En van wie wil jij een dekbedje?

Stralend kijkt Annabel oma aan. Het dekbed van Violetta! Dat wilde ze zó graag!

De buurvrouw (60, keurig getrouwd, 1 volwassen zoon) kijkt toe en zegt opeens: “Ik heb ook een mooi dekbed, Annabel. Ik slaap onder Van Persie!”

De dekbedgrap

’s Avonds, tijdens de wedstrijd Nederland-Mexico deel ik de dekbedgrap met mijn vriendinnen. Het hele huis zit vol overgebleven feestgangers en iedereen moet lachen als ik de situatie schets. Als de keeper van Mexico in beeld komt – en ik me hardop afvraag of hij familie is van Bob Marley – zegt vriendin D. “Geen idee. Maar van hém zou ik wel een dekbedje willen!”

Running gag

Al snel is ‘van iemand  een dekbedje willen’ het ‘beschuitje eten’ van 2014. Of in elk geval van dit WK. Vriend M. roept ‘dekbedje!’ als er een knappe Mexicaanse in beeld komt en als Nederland dreigt te gaan verliezen wil niemand meer een dekbed met één van onze leeuwen erop. Na de wedstrijd – toch gewonnen, de vogels hier flikkerden prompt van hun stok toen iedereen begon te gillen – worden de punten verdeeld.

“Nu wil je zeker Sneijer op je dekbed?” (ik tegen vriendin D.)

“Nee hoor, ik slaap niet onder een kinderdekbedje.” (vriendin D.)

“Mogen we ook kiezen uit de spelersvróuwen?” (roze vriendin C.)

“Ja! Of van de tribune!” (Paul)

“Wil iemand Van Gaal? Johan Derksen? Mart Smeets?” (vriendin F.)

“Mart Smééts wil een dekbed van Mart Smeets!” (ik)

Passend niveau

Kortom, het niveau hier was passend bij de wedstrijd die ‘we’ hadden gespeeld, want om nou te zeggen dat er sprake was van een overtuigende overwinning, néé. Evengoed waren de dames het er in elk geval over eens. We gingen voor een dekbed van Arjen Robben. Vooral nadat hij zich zo schattig verontschuldigde voor zijn ‘schwalbe’. Huntelaar werd een goede tweede en een dekbed met glow-in-the-dark-ogen (Martins Indy) leek ons ook wel wat.

De buurvrouw zelf? Nee, die keek niet met ons mee. Die was gewoon thuis en lag waarschijnlijk inmiddels héérlijk onder haar eigen dekbedje. Die met Van Persie er op.

3 Responses to "En van wie wil jij een dekbedje?"

 • Granny
  30 juni 2014 - 16:23

  Ik blijf maar onder mijn grijze dekbedje met de teksten:
  dormez Bien – slaap lekker- chez moi- tomorrow is another day- good night- my home is my castle slapen.
  :-))

 • Moeke
  1 juli 2014 - 08:41

  Geweldig weer. haha.

 • Tanja
  1 juli 2014 - 09:08

  Ik moest erg lachen, ik zag die melige sfeer voor me:-) Vriendin D is heerlijk adrem met haar kinderdekbedje. En vriendin C had een goede oplossing voor haarzelf ;-)Maar die arme vogels,die van hun stokje vielen door het gejuich 🙁 Misschien de volgende wedstrijd even in een rustige kamer zetten. is dat een idee?

Leave a Reply