Dewi beantwoordt al jullie vragen

Jee, wat een warm onthaal bij mijn vorige blogje! Super leuk!!

Om even wat vragen van jullie te beantwoorden: tussen mij en mijn vriend gaat het goed. Met ups en downs (zoals bij iedereen neem ik aan), maar nu in een up, dus erg fijn. Hij werkt nog altijd als muzikant en is erg populair in town. Hij speelde vorig weekend op een groot zomer festival (in mijn hoofd te vergelijken met het vroegere Pop Against Racism - Racism Beat It. Ken je dat nog????!!) met een band en had het erg naar zijn zin!

Schoonfamilie

Met de schoonfamilie gaat het ook een stuk beter. Het is toch veel makkelijker om iemand aardig te vinden als je niet bij ze woont. De jongens gaan daar af en toe logeren, de grootouders komen de jongens af en toe ophalen voor een avontuur en ze kunnen het ook heel erg goed met hun neefjes en nichtjes vinden, erg leuk.

dew5Kindertjes

De kinderen kunnen hier in theorie naar preschool in vanaf september van het jaar voordat ze naar school gaan. Het is meestal drie ochtenden per week (van 9 tot 11) en is meer voor kinderen om te leren te socializen met andere kinderen en stil te zitten dan dat ze 'echt' wat leren. Het is leren om je jas zelf aan en uit te trekken, hoe te knippen met een schaar, je naam te schrijven etc. Gelukkig kunnen onze jongen dat al want je moet preschool zelf betalen en ik geloof niet dat wij ons dit kunnen veroorloven op het moment. De meeste prescholen zijn zo rond de 600 dollar per maand - en dat is voor een kind! En weet je wat het gekste is? Iedereen kan een preschool openen. Bij je thuis, in een gehuurd lokaaltje, whatever. En je hoeft er geen enkele diploma voor te hebben. Ik heb nare verhalen over prescholen gehoord (dat de kinderen constant honger hadden maar de geen geld was om 'meer' snacks te kopen, dus een banaan werd in vieren verdeeld en uitgedeeld. En daar moesten ze het maar mee doen. Dit was dan wel een goedkopere preschool). Ik weet nog niet zeker wat we gaan doen. We willen ze natuurlijk ook niks ontnemen.

dewi6Werken

Als ik eenmaal mijn papieren heb wil ik gaan werken. Het boeit me niet zo heel veel wat. Ik heb hier een paar maanden als serveerster in een restaurant gewerkt (sst.. Maar je moet toch wat he. Jammer genoeg was dat het enige baantje dat ik kon vinden waar ze contant wilden betalen en toen ze hoorden dat het nog zo lang zou duren voor ik mijn papieren kreeg kon ik daar niet blijven) en dat vond ik erg leuk om te doen. Je ziet iedere dag andere mensen en de fooien zijn hier geweldig! Het is niet iets dat ik voor een lange tijd zou willen doen, maar het is best leuk. Mijn vriend let dan natuurlijk op de kinderen, dat is het voordeel van drie avonden per week werken (hij), dan kan ik de andere avonden en overdag werken!! Opvang is hier wel te vinden, maar -uiteraard- erg duur. En iedereen mag een kinderopvang openen, dus ik weet niet hoe betrouwbaar dat is.

Nederland

Ik mis Nederland nog steeds heel erg! Ik mis mijn familie, vrienden, het eten, de makkelijkheid om ergens te komen (hup, spring op de fiets, in de auto of neem het openbaar vervoer!) Dat is hier toch een stuk moeilijker als je rijbewijs niet geldig is in het betreffende land. De auto is geen optie en openbaar vervoer is niet zo goed als in Nederland. En natuurlijk (ja, Esther) mis ik de kaasbroodjes. Hopelijk kan ik heel heel heeeel snel een bezoekje brengen aan Nederland en de jongens dit prachtige land ook eens laten zien!

Tot snel, Dewi

dewi5Dewi is back!

Dewi blogde lange tijd - net als Esther - op Vrouwonline.nl. In 2009 werd ze verliefd tijdens een vakantie in Portugal en drie maanden later verruilde ze Nederland voor het Iberisch schiereiland om bij haar grote liefde te zijn. In 2011 vertrok ze met haar gezinnetje (sinds 2010 is ze moeder van een tweeling) naar Noord-Amerika. Vanaf vandaag deelt ze hier haar belevenissen met ons, als zwangere gastblogger én moeder.

 

 

5 Responses to "Dewi beantwoordt al jullie vragen"

 • Esther Vuijsters
  29 juli 2014 - 09:58

  Leuk dat je er weer bent!

 • leeuwtje (Gea)
  29 juli 2014 - 10:41

  Heerlijk om weer meer van je te lezen.
  Maar mag jezelf ook geen pré-school beginnen dan?
  Mooi 2 vliegen in 1 klap zeg maar.
  Maar daar zul je ook eerst papieren voor moeten hebben om te mogen werken zeker.
  Het zal vast allemaal wel goed komen.
  En volgens mij zijn die 2 kornuiten van jullie al slim genoeg. 😉

 • Dewi
  29 juli 2014 - 17:39

  Haha, bedankt Gea 😀 Ik vind ze ook wel slim :p Ik kan er zelf een beginnen maar eigenlijk wil ik niet nog meer kinderen om me heen de hele dag, ik vind het zo wel genoeg haha 🙂 En officieel heb je natuurlijk wel papieren nodig om dat te doen omdat je over je inkomsten uiteraard wel belasting moet betalen.

 • Tanja
  29 juli 2014 - 23:02

  Hoi Dewi, je krijgt het binnenkort te druk om te werken met drie “kleintjes” En je had toch speelafspraken met een vrouw in de straat? Daarmee ,en met neefjes en nichtjes,leren je zoons ook socialiseren.Je doet ze echt niets te kort en die prijzen zijn ongelooflijk 🙁 Maar ik begrijp dat je heel bij bent als je papieren in orde zijn, dat geeft je meer keuzes. En een rijbewijs kun je daar bijna niet missen, vooral met drie kinderen 😉 Maar het beste nieuws is dat het met vriendlief en schoonfamilie nu veel beter gaat en dat jullie 5-en gezond zijn. Ik begrijp je heimwee maar eerst maar concentreren op je derde zoon 🙂 voorlopig kan je toch niet (zo lang) vliegen. Als je in Nederland bent goed oefenen met auto rijden zodat je het in je nieuwe land snel haalt

 • Dewi
  30 juli 2014 - 01:07

  Je hebt gelijk Tanja. Hoewel ik niet denk dat ik het rijden zo snel verleer hoor. Ze hebben hier ietwat andere regels, zoals het rechtsaf mogen slaan als het stoplicht op rood staat voor je. Rechtdoor is gewoon rood, maar als jij rechtsaf wil dan mag je gewoon 🙂 De eerste keer dat ik dat deed (ik mocht hier de eerste maanden gewoon met mijn rijbewijs rijden) voelde ik me een echte rebel haha.

  En ja, drie kinderen.. Jeetje!! 😮 Dat is toch wat voor iemand die nooit kinderen wilde haha

Leave a Reply