Een erotische thriller? Waddisdanou?

“Gaat u vooral naar bed met een goed boek, of in ieder geval met iemand die er een gelezen heeft.” *

Een erotische thriller is volgens Wikipedia ‘een thriller waarin erotiek met een spannend verhaal gecombineerd wordt’. Hm. Verrassend.

Bed & Breakfast van Candy Brouwer

We trappen af met een werkloze ‘house-sitter’: de aantrekkelijke Jessica vertrekt na een nogal rumoerige verlopen reünie – ze wordt niet alleen aangerand, er valt ook een dode – naar Frankrijk. Daar gaat ze op het huis van ex-klasgenoot/vriendin Danielle passen.

Tjeepie, helemaal alleen met twee enge mannen ...

zomerhitte2Bij aankomst is Danielle echter spoorloos. Wel zijn er twee mannen in het huis: Alain de ‘beheerder’ en Sven, een gast. Jessica vertrouwt ze beiden niet, maar neemt desondanks niet meteen de (ellenlange, slanke) benen. De reden: er kwam wat ‘tussen’.

Nieuw genre

Ik had het genre even gemist, maar we hebben dus een nieuwe romansoort. De erotische thriller. Kennelijk heeft iemand bedacht dat het succes van vijftig tinten (en alle vijftig klonen) wel te combineren viel met het andere succes: de thriller.

Het gevolg? Daar lig ik nu mee in bed.

Als Paul me halverwege Bed & Breakfast vraagt of het ‘grappig’ is, realiseer ik me dat ik lig te grinniken. Het is gewoon lachwekkend, zo over de the top is dit verhaal. Het is net of één iemand een spannend verhaal heeft willen schrijven (wat ook niet echt goed gelukt is), waarna een ander er een paar seksscenes ingeschreven heeft. (Vastbinden? Aiai! Met twee mannen tegelijk? Tjonge!) Beide delen hebben niets met elkaar te maken en ik moet me er echt toe zetten het boek uit te lezen.

Volgende patiënt heet Laura

zomerhitte1 De volgende erotische thriller, ‘Zomerhitte’ van Marijke Verhoeven, is gelukkig beter. Ook hier is enigszins sprake van een ‘hybride’ verhaal, maar de twee genres zijn veel beter in elkaar gevlochten.

Op cursus

Laura volgt een exclusieve schildercursus in het Limburgse Heuvelland en raakt al snel verslingerd aan de cursusleider, die echter een dubbele agenda (en ook nog een vrouw) blijkt te hebben. Fijn voor Laura dat er ook nog een knappe tuinman rondloopt (die, tatatada, ook niet blijkt te zijn wie hij zegt dat hij is) dus ze kan nog kiezen ook.

Van schilderen komt niet zoveel terecht, maar Laura leert er heel wat standjes bij. Ik ook trouwens.

Kinky

Ondanks het voorspelbare verloop leest dit boek in elk geval lekker weg. Echt spannend is het niet, maar ik ben op gegeven moment wel benieuwd hoe het afloopt. Ook lijkt de erotiek in dit boek wat beter te passen. Cursusleider Philip is een beetje kinky, maar dat past wel. De scènes waarin hij naaktschilderijen van Laura maakt zijn… interessant.

Lekker zomerboek

Een lekker zomerboek, de Zomerhitte. En belangrijker: een boek dat bewijst dat er van het genre erotische thriller wel wat te maken is. Echter: aan mij is het wat minder besteed.

Ik lees liever gewoon een goeie thiller. Of een erotisch boek. Maar niet tegelijk.

Bed & Breakfast van Candy beste je hier. En Zomerhitte van Marijke Verhoeven bestel je hier. Beide boeken zijn thans € 10,-.

*Lijfspreuk uitgeverij Crossee

Tagged , ,

One Response to "Een erotische thriller? Waddisdanou?"

  • Sophie
    21 januari 2017 - 20:55

    Ik ken weinig goede erotische boeken waarin de verhaallijn ook boeiend is.
    Bedankt voor deze reviews, die hoef ik dus al niet meer te bekijken.

Leave a Reply