En nu maar hopen dat er niemand buiten de boot valt…

En nu maar hopen dat er niemand buiten de boot valt...

Mijn hemelWe zijn nog niet eens vertrokken en de eerste flauwe grap is al gevallen. In gedachten zie ik vriendin D. met haar ogen rollen. En dat moet nu een week op een boot met mij. Arme vriendin D.

Het idee om met z’n allen een boot te huren, ontstond een jaar geleden op een verjaardag. D. en M. (ouders van Liz’ vriendin Kim) bespraken hun bucketlist en daarop stond: een vaarvakantie in Frankrijk. Maar met z’n drieën op zo’n boot, dat vonden ze wat ielletjes.

En dus zeiden wij na lang twijfelen en ampel beraad spontaan als we zijn (na een paar glazen wijn): natuurlijk gaan wij mee! Wat een avontuur!

Renaissance-route
En zo is het gekomen. Morgen rijden we naar Frankrijk, stappen in Tannay op de boot van Le Boat en varen een rondje van een week door de Bourgagne. De route heet ‘De Renaissance’ (kom je herboren van terug?) en het schijnt er prachtig te zijn. Vooral als de zon schijnt. Wat hij clearly niet gaat doen (zie het weerbericht in de header).

Vooruit, achteruit, onderuit
‘Gelukkig kun je met zo’n boot alle kanten op’, grapte een collega toen ik haar het weerbericht liet zien. ‘Vooruit, achteruit en als het regent ga je op zo’n glad dek als snel onderuit.’ Leuk joh. Het is trouwens nog maar de vraag of je écht vooruit kunt, want het barst daar van de potentiële ruziepoorten schattige sluisjes en daar moet je soms écht even wachten.

“Ik ken ook iemand die dat gedaan heeft, die ging ook met vrienden op zo’n boot.”
“En? Hoe beviel het?”
“Ze zijn nu geen vrienden meer.”

Koffer vol vermaak
Maar goed. De koffer zit vol met spelletjes, tijdschriften en boeken. Voor de zekerheid heb ik een paar extra kleurboeken ingepakt, het is vast wel lang genoeg droog voor een mooie wandeling en wie weet komen we een overdekt zwembad tegen. Dan kunnen we daar leuk naar zwaaien wanneer we er voorbij varen.

En anders zitten we in elk geval in de goede streek om dronken te worden.

4 Responses to "En nu maar hopen dat er niemand buiten de boot valt…"

 • dine
  21 april 2017 - 14:25

  Je zult ook hier weer niet ver van mij vandaan zijn en ja, inderdaad we zullen een mooi weekend hebben maar vanaf woensdag voorspellen ze echt k….weer…maar goed dat kan nog veranderen, niet is minder voorspelbaar als het weer…:-)
  Profitez-en bien quand même !

 • Esther Vuijsters
  21 april 2017 - 15:12

  Ej Dine, hoeveel bedden hebben jullie over? 🙂

 • dine
  21 april 2017 - 15:49

  🙂 ik heb meerdere bedden over hoor, dus geef maar een gil als het te erg word ! 🙂

 • Gjans
  22 april 2017 - 21:04

  Och jee, zelfs in Frankrijk slecht weer…..Sterkte!

Leave a Reply