Een roze wolk op Pink Saturday? Dewi’s bevalling I

Gastblogger Dewi woont in Noord-Amerika. Ze woont daar samen met haar vriend, haar tweeling en ... haar baby. Lees hier deel I van Dewi's bevalling. "De roze wolk".

dewi2De keizersnede was gepland. Misschien was het juist daardoor, dat ik zo ontzettend zenuwachtig was! Ik wist precies wanneer de kleine jongen ter wereld zou komen. Of meer: wanneer ze het mes in me zouden zetten. Met de tweeling kwam de bevalling op gang voordát ze besloten de keizersnede te doen, en dus had ik toen niet veel tijd om me druk te maken. Nu daarentegen ...

Dokter op mijn borst?

Maar uiteraard was het niks om me druk om te maken. Ze sneden, openden, zaten op mijn borst - Ja echt. Ik had een dokter op mijn borst. Ik neem aan om zo de baby eruit te duwen, maar misschien heb ik het fout. Ik durf niet te googlen omdat ik alle details liever niet wil weten -, en toen kwam hij ter wereld. Toen ze hem aan me lieten zien was hij donkerpaars, maar gelukkig kreeg hij snel een normalere kleur. Na het checken en wassen legden ze hem meteen aan de borst en hij begon METEEN te drinken! Zo lief! En het was zo makkelijk! Zo natuurlijk!

lennon2Recovery

Omdat alle bedden bezet waren moest ik maar liefst vier uur wachten in de recovery. Het was niet zo heel erg hoor, ik moest toch nog bijkomen van alle verdovingen (het is zo gek om je benen niet te kunnen bewegen!) en de baby was de hele tijd bij me. En omdat het zo druk was op de afdeling had ik mazzel. Omdat wij geen extra verzekering hebben was ik alleen verzekerd voor een zaal: een kamer delen met vier anderen. Maar dankzij de drukte was er geen bed vrij op het zaaltje en dus werd ik ge-upgrade naar een semi-private (delen met een ander persoon)! En zij ging de volgende dag naar huis waardoor ik dus eigenlijk een privé kamer had.

What’s in a name

Ik wist allang al welke naam ik de kleine wilde geven. Maar vriendlief was nog niet zeker. Ik wilde hem een naam geven als eerbetoon aan ons. Weet je nog, hoe wij elkaar ontmoet hadden? Het was in Portugal en het was omdat mijn vriend zei dat ik (als Beatlesfan) echt de gig van zijn vriend moest zien die altijd Beatlessongs speelde. En ja, dat was vriendlief. De naam die ik voor onze derde had bedacht was dus Beatles-related. Maar omdat vriendlief een muzikant is, was hij bang dat deze naam too much zou zijn. Hij gluurde tijdens de keizersnede echter over het laken dat ze tussen ons en 'het werkgebied' hadden opgehangen. En wat hij daar zag was niet alleen de oorzaak van zijn drie keer flauwvallen tijdens de keizersnede (echt waar, zelfs toen ze hem de operatiekamer uitschopten en hij in de bijkomkamer moest wachten, bleef hij flauwvallen) maar ook dat hij opeens heel snel toegaf aan mijn supercoole naam. En dus mag ik jullie voorstellen aan mijn derde zoon, geboren op 10 oktober: Lennon.

Moeizame periode

Drie dagen na de geboorte mochten we weer naar huis. En toen begon het allemaal. Niet alleen de drukte, maar ook de druk. Want de borstvoeding ging goed, maar moeizaam. Deed het voordat mijn melk was gekomen helemaal geen pijn, nu deed het wel pijn. Al snel had ik een flinke tepelkloof te pakken in mijn linker tepel waardoor voeden aan de linkerkant me zoveel pijn deed dat het de tranen in mijn ogen deed springen. Ik probeerde de linkerkant wat te ontzien om zo de tepel iets meer tijd geven om te laten genezen, dus ik voedde iets vaker met de rechterborst.

dewi1Keihard

Mijn linkerborst werd al snel keihard en nog pijnlijker. Hier hebben ze geen kraamzorg, maar er is wel een verpleegkundige die je belt vlak na het thuiskomen om te kijken of je misschien hulp nodig hebt. Toen zij belde vroeg ik haar dus om langs te komen om mijn borst te bekijken. Ik was bang dat ik een borstontsteking had. Maar zij zei dat het allemaal wel meeviel en dat zolang ik geen koorts had, ik geen infectie kon hebben. Ze adviseerde me vooral met de linkerkant te voeden, onder de douche met de hand proberen wat druk eraf te krijgen en mocht het nodig zijn te kolven. Maar dat deed zo'n pijn. Ik kreeg het niet voor elkaar zonder te huilen van de pijn en de tijd die ik met Lennon doorbracht werd steeds minder leuk en meer gestrest.

Lees morgen verder.

Tagged , ,

One Response to "Een roze wolk op Pink Saturday? Dewi’s bevalling I"

  • Tanja
    24 november 2014 - 10:00

    Pfffff ik heb eerst deel 2 gelezen en weet wat er nog komt 🙁 De verpleegkundige nam je duidelijk niet serieus, de @#$%@ Ik had na de eerste bevalling ook de borsten verstopt,stuwing, omdat ik alleen maar kon kolven. Mijn 2 kleintjes hadden namelijk nog geen zuigreflex, en kregen mijn melk per sonde. De kraamhulp heeft toen met veel kracht de borsten leeg gedrukt wat idd heel veel pijn deed. Maar daarna ging het wel goed. Dat had bij jou ook moeten gebeuren en had je deze ellende misschien bespaard! Ik vind Lennon een hele mooie naam, dus zo had 3x flauwvallen nog z’n nut 🙂 Arme vriend! Eerst die bevalling die hem te veel werd en daarna jouw ziek zijn en de angst die hij had toen hij je vond.Beide heel veel sterkte met verwerken van deze valse start en geniet van je prachtige jongens!

Leave a Reply