Dure borsten

Ik sprak laatst een moeder, die kocht linsjèrie (zo sprak ze het uit 'linsjèrie') voor haar dochter in dezelfde zaak als waar ze haar eigen slipjes afrekende. En dat was niet de H&M.

Jeetje. Linsjèrie. Dure boetiekjes. Ik was toch écht niet van plan om de beginnende borsten van mijn dochter in een Marie Jo van negentig euro te gaan hijsen. Ik bedoel, wat is er mis met Livera, Hunkemöller en de Hema? (Oké, bij de laatste loop je het risico dat je onderbroek naar rookworst ruikt, maar na één keer wassen is dat over) Prima voor die opgroeiende meiden, toch?!

Zelf koop ik geen bh’s meer bij de bekende ketens. Na twee zwangerschappen, een operatie en een aantal 'gewichtige' probleemperiodes, heb ik dusdanig ingewikkelde borsten dat ik echt behoefde heb aan goede ‘ondersteuning’. Die vind ik nou eenmaal eerder in de duurdere winkels. Ik hartje Marlies dubbel D.

“Als ik voor mezelf dure linsjèrie koop,”  zei de vrouw, “dan moet ik dat toch zeker óók voor mijn dochter doen!”

Nogmaals jeetje. Wat een redenatie. Je bént je dochter toch niet? Of is er hier sprake van een nieuwe trend? Hotter than my daughter voorbij en nu Older than my mummy? Lekker signaal geef je dan af.

Over mummies gesproken, zou ze haar dochter ook insmeren met antirimpelcrème?

En jij? Koop jij dure merken voor je kinderen?

4 Responses to "Dure borsten"

 • Janny
  21 juni 2013 - 03:29

  Echt niet. Zo’n goedkope BH’tje van de Aldi aanbieding koop ik voor die meid van mij, Ja, verdorrie, die meid heeft ’n beginnende borstgroei, borstjes nog maar net zichtbaar groeiende en dan vind ik zo’n Aldi BH’tje met iets padded vullingen erin verwerkt voor haar duur zat. Over ’n half jaar als haar borstjes wat gegroeid zijn moet ik voor die meid weer nieuwe BH’tjes kopen. Die jonge opgroeiende meiden zijn geen dure merkkleding waard, ’n half tot 3/4 jaar kunnen ze dat maar aan en dan past het niet meer.

  • esther
   21 juni 2013 - 06:37

   Je hebt groot gelijk :-))

 • Mariella
  21 juni 2013 - 08:10

  Nou nee zeg! Nu is onze dochter allang zover dat ze al jaren d’r eigen bh’s koopt 😉 maar toen ze pas die dingen nodig had gingen we bij hunkemoller gewoon voor de goedkopere eerste behaatjes.
  Ik zit me af te vragen of zij nou ook nog boobs en bloomers bhs had of dat ik die alleen had (zou dat merk nog bestaan?)

 • Janny
  22 juni 2013 - 00:15

  Enkel voor schoeisel, daar heb ik nooit op bezuinigd. Goede steun gevende schoenen met een degelijke zool, voetbed vind ik wel heel erg belangrijk voor haar voeten. En voor je het weet is die meid daar weer uitgegroeid en moet ze alweer nieuwe hebben. Nu weet ik niet in hoeverre ik mijn erfelijke genen aan m’n dochter heb door gegeven maar stel dat zij net als ik ’n flinke borstomvang 85G-H krijg pfff, zij dan bij vanaf ’n Ccup de betere ondersteunende en hierdoor ook de duurdere merk BH’s nodig heb, godsamme, ik moet er niet aan denken welk kapitaal ik de komende jaren aan BH’s voor die moet opgroeiende meid uitgegeven.

Leave a Reply