Dochter twéé (Esthers updateweek)

Annabel danst en springt het liefst de hele dag.

En waar we Liz regelmatig moeten afremmen om te voorkomen dat ze zich een hernia studeert, zijn we met Annabel vooral bezig om haar ‘bij de les’ te houden. Concentratie is niet haar sterkste kant en stilzitten vindt ze niet leuk.

Grote brei

Vooral met rekenen en taal geeft het problemen. Al die informatie, het hoofdrekenen en onthouden, ‘rommelige’ plaatjes en woorden door elkaar, het versmelt al snel tot een grote brei waar zij geen chocola meer van kan maken. En ja, dan hoeft er maar een deur te kraken of ze haakt af.

EMDR

We gingen al eerder aan de slag om haar te helpen met het ordenen van dingen in haar hoofd. We deden EMDR toen ze een tijdlang slecht sliep na het ongeluk van Liz, we oefenden met de methode ‘Ik denk anders’ en we probeerden hulpmiddelen als tangle, koptelefoon en wiebelkussen.

Sommige dingen hielpen, andere niet. Ondertussen bleef ze een wervelwind, die inmiddels richting groep acht wervelt.

Groep 8 komt eraan

Met groep acht in ons achterhoofd (en ook wel een beetje op advies van school) besloten we nog één keer iets te proberen wat haar zou helpen haar studievaardigheden te verbeteren. Want ongeacht haar schooladvies, hoe lekker zou het voor haar zijn, als ze zich gewoon rustig op haar werk zou kunnen concentreren?

Intake kinderergotherapie

Over een paar weken starten we met kinderergotherapie. En in voorbereiding op de intake, vulden zowel juf als wij verschillende formulieren in. Vooral die van de juf vond ik interessant en uiteraard bestudeerde ik ze zorgvuldig.

Nou nou ..

Wat ik las kwam hierop neer: Annabel is niet zo goed in taal, spelling en rekenen. En ze heeft moeite zich te concentreren.
Maar ook: Annabel heeft veel vrienden, is lief, behulpzaam, vindingrijk, werkt heel hard, is bijzonder goed in gym, ligt goed in de groep, gedraagt zich altijd, is geïnteresseerd, heel creatief, heeft veel humor én kan erg goed toneelspelen.

Nog leuker dan we dachten

“Nou”, zei ik tegen Paul, toen ik alle lijsten had doorgelezen, “dat onze dochter niet zo goed is in taal en rekenen, dat wist ik al, maar voor de rest is ze echt nog véél leuker dan wij altijd al dachten!”

Glas is halfvol

Met een positief gevoel starten we dus binnenkort met de therapie. Want leuker kunnen we (het voor) haar niet maken. Wel makkelijker.

3 Responses to "Dochter twéé (Esthers updateweek)"

 • Miran
  5 februari 2016 - 09:31

  Succes! En als ze later een filmster is, de sterren van de hemel danst, geliefd is met 1001 vrienden en aan elke vinger een ander lekke ding weet jij dat je t goed hebt gedaan ☺☺☺👍👍👍

 • dine
  5 februari 2016 - 12:02

  Ook met dit kind komt het helemaal goed, met zoveel liefde en begrip om haar heen !

 • Granny
  5 februari 2016 - 17:41

  XXXX komt goed met Bel….

Leave a Reply