En? Hoe was Hans? – te gast in Oostenrijk –

“En? Hoe was Hans?”

Het is voor het eerst dat er - na de geijkte vakantievragen “Hoe was het?” en “Was het mooi weer?” - direct wordt geïnformeerd naar (het karakter van) de Nederlandse gastheer. Mijn eigen schuld natuurlijk, moet je maar niet zulke blogjes schrijven vlak voor je weggaat.

Gezoover

Maar ik kan er kort over zijn. Het was prima met Hans. Echt prima. Ik snap dat gezever op Zoover niet. Je boekt een aanbieding – via Cherrypicker in mijn geval – en je krijgt veel voor weinig. Eten, slapen, drankjes tussen 18.00 uur en 21.00 uur. Dan moet je niet verwachten dat je in het Hilton terecht komt. Of in een sterrentent. Toen we aankwamen bestelden we lekker bitterballen en we krégen gewoon lekker bitterballen.

Gasthof Batzinger

Gasthof Batzinger in Mühlbach is een gezellig – ietwat gedateerd - onderkomen waar de sfeer uitstekend is en waar je prima kunt verblijven. Dat het gordijn dan af en toe naar beneden flikkert, dat de koffie wel eens op is en het bed een beetje hard/kort/gammel is, soit. Zoals Hans het zo mooi (schijnt) te zeggen: “Als het je niet bevalt ga je maar naar Turkije!”. Daar halen ze misschien ’s avonds de theezakjes niet weg als er teveel thee gedronken wordt – sorry Hans, wij zijn nou eenmaal theeleuten – maar daar heb je weer andere problemen. Een duur vliegticket bijvoorbeeld.

Tafeltennis

Ik heb van Hans geen onvertogen woord gehoord. En ja, hij en zijn vrouw zitten inderdaad vaak in het rookhok, maar is dat zo erg? Dat is toch hun keuze? Als je in 'Eetzaal 2' ging zitten, dan had je echt geen last van de rook. (Het meurde wel standaard naar leberkase - ook al aten we dat maar één dag - maar eigenlijk rook het hele hotel een beetje naar leberkase, de afzuiging is wel een punt van aandacht). Evengoed, er was altijd iemand achter de bar als ik een biertje wilde bestellen. En bij het inchecken veranderden ze onze boeking, zodat we tegenover de kinderen zaten en toen de meiden een potje wilden tafeltennissen kocht hij meteen batjes voor ze. Prima kerel, die Hans. En zijn vrouw is een schatje.

Grossglockner

We hebben een heerlijke week gehad. Met lunches in de Alpenweides, sneeuw op de Grossglockner en een rodelafdaling van 2,7 kilometer. Ja ik heb mezelf weer overwonnen. Na onze bergwandeling 'Op de grens van de seizoenen' heeft mijn voet een paar dagen pijn gedaan maar ik kocht een stok en was de rest van de vakantie House, ging prima. Het dagje Mineralenbad deed me ook goed, moet ik zeggen. En die biertjes van Hans, ja, die hielpen ook. Evenals de Milkarepen.

Toen we naar huis gingen was de pijn in mijn voet over en stond ik weer met beide benen op de grond.

Morgen nog even wat quotes en foto’s. Nu even de koffers uitpakken. Maar niet voordat ik een mooie foto heb geplaatst van kuuroord mineralenbad Kaprun. In de kleurengrot.

kleur1kleur2
P1030329

 

One Response to "En? Hoe was Hans? – te gast in Oostenrijk –"

  • Tanja
    13 mei 2015 - 00:45

    Hahaha, wat een veelzijdige recensie! En gewoon zelf theezakjes mee nemen dus 🙂 Ik heb veel fantasie, voorstellingsvermogen, maar jij als House….. Dat weet ik ook niet 😀 De foto’s zijn prachtig, ook de vorige die je plaatse. Ik hou er wel van als een hotel niet standaard is,al moet het wel schoon zijn.

Leave a Reply