Een bed aan het strand

Een bed aan het strand.

Dat leek me nou de ultieme luxe! Al vanaf dag 1 was ik jaloers op iedereen die zo'n bed had weten te bemachtigen. Dat wilde ik ook! En dus trok ik op een ochtend om acht uur al ten strijde, ik moest en zou zo'n bed. Al was het maar voor een dag.

Het was bloedheet. Ik had nog niet ontbeten en al na vijf minuten lopen zweette ik als een otter. Aangekomen op het strand zag ik dat de beddenverhuur pas om half tien openging. Nou ja, gelukkig had ik koffie mee.

Ik sleepte twee strandstoelen naar de vloedlijn. Eentje klapte open en kwam terecht op mijn teen. De tweede kreeg ik niet in elkaar. Fijn dat het strand nog leeg was, kon ik tenminste ongegeneerd vloeken.

Ik haalde een parasol. Toen ik hem had opgezet bleek dat hij kapot was; hij had een geknakt kopje! Ik haalde een ander. Zelfde probleem. Toen zag ik dat de meeste parasols achter een hek lagen. Dit waren de kapotte. Shit.

Om af te koelen besloot ik een duik te nemen. Ik was net een flink eind op zee, toen ik zag dat de beddenverhuur al openging. Als een bezetene zwom ik terug, om er vervolgens erachter te komen dat ik voor de verhuur van een bed flink moest betalen. Maar goed, ik had een bed.

Ik had het geval net op de plek staan waar ik m in gedachten had (flink slepen was dat nog) opgemaakt en al, parasolletje erbij, handdoekje erop, toen Paul en de meiden aangewandeld kwamen.

'Vet mam', riep Liz, 'je hebt een bed ge-shotgund'. Snel installeerde ze zich met haar Tina-vakantieboek. Ook Paul plofte neer op mijn (!) bed. Al snel was er geen plek meer voor mij. 'Goed zeg', zei Paul. 'En betrekkelijk makkelijk te regelen zo te zien!'

2 Responses to "Een bed aan het strand"

 • Granny
  4 augustus 2015 - 14:00

  Hij is wel breed….
  2 persoons?
  Ziet er echt lekker uit!!

 • Gabrielle
  4 augustus 2015 - 19:24

  ;-). Wat een gedoe!

Leave a Reply