Dewi weet wanneer!

Hij komt eraan. En we weten precies wanneer en hoe laat.

Ik weet eigenlijk niet of dat in Nederland ook zo is, maar hier mocht ik kiezen. Of via de 'normale weg', of met een keizersnede. Voor mij was de keuze erg makkelijk. Dat puffen en persen en pijn lijden is echt niks voor mij, hoe niet hip dat ook is om te zeggen.

dewi3bAchterlijke Algarve

De jongens zijn ook met een keizersnede geboren, en zelfs in achterlijk Portugal - sorry, Achterlijke Algarve misschien beter?? - beviel me dat erg goed. Het is even eng want in Portugal geloofden ze me niet toen ik met 36 weken zei dat ze jongens waarschijnlijk niet meer van positie zouden veranderen - ze waren allebei met de hoofdjes tegen mijn ribben, konten naar beneden - en het een keizersnede zou worden. Ze lieten me net zo lang wachten tot mijn water brak, de weeën begonnen en tot de chirurgen aanwezig waren om de keizersnede uit te voeren, wat 9 uur 's ochtends was. Iedereen die voor die tijd een keizersnede moet hebben heeft pech en moet wachten. Echt waar. Maar ik was zo in shock dat ik de ruggenprik niet eens voelde. En dan, hoppa, de jongens eruit, ik weer netjes dicht genaaid en lekker bijkomen op een kamer. Uiteraard: in Portugal was er niks 'lekkers' aan, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat hier wel allemaal helemaal tot in de puntjes geregeld is.

Extreem vreemddewi3a

Hier is het wel extreem vreemd dat iemand voor een keizersnede kiest. Het is helemaal hip en goed en geweldig om een kind er via dat kleine gaatje uit te persen, zonder drugs of course want dat is misschien wel slecht voor het kindje. En hoewel ik mijn kind niks ergs aan wil doen, denk ik niet dat het met zo'n vaart zal lopen. De jongens hebben ook niks aan de drugs over gehouden. En ik ook niet. De enige reden dat ik het bijna niet overleefde in Portugal was dat ze mijn file niet hadden gelezen en op een of andere manier geen idee hadden dat ik diabetes heb... Maar ik dwaal af. Iedereen heeft hier de keuze en bijna iedereen kiest voor een natuurlijke geboorte. Ik begrijp wel dat het een hele speciale ervaring is, maar dat is een geboorte sowieso al. Ik hoef daar niet echt voor door een hel om het speciaal te maken. Sorry.

dewi3cLittle dude

Het is wel een beetje vreemd om precies te weten wanneer little dude (nog steeds naamloos! Kan je het geloven?!) het licht zal zien. Er is weinig spontaans aan. Aan de andere kant wel zo makkelijk want we hebben de oppas voor de jongens al geregeld. En deze keer mag vriendlief er wel bij zijn, in de operatiekamer. Waar hij natuurlijk heel blij mee is, hoewel we allebei denken dat hij flauw zal vallen!
We hebben nog even, little dude komt pas in oktober. En hoewel ik de datum weet, houd ik die nog even lekker geheim 😉

En bij jullie?

Zijn ze in Nederland ook zo ontzettend voor bevallen zonder drugs? Of is het nog altijd 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg?' 🙂

Dewi blogde lange tijd - net als Esther - op Vrouwonline.nl. In 2009 werd ze verliefd tijdens een vakantie in Portugal en drie maanden later verruilde ze Nederland voor het Iberisch schiereiland om bij haar grote liefde te zijn. In 2011 vertrok ze met haar gezinnetje (sinds 2010 is ze moeder van een tweeling) naar Noord-Amerika. Sinds kort deelt ze hier haar belevenissen met ons, als zwangere gastblogger én moeder.

8 Responses to "Dewi weet wanneer!"

 • Esther Vuijsters
  24 augustus 2014 - 11:31

  He, ziet er goed uit! Fijn dat je er weer bent! Mooi foto met die zonnebloem. Ik vrees dat we hier in NLD nogal van het natuurlijk bevallen zijn. Steken elkaar daar inderdaad mee aan en ik vraag me af of dat niet anders kan…

 • Dewi
  24 augustus 2014 - 17:01

  Had gedacht dat het in NL anders zou zijn! Zie ‘jullie’ 😉 nog steeds als een super nuchter volk…!

 • Marionh
  24 augustus 2014 - 19:54

  Wat goed van je dat je doet wat jij graag wilt! Hier in NL is het inderdaad erg van beter natuurlijk en zonder verdoving. Ik ben zelf thuis bevallen, dat was mijn keuze en ondanks de pijn, sta ik daar nog steeds achter. Maar ik vind het vooral belangrijk dat je zelf mag en kunt kiezen en dat je je absoluut geen schuldgevoel moet laten aanpraten. Your body, your decision! Ik wens je een hele voorspoedige keizersnede!

 • femke1
  24 augustus 2014 - 21:53

  Hoi Dewi! Ook ik volgde jou op vrouwonline, dus ik vind het leuk om hier af en toe weer een stukje van je te lezen! Blij om te horen dat het zo goed met jullie gaat! Wat leuk, een kleintje op komst! Mooie buik heb je!! Een flinke al, terwijl je nog eventjes te gaan hebt. Voel je je nog goed?

  Wij heb sinds eind december weer een baby’tje erbij, erg gezellig. De eerste kwam met een spoedkeizersnede (na vele uren van weeënstorm etc.) en de tweede (wel na inleiden) uiteindelijk op de natuurlijke manier. Blij het allebei eens meegemaakt te hebben, maar goed toch, dat kiezen kan (daar zijn ze hier ook niet van hoor, ik heb de geplande keizersnede wel eens op tafel gegooid bij de controle in het ziekenhuis :-))

  Veel succes en leuk om de volgende keer weer verder te lezen hoe het met je gaat!

 • corrie
  24 augustus 2014 - 22:25

  Grote onzin, je laat toch ook geen kiezen trekken zonder verdoving?
  Ik heb een Keizersnee en een vacuum bevalling gehad, allebei met ruggeprik, intussen alweer 21 en 20 jaar geleden. Geef mij maar een keizersnee hoor, de nasleep is lang niet zo belastend (vond ik)

 • Dewi
  25 augustus 2014 - 14:07

  Bedankt voor de reacties dames! 🙂

  Ik ben het volledig met jullie eens, ik vind het eigenlijk te gek voor woorden dat het me aangepraat wordt dat ik me ervoor moet schamen dat ik voor een keizersnede kies omdat dit egoïstisch zou zijn…

  Mijn buik valt best mee hoor Femke, vooral als je deze vergelijkt met de tweelingbuik!!! 🙂 Ik heb nu graag strakke shirtjes aan omdat ik me daarin beter voel dan ‘wijde tenten’ 🙂 Ik word streng in de gaten gehouden in het ziekenhuis door mijn suikerziekte (iedere twee weken…) en ik ben maar weinig aangekomen 😀

  Heeeeel spannend allemaal, ik heb nog maar een paar weken te gaan (nog een primeur voor jullie: ZES WEKEN!!! ZES WEKEN! ZES weken! Holy moly!) en ik kan niet wachten!!!!! 😀 😀

 • Eline
  25 augustus 2014 - 14:23

  Zegt ze nu 🙂

 • Dewi
  25 augustus 2014 - 23:15

  Ik kom net terug van de echo en hij is in stuitligging! 🙂

Leave a Reply