Eikel zijn er genoeg …

Eén jas ben ik kwijt, de ander heeft een kapotte rits.

Kortom, ik ben er klaar mee. Met dat doordraagweer. Ik moet daar nu toch echt even héél melodramatisch over doen. Ik verlang naar het einde. Van de zomer dan hè. Ik wil de herfst in mijn hoofd. Rustig slapen, naar de regen staren.

Lapse nacht

En nou hoor ik dus net weer dat het dit weekend weer twintig graden wordt. Twintig graden? WTF?! Dat is geen Indian Summer meer, dat is een omgekeerde Lapse Nacht. Het lijkt wel een nachtmerrie, of zo'n Stephen King-achtig verhaal. Een eng sprookje waarin de dood gevangen is, en iedereen blijft leven. Met alle gevolgen van dien.

Eikels

O ja, de blaadjes vallen. Zeker. Ze rotten weg waar je bijstaat. De schimmels tieren welig. En eikels zijn er genoeg. Gisteren nog, op de snelweg naar Amsterdam, wemelde het er van. De seizoenen laten niet met zich sollen, november komt eraan met zijn snorren en baarden. “Met deze temperaturen kunnen we Movember wel doortrekken naar de onderste regionen en ook onze bikinilijn laten snorren.” Twitterde ik gisteren. Bikini's. Bah.

Novemberrain

Kortom, ik wil mijn winterjas. En guur weer. De open haard aan, een glas rode wijn. En als we dan toch bezig zijn, doe maar een bijpassende stemming. Even lekker chagrijnig zijn en in zak en as zitten. Want van dat zonnetje word ik almaar vrolijker! Enig idee hoe vermoeiend dát is?! Nou, daar baal ik van.

Echt hoor. Niet alleen het weer is in de war.

6 Responses to "Eikel zijn er genoeg …"

 • moi
  30 oktober 2014 - 13:42

  Nou, van mij mag t mooi weer blijven, heerlijk!

 • dine
  30 oktober 2014 - 14:23

  Ik weet dat het niet normaal is, maar oh wat is het lekker om in de zon op een bankje te kunnen lunchen….die winterjas komt vanzelf wel, maar nu nog even niet….

 • Esther Vuijsters
  30 oktober 2014 - 14:44

  Jullie zijn flauw zeg ( 🙂 )

 • Cleo
  30 oktober 2014 - 15:59

  Heerlijk dat warme weer. Hoop dat er wel wat zon bij komt want zoals vandaag vind ik er niet veel aan, hoop in het weekend op zon. Juist genieten die laatste warme zonnestralen. Heerlijk in de tuin klussen, lekkere geur van rotte bladeren, kopje koffie voor het laatst op de tuinstoelen. Wat mij betreft gaan we nog even door. Zag gisteren in de krant een advertentie voor een Kerstshow in het tuincentrum. Nou, ik ben er nog niet aan toe.

 • Jelte
  30 oktober 2014 - 16:26

  Ik heb ergens gelezen dat er door het warme weer dit jaar inderdaad meer eikels zijn. 🙂

 • Brie S
  30 oktober 2014 - 17:47

  En dat de kinderen met dikke winterjassen naar school gaan. En het dus warm hebben.
  Maarrr zelf vind ik het wel lekker. Wel beetje verwarrend, heb het nooit zo vaak veel te warm gehad in mn kleding 😉

Leave a Reply