Dinnercrashen!

Ruim een maand zitten we nu zonder keuken.

En eigenlijk gaat het prima. Hier en daar lenen we een aanrecht, we schakelen zonder gêne lokale hulptroepen in en doen regelmatig aan dinnercrashen. Toch sprongen afgelopen weekend spontaan de tranen in mijn ogen bij het lezen van de nieuwe Allerhande. Wat zou het heerlijk zijn om weer eens gewoon een karbonaadje te kunnen braden.

terrazzoHostile takeover!

Gisterochtend zijn we letterlijk het huis uit gevlucht vanwege - wederom - een hostile takeover. De kinderen hadden een studiedag en zowel de schilder, de elektricien als de aannemer moesten hier hun ding doen. Dat zijn gewoon teveel mensen voor deze oppervlakte. En als je dan ook nog eens jezelf in de weg zit  – wie denkt dat het ontbreken van een keuken goed is voor de lijn, die moet ik helaas teleurstellen – kan je beter wegwezen.

Positief blijven!

Maar laten we positief blijven. We schieten op. En ik heb dan wel drie keer zoveel tandsteen als normaal - man wat een troep geeft dat slijpsel - maar we hebben wél een prachtige terrazzovloer. (Geen knikkerbaan XL meer in de gang!) De muren zijn klaar, de WC getegeld en ja, we zijn in de opbouwfase. Straks wordt er geschilderd, men is nu met de trap bezig, en als het goed is wordt deze week het aanrechtblad geplaatst. Zal je zien, begint het gewoon ineens ergens op te lijken!

“Onze keuken heeft het smalste keukenkastje van Nederland!”

Kellogg's

Kortom, ik heb er vertrouwen in dat het goedkomt. Gisteren heb ik zelfs twee supercoole blikken – een mintkleurige en een roze - met oude Kellogg’s reclame erop gekocht. Gewoon bij Xenos. Ik zag ze ineens helemaal in de mooie nieuwe keuken staan, op het donkere blad van natuursteen, of in een van de hagelwitte kastjes. Zou het dan toch allemaal nog goedkomen? Nog even en ik ga het zelf geloven!

kelloggsblikHa! De WC is terug!

“Het einde is in zicht”, zoals Paul het zo mooi zegt. En oké, het is wat slecht te zien – het afschuren van het houtwerk doet nogal wat stof opwaaien - maar het komt eraan. In elk geval wordt vandaag als het goed is de WC weer teruggeplaatst. Dat scheelt weer.

Hoef ik tenminste niet steeds naar boven.
Als ik wat te zeiken heb.

Meer lezen? Er staat weer een nieuwe blog op Libelle voor jullie klaar!

2 Responses to "Dinnercrashen!"

 • Jelte
  10 februari 2015 - 10:27

  🙂

 • Kim Annemarie
  10 februari 2015 - 16:40

  Mooi vloertje, Esther! Ik krijg spontaan zin in de schilderklus bij jullie.

  Heb je meer before and after pictures? Of heb ik al teveel gemist? Of komt het straks allemaal in een keer? Ben er namelijk dól op!

  Succes nog! Wordt hartstikke mooi!

  Kim

Leave a Reply