Een bijzondere Paasschat!

Een bijzondere Paasschat

IMG_4402Je kunt natuurlijk eieren zoeken met Pasen. Maar je kunt óók achter iets anders aangaan. En soms vind je dan iets dat je helemaal niet zoekt.

Geocaching

Wij hebben sinds kort een nieuwe hobby. Geocaching. Voor wie niet weet wat dat is: bij geocaching zoek je naar een verborgen schat, aan de hand van vooraf vastgelegde coördinaten. Dat kan gewoon met je telefoon. En de schat? Dat is soms een logboekje waarin je je naam kan schrijven, soms een klein cadeautje, dat je omruilt voor iets anders.

Het vínden van de cache, de euforie als je de puzzel hebt opgelost (veel caches bestaan uit mini-puzzels), dát is natuurlijk het grootste genoegen!

Puzzels en meer!

Er liggen een heleboel caches in Nederland. De traditionele zijn makkelijk. Die liggen in de struiken, of hangen in een klomp achter een schutting, die zijn goed te vinden. Maar je hebt ook mysteriecaches waar je eerst en puzzel moet oplossen of multi-caches die horen bij elkaar. En ja, al die speurtochten zijn gewoon GRATIS!

Kijk maar eens op de app geoacaching, er liggen er ook vast een paar bij jou in de buurt.

Enthousiast als we zijn, gingen we op tweede Paasdag na de brunch bij mijn broer met z’n allen op schattenjacht. De eerste cache hadden we snel gevonden, de kinderen waren reuze enthousiast. Dus deden we er nog een.

Spot-on

De volgende cache lag aan het water. We struinden door struiken en baggerden door het veld. We stonden net ‘spot-on’ toen Liz een gewonde meerkoet ontdekte. Hij zat precies op de plek waar onze ‘schat’ zou moeten liggen.

Agutagut

IMG_9600De meerkoet probeerde weg te komen, maar hij kon het niet. Zijn pootje lag helemaal open en bloedde flink. “We moeten hem helpen!” snikten vier kinderstemmen achter me. “Agutagutagut”, zei mijn moeder.

Oogjes dicht

Je snapt, de cache was vergeten. Ik droeg de meerkoet naar huis alwaar we hem inbakerden in een sjaal. Zo had zijn pootje steun. Het beestje gaf zich over en toen Klein Neefje hem over mijn kopje kroelde, deed hij zelfs zijn oogjes dicht.

Dank voor de hulp

We brachten de koet naar de opvang. Daar zou de dierenarts naar hem kijken en hem geven wat hij nodig had. Daarna kon hij dan naar de vogelopvang. Het kwam goed, zei de mevrouw van de Dierenambulance. Fijn dat we hem geholpen hadden.

Goede Paasdaad

“Wat een goede daad, zo op de Paas”, zei Paul toen we weer naar buiten liepen. “Eigenlijk mag je een cache nooit meenemen,” zei Annabel wijsneuzig. “Nou”, zei mijn vader, “dan hoop ik maar dat ze snel een nieuwe koet neerzetten. Anders heeft de volgende schatzoeker niets!"

Tagged , ,

3 Responses to "Een bijzondere Paasschat!"

 • Granny
  29 maart 2016 - 08:07

  Liefst hadden ze hem zelf gehouden.:-]]
  Hij was was ook wel heel “koetig”

 • Tanja
  29 maart 2016 - 09:56

  Idd een goede daad! Veel mensen zouden hem laten liggen en dan gaat de “wrede”natuur zijn gang 🙁 Nu heeft hij nog een kans!

 • Linda van der Klooster
  29 maart 2016 - 12:01

  Lief!

Leave a Reply