Een milf-detox?!

Ik ‘doe’ een milde detox. Niet te verwarren met een milf-detox – dat verstond mijn collega toe ik 'milde detox' zei – want Lizzy detoxt ook en het zou heel raar zijn als ze op haar zestiende al en milf-detox deed. Dat is nog los van het feit dat ik überhaupt geen idee heb wat een milf-detox zou inhouden.

Een milde detox daarentegen…

Ik detox samen met Lizzy. Een soort MOD-detox (moeder of dochter), volgens Liz een geschikte naam omdat het sapje dat we ’s ochtends drinken, naar modder smaakt. Ik heb er wat minder moeite mee. Als je twee kinderen heb gebaard, ben je niet meer zo gevoelig zeg ik altijd.

Dingen níet eten

De milde detox houdt in dat we elke ochtend een sapje drinken en daarna vooral veel dingen níet eten. Eigenlijk alle dingen die je darmen frustreren; gluten, koemelk, suiker, alcohol en… koffie. Dat laatste is echt een dingetje. Koffie maakt mijn leven namelijk dragelijk. Het zijn maar drie kopjes per dag (alleen in de ochtend) maar zonder koffie ben ik een clown zonder circus, een coureur zonder auto. Kortom, ik hartje koffie. Mijn Netflix-account (ingesteld door Annabel) heet: I need koffie.

Work-around

Dat met die koffie heb ik opgelost zoals ik wel vaker dingen oplos: door een work-around te maken. Ik drink geen koffie, op een half bakje in de ochtend na. Gaat prima. En die andere dingen mis ik niet. We eten geitenyoghurt, maiswafels, zilvervliesrijst, vis, groente en fruit. Er zijn ergere dingen dan geitenyoghurt met banaan, walnoten en honing.

Afkicken

In het begin moest ik serieus afkicken. Ik weet niet precies waarvan, waarschijnlijk de suiker (of de koffie) maar ik sliep slecht, had hoofdpijn en voelde me niet lekker. Maar na drie dagen was het klaar en nu ben ik superfit. Alleen een beetje licht in mijn hoofd, een soort continue awareness met betrekking tot mijn omgeving. Best prettig.

Nietzsche

Dat met het moddersapje duurt nog 5 dagen, daarna ga ik kijken wat ik structureel overneem en wat ik naar eigen idee invul. De koffie komt in elk geval terug en dat is prima. ‘Zonder de duivel heeft God ook geen bestaansrecht’, zei Nietzsche. Zo is het ook met koffie.

Afijn, dit stukje gaat verder nergens over, daar ben ik me van bewust. Ik hoop dat jullie het vergeven, het is de detox. Die maakt me nogal high. Volgende week weer een stukje met meer inhoud.

Tagged , ,

2 Responses to "Een milf-detox?!"

 • Cleo
  8 februari 2019 - 16:31

  Ik worstel me door een dieet (lifestyle) heen i.v.m. pre diabetes. Dus geen suikers (ook weinig fruit), koolhydraten (nu bloemkoolrijst en courgette spaghetti). Gelukkig wel koffie.
  In het begin dezelfde symptomen. Nu gaat het goed ofschoon ik mijn yoghurt met muesli en een keer een stamppotje wel mis.
  Maar je wordt creatief en als mijn glucosewaarden weer normaal zijn dan kan er een beetje gesmokkeld worden zo af en toe.

  Succes met jouw detox. Af en toe een beetje nadenken wat je allemaal in je mond stopt is zo gek nog niet.

  Staat er een streepjescode op dan is het geen eten 🙂

  • Esther Vuijsters
   8 februari 2019 - 17:30

   Hahaha die laatste 😂 maar balen idd van de diabetes 🥺 Sterkte

Leave a Reply