De (zielige) thuiswerker

Een nadeel van thuiswerken is dat je het ‘kantoor’ feitelijk deelt met huisbezoek, huisgenoten en huisdieren. Zulks is vooral een probleem tijdens de (school)vakanties, wanneer allerhande springerwten geregeld de rust verstoren.

Ik zie ze vliegen

Niet dat ik het niet gezellig vind, die vakanties, ik vind ze heerlijk. Lekker zwemmen met huisgenoot 1 en 2, op stap met 3 en af en toe gewoon op de bank met een boek terwijl huisgenoten 4 en 5 om mijn hoofd fladderen. Maar. Stukjes tikken met een stel van die schreeuwers (M/V)om me heen, nee, dat is niet ideaal. Niet zelden zit ik om half elf ’s avonds nog achter de laptop (wat eigenlijk ook niet handig is, want dan zit huisgenoot 3 twee meter verderop weer pinda’s te kauwen en het journaal te kijken). Aan het eind van zo'n vakantie loop ik met ongeveer alles achter.

Cantates

Ik was dus bést blij dat afgelopen maandag de school weer begon en iedereen ophoepelde naar werk, klas en kooi. Kon ik eindelijk weer rustig werken. CeeDeetje op met Spaanse cantates, koffie, heerlijk die rust. Tomtiedom, de columns vlogen over de keukentafel mijn bureau.

Veel te snel was het drie uur. Ik schrok er gewoon een beetje van toen de meiden opeens weer voor het raam stonden. Ik was zó verdiept in een tekst, ik ging net zo lekker, de tijd had alle betekenis verloren. Wat een heerlijk werk had ik toch. Het was dan ook met enige weemoed dat ik de deur open trok om de meiden binnen te laten.

“Ah mámma! Wat zit je daar zielig alleen!” (Annabel)

“Gossie! Arm Mempje. Gelukkig dat we er weer zijn hè?” (Liz)

“Zullen we voor je zingen?” (Annabel)

“We blijven lekker thuis hoor!” (Liz)

“Bij jou.”

Tweet Tweet

Op de achtergrond hoor ik de vogels enthousiast fluiten. Dat doen ze altijd als ze de meiden horen. Ergens gaat een telefoon. Ik moet lachen om het kabaal dat opeens in huis is en geef de meiden een knuffel. De laptop klap ik dicht, het is tijd voor thee. Liz zet een CD van Kesha op en Annabel roept dat ze schooltje gaat spelen. Ik trap de koppeling in en schakel in z'n vrij. Morgenochtend, zing mijn ambitie. Morgenochtend om half negen.

Dan begint de school weer.

Meer lezen? Op Vrouwonline blog ik over het nieuws (klik)!

7 Responses to "De (zielige) thuiswerker"

 • odette
  8 januari 2014 - 11:16

  Ik ben geen thuiswerker maar ben toch altijd wel weer blij als de vakantie voorbij is en alles weer gewoon zijn (mijn) gangetje gaat.

 • Tanja
  8 januari 2014 - 16:17

  Wat dacht je van (af en toe) een paar oordopjes en het bordje Niet Storen? 😉 Women on work? Vakanties zijn heel leuk maar ik vond ze ook bijzonder vermoeiend. Dus sprak ik met mijn meiden af wanneer ik even tijd voor mezelf wilde hebben en alleen storen in noodgevallen. Niet heel vaak hoor maar het werkte wel. 🙂 Ik heb toch heel veel respect voor alle werkende vrouwen met kinderen, ik zie ze als duizendpoten, en vind het heel knap!

 • Jelte
  8 januari 2014 - 16:58

  “Mempje?” komen jullie uit Fryslan?! 🙂

 • Inge
  9 januari 2014 - 00:22

  Ik zíe je gewoon zitten, zo ‘zielig alleen’… Heerlijk! 😀

 • esther
  9 januari 2014 - 10:57

  🙂 Dank voor het medeleven 🙂

 • Moeke
  9 januari 2014 - 11:00

  Wat lief van je meiden… klinkt heel gezellig bij je thuis..
  🙂

 • Linda van der Klooster
  13 januari 2014 - 13:05

  Klinkt heel herkenbaar!
  Alleen heb ik geen vogels maar een kat die knus naast me ligt en net als ik geniet van de rust.

Leave a Reply