Eén ei is geen ei

Wie al wat langer meeleest, weet het ongetwijfeld.

Mijn moeder is amateurregisseur annex cameravrouw en ze filmt niet onverdienstelijk! Wij (als gezin) hebben dan ook flink wat ‘materiaal’ op de plank liggen, uit diverse periodes, compleet met voice-over en bijpassende muziek.

Het is heerlijk om die filmpjes zo nu en dan terug te kijken.

Kleine krulletjes en 'love' van twee

Laatst gingen we er weer eens voor zitten. Het idee kwam spontaan, ik dacht opeens aan een bepaald filmpje en voilà: starring peuter-Lizzy, zo’n anderhalf jaar oud. Compleet met kleine krulletjes en ‘love’ van twee. We zagen Omi (toen nog in leven), het geitje Meggi (naar wie Oma Meggi is vernoemd) en feestjes van toen. De dvd duurde zo’n drie kwartier en het ging van ‘oh’ en ‘ah’.

Annabel: "Nou, daar heb ik lekker wat aan!"

Gemopper

Maar Annabel kon er, als klein zusje, niet écht van genieten. “Ik heb wel wat gemist die twee jaar”, mopperde ze. Mijn argument dat dat ze op dat moment een eitje was dat knus in mijn schoot wachtte op de toekomst maakte geen indruk (“Nou, daar heb ik lekker wat aan. Ik was nog niet eens bevrucht.”) en dus eindigde het ermee dat Liz en ik filmpjes keken en dat Annabel zuchtend Netflix opzocht. Iedereen tevreden.

Dacht ik.

Micro-trauma

Dat er toch sprake was van een micro-trauma merkte ik de volgende dag. Ik dronk koffie met de moeder van een vriendinnetje van Annabel en vertelde over de filmavond. “Zo leuk,” zei ik, “al die oude filmpjes.” En terwijl ik een slokje van mijn koffie nam, hoorde ik Annabel op de achtergrond tegen haar vriendinnetje zeggen: “Het was echt flauw. Zij deden allemaal leuke dingen, terwijl ik mijn tijd zat te verdoen als ei!”

Ei?

Het vriendinnetje knikte begrijpend. Zij had ook een oudere zus. Zij wist wat het was om twee jaar lang je tijd te moeten verdoen. Als ei.

Niet cool.

3 Responses to "Eén ei is geen ei"

 • dine
  12 mei 2017 - 13:21

  🙂 🙂 ze is echt geweldig die Bel van jullie !!

  • Esther Vuijsters
   12 mei 2017 - 13:23

   Het is echt waar, je blijft lachen met haar. Die heeft me een logica af en toe, bijzonder grappig.

 • Granny
  12 mei 2017 - 21:37

  I love Bel!!

  Vandaag het filmpje ” lente, het is lente” gekeken.
  Zo schattig!! Onze Bel…

Leave a Reply