Een goed gesprek! – Gastblogger Claire –

Hi! Ik ben Claire. Sinds kort schrijf ik elke week een stukje op Esthers blog. Als gastblogger. Claire is niet mijn echte naam, dat komt omdat ik op zoek ben naar een nieuwe baan. Mijn ervaringen wil ik graag met jullie delen. Maar niet direct met mijn potentiele nieuwe baas. Dus vandaar, een pseudoniem.

Vorige week vertelde ik over de discussie die ik had met mijn man. Ik wil graag vier dagen gaan werken en dat vindt hij maar niets. We kregen er zelfs woorden over, waarna we beiden vervielen in een hardnekkig stilzwijgen. Na een tijdje vergaten we het en werd alles weer min of meer gewoon.

Maar uitgepraat werd het niet.

Vlotte pen

Evengoed zal ik er nu toch iets mee moeten. Ik heb namelijk zojuist mijn eerste officiële sollicitatiegesprek gehad. En ik ben super enthousiast! Grappig genoeg werd ik uitgenodigd naar aanleiding van mijn ‘oefenbrief’. Ik had de functie (HR manager) als iets te hoog gegrepen beschouwd en min of meer spontaan en met vlotte pen een gooi naar de baan gedaan.

 “Deze HR manager krijgt een geweldige baan!” stond er in de advertentie. Waarop ik aanhaakte door te schrijven: “Met mij krijgt deze baan een geweldige HR manager!”

Kennelijk raakte ik de juiste snaar, want ineens zat ik daar. Tegenover een jonge directeur die me niet alleen erg op mijn gemak stelde, maar die me ook duidelijk maakte dat ze liever een frisse blik hadden, dan iemand die al vijftien jaar in het vak zat. We hadden een leuk gesprek en – hoewel ik nog steeds denk dat de functie misschien te zwaar voor me is – ik ging met een goed gevoel weer naar huis.

Zo makkelijk kan het dus gaan. Zelfs in een krappe arbeidsmarkt.

Over een paar dagen krijg ik bericht of ze met me verder gaan. In de tussentijd zal ik dus toch weer met mijn man aan de slag moeten. Deze baan is eigenlijk voor vijf dagen, maar ik begreep al wel dat vier bespreekbaar was. Minder kon écht niet.

Withlove / Witlof

En dus heb ik zojuist boodschappen gedaan. De liefde van de man gaat door de maag, van ruzie wordt niemand beter en eten moeten we toch. Ik ga vanavond lekker koken (hij is dol op witlof uit de oven) en ergens halverwege het tweede wijntje probeer ik het gewoon nog een keer.

Goed plan toch?

Tagged , ,

5 Responses to "Een goed gesprek! – Gastblogger Claire –"

 • dine
  6 oktober 2015 - 12:14

  :- ) 4 dagen werken en daar ruzie met je man over krijgen….hier dromen we ervan om 4 dagen te werken, maar in Frankrijk is 5 dagen toch echt heel erg gewoon….ook met kleine kinderen en dus zeker met 1 puber in huis…sterkte met het “overhalen” van je man en vooral ,ik duim voor je dat je deze leuke en interresante baan zult krijgen !

 • Inge
  6 oktober 2015 - 15:47

  Wat erg dat je je man moet overhalen om 4 dagen te werken. Hij vraagt jou waarschijnlijk ook geen toestemming om 5 dagen te werken. Ik word altijd zo droevig van die verhalen over huwelijken waarin de een de ander wil beknotten. Er zijn toch zat oplossingen te bedenken om een huishouden te runnen, en als jij nou gelukkig wordt van een andere baan waar gaat dit dan over?Hoop voor je dat het goed komt, ik zie dit soort machtsstrijd eerlijk gezegd altijd met lede ogen aan. Kan me niet voorstellen dat je weer gelukkig met elkaar wordt als de ander zulke concessies van je vraagt. Zou zelf direct de hakken in het zand zetten. Sterkte ermee.

 • Missannahcake
  6 oktober 2015 - 21:37

  Poeh snap hier ook niets van… Het lijkt zo om toestemming vragen, ik vind t naar. zoals je het hier brengt denk ik jeeeee. Weet ook niet of ik t geloof en dan een cliffhanger maken zo van de volgende x lezen we hoe de witlof en het gesprek gingen… Mmmmmmmm nee nog niet overtuigd van de column. Wel succes met de sollicitatie als je de baan graag wilt.

 • Tanja
  9 oktober 2015 - 06:11

  Ok, een prettig sfeertje scheppen kan nooit kwaad maat niet vragen maar mededelen dat je misschien die 4 dagen- baan hebt! En dat je die ook wekelijk graag wil. Duidelijk zijn, dat is het beste volgens mij, daar houden mannen van 😉 Succes op deze missie!

 • Marije
  9 oktober 2015 - 11:24

  Lieve Claire,
  Zoals de andere reacties ook al aangaven, wat lijkt het alsof je toestemming moet vragen aan je man! Het is je eigen leven en inderdaad dat deel je met je man, maar het is jouw leven en of je 3/4/5 dagen wilt werken is je eigen keuze. Er zijn mogelijkheden zat als jij 4 dagen werkt, dat zal even wennen zijn maar natuurlijk kan dat! Heel veel succes.

Leave a Reply