… en geen gerommel in de tassen

Weet je waar ík nerveus van word?! Van tassenrommelaars.

Tassenrommelaars, ken je die? Van die types - het zijn eigenlijk altijd vrouwen – die constant in hun tas(sen) zitten te rommelen. Schijnbaar zonder reden, want ze halen er nooit wat uit.

Zenuwtic?

Vandaag had ik er weer eentje naast me. Ze zat zó te rommelen, dat ik me bijna niet kon concentreren op turnfinale midden-Nederland! Misschien deed de dochter van de tassenmevrouw ook wel mee en rommelde als een soort zenuwtic. Ik wilde er wel wat van zeggen maar ik durfde niet, straks kreeg ik nog een mep met één van die tassen.

"Eigenlijk wil ik de hele tijd roepen: mens, hou op met dat gerommel, het is bloedirritant!"

Mobiele inventaris

Het zou een verklaring kunnen zijn, een zenuwtic. Maar dan zijn die tassenrommelaars wel erg vaak zenuwachtig. Op het terras, op het werk, in de bus. Elk vrij moment duiken ze hun tas in. Waar een puber dwangmatig zijn telefoon checkt, grabbelen zijn constant in de mobiele inventaris. Vaak kíjken ze niet eens in de tas, ze foezelen alleen maar!

Dat moet meer zijn dan een zenuwtic.

Misschien zijn ze bang dat hun portemonnee eruit valt? Maar dat risico lijkt me juist groter wanneer je steeds rommelt. Of willen ze even checken of ze dop van hun waterflesje wel goed vastgedraaid hebben. Dat had ik laatst, een zwembad in mijn tas. Dat wil je écht niet. Een andere verklaring kan zijn dat ze gewoon even iets bekends willen voelen? Als een soort geruststelling?

Algemene mededelingen

Wat de reden ook is, ze maken een hoop drukte met dat gerommel. En ze leiden mij erg af. Wat denken jullie, is er wat aan te doen?

Tagged , ,

2 Responses to "… en geen gerommel in de tassen"

  • corrie
    13 juni 2015 - 18:25

    Onzekerheid? Niet weten waar ze hun handen moeten laten?

  • Esther Vuijsters
    13 juni 2015 - 19:16

    Of net gestopt met roken?

Leave a Reply