druk met CandyCrushen, die kan het boek wel missen. En aangezien mijn ereader nog steeds kapot is ...

Manneboek? Welnee!

kroaboek5Normaal lees ik nooit dit soort boeken. Te mannelijk, teveel politiek en macht. Maar waarom lees ik ze eigenlijk nooit? Het verhaal is spannend, de hoofdpersoon is grappig, best leuk die conspiracy-theories. We volgen Shaw –die min of meer tegen zijn wil in dienst is van een internationale, ultrageheime inlichtingendienst - en journaliste Katie James die samen op zoek gaan naar de waarheid achter de aanslag. Maar ja. Die waarheid he?! Waar ligt-ie nou? Links, rechts of toch in het midden?

Beetje '24' meets 'Ik ben Pelgrim'. Ik ga serieus vaker iets van Baldacci lezen.

Niets dan de waarheid van David Baldacci, AW Bruna, 302 pagina's, ISBN 9789022994276 is hier te bestellen

Maar nu eerst de koffers uitpakken en de wassen draaien. Ik ben weer terug van vakantie en er is werk aan de winkel. Gelukkig heb ik de ereader weer kunnen reanimeren, dus binnenkort weer gewoon online lezen.

Tot het volgende boek!

Tagged , ,

3 Responses to "Welk boek/ welke boeken las jij op vakantie?"

 • Miran
  13 augustus 2015 - 09:55

  Ik heb alleen maar chicklits gelezen. Geen “gedoe”. Op jouw advies het Rosie Project 1 deel 2 halverwege gestopt, toen was ik wel ff klaar met m. En toen ook nog Onvoorwaardelijk van Colleen Hoover en Ik ook met jou van Conny Regard. En nu lees ik Zestig dagen van Gillian King.

  Maar denk aan mij lijkt me zeker wat!

  x

 • Lonneke V
  13 augustus 2015 - 10:40

  Weeffout in de sterren en nu bezig met Paper Towns.

 • rebels
  18 augustus 2015 - 11:51

  Ik heb 8 boeken gelezen op vakantie. De meeste indruk maakte “Elke dag een druppel gif” van Wilma Geldof. Echt een aanrader, ook voor mannen (dat vond de mijne tenminste ;-))!

Leave a Reply