Een verrassende ontmoeting

Gisteren liep ik de Kerstman tegen het lijf. Bij de Dirk van de Broek.

Echt! Ik weet zeker dat hij het was. Hij droeg namelijk een rood pak, had een witte baard en zei met een diepe stem: “Ho Ho Ho Esther, wat leuk je hier te zien!”

Wandelende Coca-Cola reclame

Ik wilde me alweer omdraaien – ik had al vriendelijk geknikt – toen ik opeens stilstond. WTF, had die Kerstman me nou echt gewoon bij mijn naam genoemd? Hoe wist die wandelende Coca-Cola reclame in godsnaam hoe ik heette?!

“Santa … Are you real??!”

Ik kneep mijn ogen tot spleetjes en probeerde voorbij zijn witte baard te kijken. Appelwangen, een vrij normale neus, ik zag niets bijzonders. Voorzichtig keek ik om me heen, stond er hier een camera verdekt opgesteld? Was ik het slachtoffer van een flauwe grap? Werd ik gestalkt?

Eh, heb ik met jou geknikkerd?

En toen zag ik het. Verrek! De Kerstman … was een oude bekende! “Santa” en ik gaan echt al heel lang terug! En zo kwam het dus dat ik ter hoogte van de koffie (roodmerk) een geanimeerd gesprek voerde met de Kerstman. Over toen en eerst. En over destijds en voorheen.

Gemeenschappelijke kennis

Nou wil het toeval – ik was dat zelf eigenlijk vergeten - dat de Kerstman en ik een gemeenschappelijke kennis hebben. En die kennis speelde tot voor kort een rol in mijn leven. Tot voor kort, want waar ze nu is, is een mysterie. (Om privacy-redenen ga ik nu niet uitleggen om wie het gaat en wat het mysterie is, het verhaal doet er ook verder niet toe.)

Tussen koffie & koek

De Kerstman, zich niet bewust van enig mysterie, begon enthousiast te vertellen over die gemeenschappelijke kennis. En toen werden mij een hoop dingen duidelijk, daar tussen de koffie en de koekjes. Een verrassende ontmoeting. Met een verrassende ontknoping.

Geloof je het zelf, Esther?

Niet dat ik er iets mee ga doen, met die informatie. Dat zou niet netjes zijn. En trouwens, wie zou me geloven. “Van wie heb je dat gehoord?" "Nou, van de Kerstman! Ik kwam hem tegen bij de Dirk van de Broek."

Ja zeg, ze zien me aankomen.

Tagged

2 Responses to "Een verrassende ontmoeting"

 • dine
  24 december 2015 - 10:23

  🙂 wat een heerlijk verhaal weer, en die kennis, die zal zich misschien wel herkennen en wie weet ook wel weer van zich laten horen !
  Fijne feestdagen !

 • Esther Vuijsters
  24 december 2015 - 10:31

  Wie weet dine! 🙂 Jij ook fijne feestdagen!

Leave a Reply